מצטרפת חדשה, וזקוקה לעזרה

• פותח הנושא lstl
  • פורסם בתאריך

lstl

New member
מצטרפת חדשה, וזקוקה לעזרה

שלום לכולם, אתמול נכנסתי לכאן בפעם הראשונה, חיפשתי איזהשהוא פורום שיוכל לעזור לי, ולאחר שהבנתי שבנשואים/נשואות לא יעזרו לי, גיליתי את הפורום הזה, ומהמעט שקראתי, אני מבינה שזה המקום שאליו אני יכולה לפנות. אמנם ה"סיפור" שלי לא נראה על פניו רציני כמו שאר העניינים שמסופרים כאן, אבל לי הוא מציק ואני לא ישנה לילות. בקצרה: אני נשואה מעל לשנתיים לבעל שאני אוהבת אותו מאוד ומאוהבת בו מאוד, איש באמת מקסים, אוהב, ואבא נפלא לבננו בן השנה. אבל... הוא בטלן חסר תקנה, וכשרק אפשר, הוא מתחמק מכל עבודה אפשרית. עובדה חשובה היא שהוא כרגע מובטל, הילד הולך למעון מ 8:00 עד 17:00, וגם אני עובדת בשעות אילו. ומה הוא עושה? הולך לישון ב - 4:00 לפנות בוקר. מתעורר ב- 14:00 בצהרים. אני חוזרת הביתה עם הילד, הבית נראה בדיוק כמו שהיה אתמול בערב - כל הצעצועים מפוזרים, כוסות על השולחן (לפחות הוא שוטף את הצלחת שהוא אוכל בה צהריים), כביסה על החבל. אני ממוטטת. הוא משחק עם הילד על השטיח, ואני בינתיים משתעבדת לעבודות הבית. בערב משכיבה את התינוק לישון, עושה לנו אוכל, ממשיכה לסדר לנקות ולבשל. ואז הוא אומר לי "עזבי את זה, בואי שבי איתי, בקושי ראיתי אותך היום" אין לי זמן. אני חייבת לסיים את זה ואת זה. עזבי, אני אעשה את זה מחר. אוקי, הסכמתי כמה פעמים, באתי למחרת, הכל אותו דבר. לא אמרת שתסדר? עזבי אותי, נו מה את רוצה ממני. בשבת נשבר לי. קמתי כל הלילה לילד, קמתי עם הילד ב 8:00 בבוקר, שיחקתי איתו, האכלתי אותו, והאדון ישן (הוא מ-א-ו-ד אוהב את השינה שלו) ב - 10:30 נשבר לי, הלכתי להעיר אותו. "אבל אני ישן!" "כבר 10:30" "אבל הלכתי לישון ב -4:30!" התעצבנתי. לקחתי את הילד, הלכתי איתו לטייל. אז הוא התעורר וקרא לי מהמרפסת (כבר הייתי בדרך למטה) "אולי נלך לים?" חתיכת פרזיט. מנסה לקנות אותי בטיולים לים. אי אפשר, עוד שעתיים צריך להיות אצל ההורים שלך. אבל אולי נספיק.... ואולי לא? למה לא קמת לפני שעתיים, היינו מספיקים. אני יודעת שזה נראה מה זה גרוע, שאני סופרת כמה שעות הוא ישן לעומתי וכו´, אבל זו לא הבעיה. הרעיון מאחורי זה, שבכלל לא אכפת לו ממני, לא אכפת לו שלא ישנתי בלילה, הוא מעולם לא פרגן לי ואמר לי "אני אעלם עם הילד לאיזה שעה, תלכי לישון קצת, את נראית גמורה" - אין כזה דבר! ואם אנחנו חוזרים אחה"צ, ואני אומרת שאני מתה מעייפות ורוצה לישון, הוא עושה פרצוף (עם חצי חיוך...) ואני מרגישה חרא שאני "נוטשת" אותו עם הילד והולכת לישון. הרבה מזה באשמתי, כי מאז שהתחתנו לא נתתי לו לעשות יותר מדי, והוא ניצל את זה. דווקא הייתה לו מוכנות לעניין, והוא תמיד הציע לעזור, אבל פחדתי שהוא יברח לי או משהו כזה (מחשבה לחלוטין ללא ביסוס - הוא מת עלי) אז לא נתתי לו לעשות כלום. היום אני נקברת בבור הזה שכריתי לעצמי. אז כבר כמה לילות שאני הולכת לישון בוכה. בפעם הראשונה הוא בא לחדר, ושאל מה קרה (נמרח עלי). אמרתי לו תעזוב אותי. אז הוא עזב, ומאז התייחס אלי כאילו מנסה לא לדרוך לי על קצות העצבים. אתמול רציתי לדבר איתו. אמרתי לו בטלפון שאנחנו צריכים לדבר, אז הוא שאל על מה, אמרתי לו שהוא יודע על מה, ושזה לא לטלפון. חזרתי הביתה - ואותו בלאגן. כאילו כלום לא נוגע לו. אז אמרתי לו: "החלטתי לחסוך לך את הנאום שלי. אני רואה שכלום לא השתנה ולא ישתנה". אחרי שאכלתי וסידרתי, הלכתי לישון. לא הלכתי להתקלח כדי שיהיו לו מים להתקלח. כיוונתי שעון וטיימר כדי להתקלח בבוקר. הוא נישק וחיבק אותי ואמר שהוא אוהב אותי. אמרתי לו: "יש עוד שניים או שלושה דברים בחיים חוץ מחיבוקים ונישוקים". והלכתי לישון. בכיתי, והוא בא אלי, ורבנו התכתשנו. בסוף הוא אמר לי: טוב, שמעתי מה שיש לך להגיד (כאילו אנחנו באיזה דיון בעבודה). הבוקר קמתי, הוא עדיין ישן, כאני יוצאת מהבית, אני אומרת לו ביי, מלווה בנשיקה. אני עדיין כועסת. לא הוצאתי הכל מהמערכת. אני לא יודעת מה לעשות עם עצמי, מדוכאת, עצבנית. הכי כואב לי שאני מקרינה את זה לילד, והוא גם כבר כמה ימים עצבני וחסר מנוחה. ותבינו שמאז ומתמיד היינו זוג יונים, דוגמא ומופת לכל זוג שמכיר אותנו. מקווה שלא העקתי יותר מדי בסיפור הארוך שלי (שבקריאה שניה נראה מינורי לחלוטין)

