מצטרפת - אבל עוזבת...

מצטרפת - אבל עוזבת...

היי כולם
אני נכנסת לפה לפעמים כדי לקרוא חוויות של אנשים מחו"ל. ועכשיו תורי לשתף בחוויות.
אני נוסעת לקליפרוניה (ל-פלו אלטו, ליד סן פרנסיסקו) בקיץ.
יש לי אפשרות להשאר שם עד דצמבר (אמא שלי קבלה מלגה ללמוד שם חצי שנה) או לחזור לארץ בספטמבר עם אבא שלי שצריך להמשיך לעבוד פה. (אחותי תלמד שם והיא בכתה א', 2 גדולות בנות 21 עוברות ללמוד שם גם, הן תאומות). רציתי לשאול - מה דעתכם
לגור שם עד דצמבר
אני נחשבת לנייטיב ספיקר אז האנגלית זו לא בעיה. אבל אני עולה ליא' ויש בגרויות במלא מקצועות, ואני גם בצופים ואז אני לא אוכל להיות רשג"דית וזה ממש חשוב לי.
מישהו מכם גר באיזור הזה ויכול לספר לי על ההתנהלות שם ועל עצמו
תודה וסופ"ש נעים

נרוש

New member
שלום

היי שירה אני גרה בקופרטינו שזה ממש קרוב לפלו אלטו אני חושבת שכדי לך להשאר עד דצמבר זה קשה נכון אבל זה גם תורם המון ובסך הכל זה החלטה שלך זה באמת תלוי איזה בן אדם את. בקשר לצופים, יש לנו פה שבט (שבט המפרץ!!!) וברור שתוכלי להיות פעילה לרשגד להדריך או מה שתרצי.... ובגריות אפשר לעשות מפה אנגלית לשון היסטוריה וספרות יש פה כל כך הרבה ישארלים אז אם את בא רק לכמה חודשים ניראה לי שתסתדרי מצוין...

הייי...

ואוו.. הצופים הזה זה מטורף.. למרות שהיה מתאים לי להיות נגד... אם את באה לשם לזמן מוגדר, וחצי שנה עוברת כלכך מהר, אז אין לך מה להפסיד.. יש לך אנגלית טובה, בגרויות אפשר לעשות לבקונסוליה.. ובעיקרון.. זה חוויה, זה משהו שיכול לתרום לך המון... אז זה יהיה בשבילך מין חופשה ארוכה....! ו.. הכרתי אנשים משפט המפרץ והם נחמדים וכייפיים ואני מניחה שככה כל השבט שלהם...

מזתומרת

בגרויות בקונסוליה
אפשר לקבל את חומר הלימוד במקצועות שאני אפסיד
אני שוקלת ללמוד לבד בבית (אבל אין לי משמעת עצמית כזו גבוהה) ואפשר גם להרשם לבית ספר, אבל הם לומדים את אותו החומר במקצועות כמו הסטוריה ומתמטיקה

Tapuhi

New member
לפי מה שאני יודעת..

לא לומדים את אותו החומר.

נרוש

New member
פה..

פה יש מורה- בית ספר אין לי מושג איך לקרוא לזה אבל זה כיתות והיא מלמדת היסטוריה ספרות ולשון. זה מה שאני יודעת... ואז את עושה את הבגרות עצמה בקונסוליה. (לפי מה שאני הבנתי) אבל זה לא בית ספר ליום יום זה כיתות בערב כדי להשלים לבגריות או לאמריקאים ישראלים כאלה ללמוד עיברית... אם את לא הולכת ללמוד פה בבית ספר אז מה הטעם בלבוא?

נרוש

New member
ובכל זאת...

כמה שאני שאנתי (ועדיין לא אוהבת) את הבית ספר שלי זה חלק מכל החוויה....

liat tal

New member
וואו איזה כיף לך!!

ולדעתי בטח שתשארי! את רק תהני ותיהיה לך מזה חוויה! ואני מישראל אז אני לא יכולה לספר על המקום..., בעתיד הקרוב אני מתכננת להגר לארה"ב- לניו יורק ככל הנראה. בהצלחה לך!

M i k a M o o

New member
אוקי, אז ככה../images/Emo42.gif../images/Emo113.gif../images/Emo80.gif

אני גרה בפאלו אלטו- אז אני יודעת בדיוק איך זה
. עברתי לפני בערך חמישה חודשים. מניסיון:
החודשיים הראושנים היו החודשיים הבודדים ביותר בחיי, והתגעגעתי המונים לארץ הקודש.
עכשיו יש לי קצת חברות, אבל לא ממש ממש טובות (חוץ מאביטל, ישראלית מקומית ומותקית).
לוקח ממש הרבה זמן להתאקלם- עכשיו אני יחסית בסדר, אבל לקח לי כ"כ הרבה זמן עד שהגעתי לנקודה הזו אז לדעתי כדאי לך לחשוב ברצינות אם לעבור רק לחצי שנה (אולי גם יהיו לך חברות שתצטרכי לעזוב
)
יש גם פה צופים, תשאלי את נרי'לה לגבי זה.
המקום עצמו נפלא, אני ממש אוהבת אותו. הכל ירוק
הביצפר שלי, פאלי (יש גם GUNN, ויש בו הרבה יותר ישראלים), מדהים. אני ממש אוהבת אותו. התיאטרון פשוט מעולה, וזה עושה לי את החיים
.
בכל מקרה, אם תבואי ותצטרכי הדרכה אשמח לעזור

liat tal

New member
יוו זה מזה טוב לי

ליקרוא מה שכתבת... אני מתכננת בעתיד הקרוב מעבר לארה"ב- ובטח שיש גם חששות... זה מעודד לישמוע שהצלחת להתאקלם וטוב לך!

M i k a M o o

New member
אכן../images/Emo9.gif../images/Emo42.gif../images/Emo113.gif../images/Emo80.gif../images/Emo115.gif

אבל ממש לא היה קל להגיע לזה. רחמתי על עצמי כ"כ הרבה
. פשוט צריך למצוא ישראלים יותר ותיקים, ואז הכל לאט לאט מסתדר.

liat tal

New member
אני מתארת לעצמי

שזה לא פשוט בכלל... זה להתחיל חיים חדשים באיזה שהוא אופן, והאמת שיש לי משפחה בארה"ב- מה שמאד מאד יעזור לי

M i k a M o o

New member
משפחה זה טוב.../images/Emo42.gif../images/Emo113.gif../images/Emo80.gif

אני עברתי עם אבאמא ושני אחיי הקטים.

M i k a M o o

New member
14 וחצי../images/Emo42.gif../images/Emo113.gif../images/Emo80.gif../images/Emo115.gif

אם את בת 20 בטח יהיה לך יותר קל. ניו יורק
! וואו, תהני. נולדתי שם

מיקעעע

כשכתבתי לך בש"ש לא ענית לי יא מעליבה אחת
בכל אופן, אני חושבת שאני כן אעבור לחצי שנה. דברתי עם היוצעת היום ואני פשוט אקבל את התכנית לימודים ואשלים את החומר שם, ובמקביל אלמד בארה"ב בפבליק סקול או משהו... לא אמרת שאת גרה בלוס אנג'לס
אה... טוב אני כבר אדבר איתך לגבי הבתי ספר כי לא הבנתי מה ההבדל...

למעלה