לצטרפת החדשה

את בסדר גמור, אני איתך בכל מילה, ואת צודקת תעמדי על שלך אל תוותרי כמו שאמרת שבתחילת הנישואים היית עושה הכל, וחפרת בור לעצמך עכשיו את יכולה לתקן, תני לו לעבוד בבית, לפחות לעזור בילד בבישולים בקניות כל עוד הוא נימצא בבית שיתן יד, וגם במיקרה והוא יעבוד לא לוותר גם לתת לבעל לעזור כי גם את נימצאת בחוץ. הכל עושים ביחד יד ביד. אל תרחמי עליו, צלצלי אליו בבוקר מהעבודה תעירי אותו ותגידי לו בפרוש מה את רוצה שהוא יעשה בבית באותו היום בנחישות בלי רגעי חרטה אחר כך . בכל אופן אני איתך, זה שהוא לא עובד זה מתסכל אני יכולה להבין, אבל תקום מוקדם בבוקר וחפש עבודה במקום לישון, גם כך קשה לחיות היום ועוד ממשכורות אחת. שלך פזית

שלום לך, ISTL

לא. הסיפור שלך בכלל לא מינורי. בטח שלא עבורך. וגם לא עבורנו. כשאני קראתי אותו - המחשבה העיקרית שעברה במוחי היא - שאת, במו-ידייך, ובאישיותך הכל-כך עדינה ומתחשבת - ממשיכה להנציח את היותו של בעלך ´פרזיט´, (כלשונך). בהתנהגותך הכנועה כל-כך (לא הלכת להתקלח כדי שישארו לו מים חמים ?!?) - את ממשיכה ומנציחה את אנוכיותו, ואת הדאגה שלו לעצמו. ובסופו של דבר מרגישה כ"קדושה מעונה". אגיד לך מה אני חושבת על הנושא. קודם כל, התרשמתי מדבריך שאת פשוט אינך יודעת לדרוש. לבקש. לעמוד על זכותך לקבלת עזרה !!! את מצפה ממנו שיעזור במטלות הבית - אך עושה רושם שלא נעים לך לבקש ממנו עזרה. לא נעים לך לדרוש ממנו שישא עימך בעול הבית ובמשפחה. ובכן, לעניות דעתי, קודם כל, עלייך להסכים עם עצמך שזה בסדר, ולגיטימי, ונכון - לבקש עזרה !!! - זה בסדר לבוא אליו ולספר לו שקשה לך, שאת כורעת תחת הנטל, שאת ר ו צ ה שהוא יהיה שותף מלא ופעיל בבית, ושלא איכפת לך כמה שעות הוא ישן, אך שינסה לנווט זאת באופן כזה שיוכל גם לסייע בידיך בבית. את חייבת לשנות את גישתך כלפיו. הוא אינו עוד ילד הזקוק לטיפולך. הוא אדם מבוגר, החייב להיות שותף מלא לחייך !!! אין שום סיבה שתוותרי על מקלחת חמה לטובתו. אין שום סיבה שאת תצאי לעבוד, ובד בבד תישאי בעול הנטל בבית. תתחילי לבקש ממנו מטלות ספציפיות ובהדרגה: "אני מבקשת ממך להביא את הילד היום מהגן..." , "אני מבקשת ממך לשטוף את הכלים/לקפל כביסה..." וכו´. אין טעם לבקש ממנו הכל ביום אחד. תתחילי בהדרגה. ותפרגני לו על הענותו. תתחילי להוריד מעל כתפיך משימות מסויימות, ותאמיני ביכולתו לבצע אותן - לא פחות טוב ממך. בקיצור - יש פה שני דברים שהייתי מציעה לך - ראשית, דברי איתו. אין טעם בדמעות, ובהתרחקות. דברי איתו, ובקשי ממנו, כבר למחרת, לעשות משהו ספציפי (להביא את הילד, לקפל כביסה....וכו´). והאמיני ביכולתו לעשות זאת. דבר שני, בידקי עם עצמך - האם אין דרישותיך מוגזמות ?! - לעניות דעתי, לא יקרה כלום אם הבית ישאר קצת מבולגן, אבל - תבלו אחר-צהריים רומנטי ביחד... בעיניי, זה מאוד חיובי, והצעתו ורצונו לבלות עימך מאוד מחממת ונעימה....(תחשבי על החיובי שבעניין...) - אל תסרבי לכך באופן תמידי - בסוף, הוא יפסיק להציע, ותסכולך רק יגבר !!! הפסיקי להרגיש קדושה מעונה והתחילי לבקש ולהביע יותר את רצונותיך בפניו. לימדי לבקש, לדרוש, וגם - לתת. ולהענות להצעותיו ולרצונותיו לבלות עימך יחד... בהצלחה. זיו

lstl

New member
תודה לפזית, ותשובה לזיו

ראשית- תודה לשתיכן על התשובה והתמיכה. אכלתי את הציפורניים ובדקתי כל שניה אם כבר מישהו הגיב... זיו -קלעת בול בכל מילה שכתבת! אבל - את חושבת שויתרתי על המקלחת כי אני כזו כנועה ושמה אותו תמיד לפני במקום הראשון? ממש לא. ניסיתי לסחוט ממנו תגובה אנושית, לראות שבכ"ז אכפת לו. הרי ברור שאם הוא לא עובד הוא יכול לקום בבוקר ולהתקלח, הרי יש לו את כל הזמן שבעולם. אני לעומת זאת, צריכה לקום חצי שעה קודם כדי להתקלח. והוא יודע את זה. ולא היה אכפת לו כ"כ - נראה לי שזה בכלל לא עלה על דעתו שזה עולה לי בהקרבה מסוימת. ולגבי הדרישות המוגזמות שלי כביכול - אני מסכימה איתך שהבית יכול להישאר מבולגן, ושאנחנו יכולים לבלות יותר ביחד. הסיבה שנמנעתי מכך (בערך) היא כדי להדגיש בפניו את הנקודה שאני משקיעה וקורעת את עצמי, בעוד הוא יושב רגל על רגל מול הטלוויזיה, ולפי דעתי זו גם הסיבה שכל פעם הוא היה אומר לי לעזוב הכל ולשבת איתו - הוא הרגיש לא נוח שאני מתעסקת כל הזמן, והוא יושב ולא עושה כלום. רק רציתי להבהיר את הנושא הזה. אבל בנוגע לכל השאר - את צודקת במאה אחוז. אני לא יודעת לדרוש. אני לא רוצה לדרוש. מכמה סיבות. הראשונה היא שאני רוצה שזה יבוא ממנו. שירצה להיות שותף בהכל, גם בילד, גם בבית, גם בטוב וגם ברע. יכול להיות שיש לי ציפיות מוגזמות, אבל אם אני מרגישה ככה, למה שהוא לא ירגיש כך? הסיבה השניה היא שבבית הורי תמיד היתה אווירה מגעילה כזו, ואמא שלי תמיד היתה מתעצבנת למה אבא שלי כזה שוביניסט ולא עוזר, ותמיד רוטנת ומתעצבנת. אמרתי לעצמי שאני לא אהיה כזו נודניקית. ולכן אני לא רוצה להגיד לו מה לעשות. זה גורם לי להרגיש שאני מנהלת אותו, מורידה עליו פקודות. אני חייבת להגיד, אגב, שהבוקר הוא התקשר ושאל אם יש משהו שאני רוצה שהוא יעשה. אז אמרתי לו מה לעשות. בזה הוא הקל עלי, שאני לא צריכה להתקשר ולהגיד לו מה לעשות. ודבר שלישי, שאולי עכשיו ישתנה בעקבות הריב של אתמול, זה שכל פעם שניסיתי להעיר לו על הנושא, הוא אמר לי שאני לא אתחיל להתחשבן איתו על כמה שעות הוא ישן, ושאני מקנאה בשינה שלו, וששוב אני אומרת כמה אני עובדת קשה וכמה הוא מתבטל - כאילו נעלב מזה שאני מעבירה עליו ביקורת. אז באיזה שהוא שלב הפסקתי להעלות את הנושא, והמשכתי לבלוע ולהפנים, עד שהכל התפוצץ לי. דבר ממש נכון שכתבת, זה שהוא כמו ילד נוסף שאני מגדלת - ואיך הוא נעלב שאני אומרת את זה! אני מאוד מודה לך על העצות, אני צריכה פשוט לעבוד על עצמי ולהחליט שלא יקרה כלום אם אני אתחיל לדרוש קצת. כנראה טבוע לי בתת-מודע איזה פחד, חרדת נטישה, אני חוששת שהוא יברח לי אם אני אדרוש יותר מדי. למרות שהראש יודע שזה בחיים לא יקרה, לא בגלל דברים כאלה, בכל אופן. תודה רבה מקרב לב על התגובה.

becki1

New member
את לא נביאה..וגם לא בעלך

המכתב שלך כל-כך לא שולי, וכל-כך רציני שכואב לי הלב איך את אומרת כך! כואב כי גם אני נתתי לעצמי לשכנע את עצמי שהדברים שאני רואה ומרגישה הם "סתם זוטות..ואולי אני סתם מגזימה..מדמיינת..עושה חשבונות" ואני, אחרי 15 שנות נישואין (וואו!!) מתחילה מחר טיפול זוגי רק בגלל שבעלי רצה שאהיה נביאה..שאני "כבר אבין ואדע מה הוא אוהב/מצפה / רוצה" ואני פחדתי להגיד לו..מה אני רוצה כדי שלא יכעס או יקבל מרה שחורה ..או יתעצבן על הילדים ..או יתקשר שוב לאותה אישה שהוא בקשר איתה והוא בודק אותי, ואני אותו ושנינו מחכים שהשני ייזום דברי ברור, בקול בטוח, תני לו רשימה קצרה של מטלות תשאלי אותו מה לדעתו הוא יכול לעשות..ותצייני באותו זמן מה את תעשי (לא מתוך נקודת השוואה פשוט כמו רשימת מכולת) תגידי שזה ממש יעזור אם הוא יוכל לעשות א ב ג (אבל אל תרדי על ברכיים בהודייה!!) ואחרי שעשה אל תעירי, אל תשני, אל תתלונני תשאלי אם נראה לו שיוכל לדאוג לזה שוב כי ראית, ואולי הוא שם לב, שזה ממש עזר תגידי..תשאלי..אל תנחשי ואל תדברי על עצמך עם עצמך תתעסקי תחילה לבד, תעבדי על הדברים הקטנים ואם את חושבת שיש צורך בשינוי תעשי את זה את אל תצפי שאחרים ישתנו בשבילך טוב..לא יודעת אם הייתי ברורה אבל העיקר... אל תחכי 20 שנה כמוני (ואני עדייו יפה, צעירה ומוצלחת) התחילי היום את אחראית לחיים שלך ואל תיכנסי למשחקי ניחוש כי עד שהוא/את תמצאו את התשובה הנכונה זה יקרע לך עוד חור בלב ויגרום לעוד לבנה בחומה שאת בונה אל תפחדי בהצלחה

טוב, אז ככה, חמודה,

מאוד שמחתי לשמוע שחלק מדבריי עזרו לך. ועוד יותר שמחתי לקרוא את סוף דבריך, בהם הכרת בעובדה שהשינוי שצריך להעשות - צריך להעשות אצלך. זה יהיה השינוי האפקטיבי ביותר, וקרוב לודאי שישפיע לא רק על השקפתך לחיים בכלל, אלא גם על הזוגיות שלכם. רציתי לחדד נקודה מסויימת. יש לי הרגשה שאת מצפה מבעלך שיבין אותך, ש´יקרא´ אותך, שימלא אחר צרכייך - וכל זאת, מבלי שאת תצטרכי לומר אף מילה. ומבלי שתאלצי לבקש, להבהיר את צרכיך/רצונותיך...וכו´. ובכן, יקירתי, זה, אולי קיים באגדות. במציאות - זה לא קיים. וכל ציפיה כזאת - רק תגדיל אצלך את המרירות והכעס כלפיו - על לא כל עוול בכפו !!. הוא אינו יכול, וגם אינו צריך - לנבא מהו רצונך, ומהם ציפיותייך ממנו. עלייך פשוט לבקש !!! והרושם שלי - שהוא, אפילו בשמחה, יהיה מוכן להקל עלייך, ולסייע בידך !!! רק תבקשי ממנו. בלי ביקורת. בלי שיפוטיות. בלי התמרמרות. קחי בחשבון שגם לפעמים הוא לא ירצה או לא יוכל - קבלי זאת בהבנה. אבל - תבקשי !!! בלי בושה. תסבירי לו כמה קשה לך. אני בטוחה שהוא יבין זאת. ויסייע. ועוד משהו - את חטאי העבר של הורינו - כולנו נושאים על גבינו. אני מציעה לך לזרוק את המטען הזה מעלייך - וכמה שיותר מהר !!! מערכת היחסים בין הורייך אינה רלבנטית ואינה צריכה להיות חלק ממערכת היחסים בינך לבין בעלך. יפה שאת יודעת ש"אינך רוצה להיות כמו אימך הרוטנת" - תנסי לשפוט את הדברים בצורה עיניינית. ולהבין שמערכת היחסים בינך לבין בעלך יש לה ייחודיות משלה, וכפי שתשכילו לבנות אותה - כך היא תתקיים. ולרטינות - אכן אין כל תועלת, ואין כל מקום במערכת יחסים. דבר נוסף, שהדגשתי לך בהודעתי הראשונה - הוא ניסיונך להפעיל עליו מניפולציות שונות כדי ש"ירחם עלייך", "יתחשב בך", "יוותר לך", וכו´ (כפי שכתבת: "ניסיתי לסחוט ממנו תגובה אנושית...."). בוודאי שמת לב לבד שהמניפולציות הללו אינן יעילות. ואת בסך-הכל ממשיכה להרגיש כ"קדוש מעונה", ורק צוברת עוד מרירות ואכזבה. אני בטוחה שאת נוקטת בדרך זאת כי כך אולי ראית בעבר, ואת עושה זאת בתום-לב מוחלט. אבל - כדאי שתהיי יותר מודעת להתנהגות זאת, ותביני כי אין טעם במניפולציות. ואין טעם בלהרגיש "קדושה מעונה" - את רוצה משהו - תבקשי. את זקוקה לעזרה - תבקשי אותה. בלי לרטון. בלי לקטר. פשוט - לבקש. אל תצפי ממנו שיבין לבד מהו רצונך, ואל תצפי ממנו שיבין ש"וויתרת על מקלחת חמה למענו, וירחם עלייך, או יבין כמה קשה לך...." - זה לא עובד ככה. אני חושבת שלבעלך מאוד איכפת ממך. הוא מאוד רוצה לעזור לך - רק כנראה שהוא באמת ובתמים לא יודע איך. אז - תגידי לו. תבקשי ממנו. ותעריכי את נכונותו לעזור. זה בכלל לא מובן מאליו. שיהיה לך רק טוב !!! זיו

opopopop

New member
אני אגלה לך סוד שכנראה

שהרוב כבר יודעים. את יכולה לשחק את הקדושה המעונה ולצפות שבן זוגך יראה את זה. פה הטעות. את לא צריכה לצפות שהוא יבין, שהוא יראה שאכפת לו, שהוא יעבור כל מיני מבחנים קטנים כאלו או אחרים. מה שברור לך לא תמיד מובן על יד הצד השני. גם שאתן מדברות איתנו אנחנו מבינים משהו אחר. מכירה את זה שאישה מדברת, אומרת לבעלה משה אנחנו צריכים לתקן את מכונת הכביסה ואני רוצה תקח את הילדים לבלות ומחר חברים באים אלנו ויונתן מסר שיתפנה אליך בשש... ומה הבעל שומע? בלה בלה בלה בלה בלה בלה בלה לבלות סקס בלה בלה בלה חברים, אורגיה בלה בלה בלה סקס בשש... כלום לא יבוא ממנו אם לא תדרשי. אם לא תתאמי צפיות איתו. תשימי הכל על השולחן. אין דברים מובנים מעליהם - רק מה ששמים על השולחן. דניאל

lstl

New member
מה שאני מבינה מדברי כולכם

(ושוב תודה ענקית על כל התגובות הנהדרות) זה שאני מצפה שבעלי יקרא אותי, ויבין מיד מה אני רוצה/צריכה/ מבקשת. וזה לא יקרה. ז"א שאני צריכה להתפכח מהאשליה שיש לי את הגבר המושלם, ולהבין שבעלי הוא גבר ככל הגברים (בלי להעליב, חלילה) אשר צריך שיסבירו לו מילה במילה מה רוצים, כדי שיבין. אם כך בכ"ז הבעיה היא בי, שאני מצפה ליותר מדי, אבל בתכל´ס אני צריכה לבוא ולהגיד לו ספציפית מה אני רוצה. ואז בכ"ז יוצא שאני אומרת לו מה לעשות - וזה לא מה שרציתי. אבל שוב, זה כנראה איזה קבעון שאני צריכה להשתחרר ממנו, ולקבל ולהבין את העובדה שאחרת זה לא יעבוד. אני מנחה שהיום תהיה לנו איזו שיחת המשך. אבל אני עדיין מרגישה כעוסה ומרוחקת. כאילו לא בא לי עליו. חושבת על כל נשיקה לפני שאני נותנת, אם לתת או לא. אני אצטרך לעבוד חזק על עצמי. תבורכו כולכם.

יוגינס

New member
רציני , רציני יקירה

סיפורך אינו פשוט , את מאוד אוהבת - לדברייך - אבל בד בבד את מאד טעונה. כדי שאוכל להתייחס חשוב לי לדעת אם דפוס ההתנהגות המסופר בהרחבה בהודעותייך היה גם בעבר כחברים וכשאישך עבד ?? שהיום יהיה לך קל יותר !

lstl

New member
תאורטית - כן

במבט לאחור אכן אני יכולה לראות כזה דפוס התנהגותי, למרות שבסה"כ היתה לו בהתחלה מוכנות להשתתף יותר, אבל אני, בהחלט באשמתי, פינקתי אותו ולא נתתי לו "לעבוד" יותר מדי קשה. הייתי עושה כמעט הכל לבדי, אבל זה היה בסדר, כי לא הרגשתי שמדובר בהקרבה מבחינתי, עשיתי את הדברים באהבה. לא התיחסתי להתנהגות הזו כבטלנות או עצלנות, מכיון שאני בחרתי לאפשר לו להתבטל. למה? חששתי כנראה לאבד אותו - למרות שאין לכך כל בסיס מציאותי. הוא מאוד אוהב אותי - כך הוא אומר וכך אני מרגישה, אבל לא רציתי שיתאמץ יותר מדי, שלא יהיה לו קשה, כדי שלא תהיה לו סיבה "לברוח". זה כנראה איזה משהו שדפוק בי. ועכשיו אני אוכלת אותה בגלל זה. הבעיה התחדדה (והתעצמה והגיעה למימדיה הנוכחיים) מאז נולד הילד. כל ההשקעה הכרוכה בגידול הילד ובטיפול בו, התווספה לכל מה שעשיתי בלאו הכי, כך שלמעשה אני התחלתי "לעבוד" כפליים, והוא נשאר באותו מצב. רמת ההשקעה שלו לא עלתה, ואני - פי כמה וכמה. אני חייבת לציין שהוא אבא נהדר, מטורף על הילד, משקיע בו הרבה. רק בי הוא לא משקיע... נראה לי שהוא הגיע למצב שהוא לוקח אותי כמובן מאליו.

יוגינס

New member
lstl - די ../images/Emo70.gif

די יקרה , די לקחת את האחריות - כולה , עליך !!! "אשמתי" "אפשרתי לו" "חששתי לאבד אותו " "משהוא דפוק בי" . . . הגיע הרגע להעביר לו את נס הזוגיות, ליתר דיוק את האחריות המשותפת לזוגיות להשקעה לטיפוח להעצמה להבנייה ביחד את זוגיותכם. אי אפשר לקיים זוגיות "במעמד צד אחד " עליכם לפעול יחדיו וככל שתקדימי כן ייטב . איך לעשות זאת מעוניינת לדעת ????

מג´ורי לחלוטין ובכלל לא מינורי-

את לא מדברת איתו-את משאירה לו סימני דרך . מטיבם של רמזים , וסימני דרך שלעיתים השני בכלל לא רואה אותם. גם כשמדברים לא תמיד שומעים אז שלא אומרים כלום?איך הוא אמור לדעת? ניחושים ? אבל את מפעילה טקטיקות אחרות,מניפולטיביות-אולי במודע אפילו. זו לא ממש תקשורת טובה לאורך זמן. שנית- דפוס היחסים שיצרתם ,לא ממש דומה לזוג יונים.אלא אחת לביאה ואחד אריה ששוכב בשמש ומחכה שהיא תביא לו את הטרף, תבשל, תכבס ותטפל בגורים. אז אם את רוצה להמשיך לגור בגן החיות..לבריאות. אבל מתוך הדברים שכתבת -ממש לא מתאים לך. את עובדת. הוא לא עובד. אני מכירה משפחות כאלו, מרבית הנטל היומיומי של נהול משק הבית נופל על בן הזוג שנמצא יותר בבית. אז מה בדיוק העניין אצלו? בניגוד למה שאחרים כתבו, על שינוי הדרגתי, ובקשות מעודנות. אני רואה אחרת את החיים בצוותא. שניכם בחרתם להנשא ,ולהביא ילד לעולם. עכשיו האחריות היא משותפת. אם את נמצאת יותר שעות בעבודה- שהוא יעשה את מרבית משימות הבית.(מה שישתנה כנראה כאשר הוא ימצא עבודה ). הוא לא"עוזר " לך. הוא לא "עושה לך טובה". האחריות לנהול משק הבית וגידול הילד היא שלו בדיוק כמו שלך! אבל את צריכה ל"תת" לו לשחרר את השליטה מידייך. להתייחס אליו כאל בוגר ולא ילד אחר. לעזוב את ה"פוזה" של קדושה מעונה. המון שינויים שלך! עם עצמך בתפיסת עולמך.ויש להם מחירים לא רק רווחים. וכן, כולם סוחבים את הזוגיות של ההורים על הגב אבל אפשר להשאיר את החבילה הזו בארון במרפסת של המטבח? כי ממש לא חייבים להכניס אותה הבייתה. אבל הכי חשוב ולפני הכל- לא לאותת בוינקרים לדבר ישירות וגלויות על הרצונות על הצרכים על הציפיות ולשמוע . כל כך לא מינורי הספור שלך, וכל כך מהחיים.

lstl

New member
זה בדיוק מה שאני שואפת להגיע אליו

שיתוף מלא בהכל! ולא רק במה שנוח לו. עשיתי טעות (כנראה) שניסיתי לאותת לו בדרכים עקיפות - מסתבר שלחלוטין לא מוצלחות- במקום לבוא ולהגיד את מה שאני רוצה, בגלל הפחד המטופש הזה שזה יגרום לו לרצות לברוח ממני. מאיפה זה בא לי? בחיי שיש לי איזה משהו דפוק. פתאום אני קולטת איזה מניפולציות דביליות הפעלתי עליו, ואיך נפלתי לפח הזה של שימוש במניפולציות, אולי בגלל שזה כ"כ קל, ובדר"כ עובד. ובאופן כללי, ממש חשוב לי להגיד תודה לכולם על התמיכה, זה כ"כ עוזר. אני הרי לא יכולה לדבר על זה עם אמא/אחותי/חברות - כולם מכירים אותו, ואני בשום פנים ואופן לא אדבר עליו ככה איתם.

עוד משהו, דעתי הפרטית

בנוסף על כל מה שנאמר כאן לגבי זה שתהיי ברורה וישירה, יש אספקט נוסף לדעתי. לא ציינת ממתי בעלך איננו עובד, אבל אני מניח שזה מצב חדש יחסית עבורכם. אני מניח שהוא פוטר מעבודתו, שקע בדיכאון כלשהו ומפגיעה בדימוי העצמי שלו ומעביר את זמנו בשינה או במשחק עם הילד. הפעלה שלו בבית, הסדרת סדר יום פעיל ועידוד שיחפש עבודה מחדש יכולים בהחלט להחזיר אותו לתלם. כך שכל מה שנאמר כאן קודם נכון לא רק לטובתך אלא גם לטובתו. בהצלחה.

lstl

New member
עדכון

קודם כל, תודה לכולם על התגובות. יוגינס - בהחלט אשמח לדעת איך. אבל! אתמול הגעתי הביתה, ובעלי הכין לי ארוחת ערב. בחיים האיש הזה לא ניסה לבשל משהו מעבר לחביתה או סלט, ואתמול הוא עשה לי פשטידת תפו"א ועוגת גבינה - שיצאו נפלא! בזמן שאכלנו (אחרי שהילד הלך לישון) דיברנו. השיחה עלתה לפעמים קצת לטונים גבוהים, אבל אמרתי לו שאני מבינה שאני לא צריכה לצפות ממנו לנחש מה אני רוצה ממנו. שאני אגיד לו בדיוק מה אני רוצה שיעשה. הוא הסכים וחש הקלה שאני מבינה את זה שהוא לא יכול לנחש מה אני רוצה, וכשאמרתי לו שהוא יתקלח ולא אני, הוא הסיק מזה שאני כנראה לא רוצה להתקלח, ולא שאני מנסה לראות איך יגיב, כי אם אמרתי לו שזה בסדר, זה כנראה בסדר, והוא לא חשב מעבר לזה. אוקי, אז זה מה שיהיה. אני אגיד לו מה אני רוצה, והוא יעשה את זה, אלא אם כן ממש לא בא לו, ואז נדסקס את העניין. הוא אמר שישתדל לקום מוקדם יותר כדי להספיק לעשות כל מיני דברים. דבר נוסף שעלה, ועל זה לא כ"כ חשבתי בהתחלה, זה נושא ההשקעה של שנינו בזוגיות. מאז שהילד נולד, שנינו פחות משקיעים בעצמינו כזוג, והאמת היא שזה היה מתוך בחירה - לא רצינו לעזוב את הילד ולצאת לבדינו, לא בערב ובטח לא לסופ"ש או לחו"ל. שנינו מאוהבים בילד, ורוצים אותו כל הזמן לידינו. שנינו החלטנו שצריך יותר להשקיע בכיוון הזה, כדי לא ללכת לאיבוד. במקרה מחר אנחנו יוצאים פעם ראשונה למסיבת פורים שתוכננה כבר מזמן, אבל מבחינת העיתוי זה יצא טוב שאנחנו סוף סוף יוצאים לבדינו לבלות. אחר כך הוא עשה לי מסג´ ברגליים, ונרדמתי בחיקו על הספה. אני מקווה שבאמת העניינים ישתפרו, נראה לי שזה יקרה, אני אופטימית. ולאיש המערות - אכן גם העניין הזה עלה בשיחה, והוא אכן אמר שזה מיאש אותו לקום לחיפושי עבודה ולדעת שהסיכויים נמוכים להשיג משהו. היה איזה שהוא סיכוי במקום עבודה ממש טוב, ובסוף הם לקחו מישהו אחר, ומסתבר שהוא היה מאוד פגוע ועצבני מזה, ואני לא שמתי לב - כי הייתי שקועה בשאר הדברים שעיצבנו אותי. לכן אני בטוחה ש"הפעלה" שלו, כמו שאמרת, תגרום לו להרגיש יותר חיוני, ותעודד אותו. כבר אמרתי לו שכשרון הבישול שנגלה אתמול ינוצל במהרה.... כמה מילים לפורום - אתם נפלאים ונהדרים, עזרתם לי להבין את עצמי, לצאת קצת מעצמי והעלתם אותי על המסלול הנכון לפתרון הבעיה. אני נותנת לכולכם
וירטואלית ו
וירטואלי ומאחלת לכולכם חג שמח ומבדח!

איזה כיף !!!../images/Emo24.gif

שמחתי לקרוא את העדכון, ולשמוע שדברים מסתדרים. תשמרו על הזוגיות שלכם - היא לא מובנת מאליה.... גם לכם - חג שמח ומבדח !!!
זיו

opopopop

New member
אחרי שגם לי האתר הזה ../images/Emo60.gif

עזר כל כך. החלטתי שאני נכנס לפה מידי פעם ובדרכי המגושמת מנסה לעזור. מקווה שגם את תצטרפי. דניאל

becki1

New member
נהדר לשמוע 1ST

לדבר, להקשיב..ויפה שעה אחת קודם כמו שנאמר! שמחה שהתחלתם לא להתייאש ולא לבזבז זמן החיים קורים כאן ועכשיו, הם לא חזרה גנרלית בהצלחה יקירה! תהנו במסיבה, תצחקי הרבה ותחייכי המון....

והמסקנה רק אחת לכולנו

לדבר במסרים ברורים מתוך כבוד לבן הזוג. לא לנסות לעשות כל הזמן מבחנים כי מן הסתם במבחנים ניתן גם להכשל. זה פשוט, לדבר בשקט ונסות ללבן דברים. בהצלחה לכם. אגב - ייאוש אינו מפלט מחיפוש עבודה אלא יש להתייחס לחיפוש העבודה כאל עבודה להתחיל בבוקר ולסיים בערב, במשלוח פקסים בשיחות טלפון ואגב במה הוא מחפש עבודה אולי גם בזה ניתן לעזור??????????????

למעלה