מצטרפים רשמית

tamamitt

New member
מצטרפים רשמית

לפני חודש הצפתי אותכם בשאלות לקראת הביופסיה של בן השנתיים. עכשיו אנחנו כבר אחרי, עם אבחון רשמי. החלטנו להעביר את כל הבית לנטול גלוטן. נראה לנו יותר פשוט. הילדים האחרים יאכלו גלוטן מחוץ לבית. אז ניקינו את המקרר, ועשינו סדר בארונות, והגיע הזמן להצטרף אליכם. אני כבר חודש פה, קוראת ולומדת ונעזרת בפורום הנפלא הזה. נשרמנו בעמותה והתקנו את האפליקציה. ולקראת הקניות הגדולות בסופר יש לי טונה של שאלות. כמה שתוכלו לענות, אשמח ואודה לכם.
יאללה מתחילה:
1. הטוסטר קוועץ' - לנקות או לזרוק ולקנות חדש? לא ארצה להשתמש בנייר פרגמנט בתוכו לאורך זמן.....
2. כפות עץ, קרשי חיתוך ומסננות - באמת צריך לזרוק? מה עוד עלי לזרוק?
3. אבקת אפיה - של מי לקנות?
4. מוצרי חלב רגילים ללא תוספות - אקטימל, יוגורט לבן, קוטג', גבנצ - יש מה לדאוג לגביהם?
5. משחת שיניים - יש בעיה? יש סוג מועדף?
6. טחינה גולמית - של מי אפשר (מעדיפה איכותית במיוחד. אתגעגע ליונה)?
7. שלוקים - מותר?

המון תודה (בטח אוסיף עוד בהמשך...)

tamamitt

New member
ומצרפת מתכון פשוט ומושלם

שוקולד מריר (ולרונה) - להמיס במיקרו 30 שניות בכל פעם ולערבב
נוטלה - להוסיף לשוקולד המומס כמות השווה לכ-2.3 מהשוקולד.
לערבב היטב.
להוסיף פצפוצי אורז (דגש) בכמות שתצופה ע"י השוקולד. אם יש מקום לעוד, הוסיפו עוד.
לערבב היטב עד שהפצפוצים מצופים היטב.
לשים בעטרות נייר, ולקרר במקרר כמה שעות.

טליאמתי

New member
תודה רבה:) אצרף אותו למתכוני הפורום כאשר תפוז יאפשר להכנס

לאדמין הניהול שוב. בימים האחרונים יש קצת בעיות טכניות כנראה.
&nbsp
אפרופו מתכוני הפורום:
תמצאי אותם למעלה בראש הדף בקוביה כחולה של 'כלים ומידע'----->מאמרים------->מתכונים

טליאמתי

New member
ברוכים הבאים. הצטרפתם למשפחת הצליאק באופן רשמי

מס' דברים לפני מותר/אסור

1. ההמלצה היא לבדוק את כל בני המשפחה מדרגה ראשונה ברגע שיש צליאקי אחד (גם אם אין סימפטומים כלשהם) כדאי מאוד לא להזניח מפני שצליאק היא מחלה גנטית ומנסיון אישי, יש לה נטיה ל...אהוב משפחתיות

&nbsp
2. אני יודעת שיש חברים בפורום שגם הם העבירו את כל הבית לנטול גלוטן לאות הזדהות וכדי להקל על התפקוד בבית יחד עם זה לדעתי זה עלול להקשות בעתיד על איתור התפרצות נוספת של צליאק במשפחה. מכיוון שההמלצה היא לבדוק אחת לשנה/שנתיים את כל הלא צליאקים במשפחה-אתם עלולים למצוא את עצמכם בבעיה.
כדאי לחשוב על זה שוב ואולי ללכת על דרך ביניים-הבית יהיה נ"ג אבל בני הבית שאינם צליאקים יאכלו לדוגמה לחם רגיל.
בכל מקרה, לפחות את הבדיקה הראשונה של כל בני הבית כדאי לדעתי לעשות לפני שעוברים לתזונה נ"ג.
&nbsp
3. אם הצליאקי נמצא בגן- כדאי להתייעץ כאן עם אנשים שמנוסים שתדרוך הצוות לגבי ההקפדה ובדרכים לספק לו אוכל שמתאים לו ביום יום ובמסיבות/ימי הולדת.
&nbsp
מותר/אסור:
1. הטוסטר קוועץ' - לנקות או לזרוק ולקנות חדש? לא ארצה להשתמש בנייר פרגמנט בתוכו לאורך זמן.....
תשובה:בלי נייר אפיה לא הייתי לוקחת סיכון אלא אם את בטוחה לגמרי שניקית היטב ואלא אם לא תשתמו בו מרגע הנקיון לגלוטן.
2. כפות עץ, קרשי חיתוך ומסננות - באמת צריך לזרוק? מה עוד עלי לזרוק?
תשובה: אם לא תשתמשי יותר בגלוטן בבית-כן.
מה שאני יכולה לחשוב עליו בנוסף הוא רק טוסטר קופץ .
3. אבקת אפיה - של מי לקנות?
תשובה: אני משתמשת בזאת של קונדיטור (גלעם או תחת השם אשבל ולודא שזה אכן של קונדיטור). אבל גם של סוגת מותר.
4. מוצרי חלב רגילים ללא תוספות - אקטימל, יוגורט לבן, קוטג', גבנצ - יש מה לדאוג לגביהם?
תשובה: תמיד יש דאגה:) אבל הסיכון במוצרים הפשוטים של החברות הגדולות קטן יותר. פשוט רשמי לעצמך אלו מהחברות מתחייבות לציין גלוטן ברכיבים ועל פי זה תוכלי לקנות. הן מופיעות במדריך המקוון.
גבנ"צ-ישנה בעיה נוספת. גם אם את קונה של תנובה לדוגמה אבל במעדניה, קיים סיכון של זיהום משני. שם חותכים הכל באותה מכונה ולעתים מכינים לחמניות במקום. אני קונה סגור פשוט כי אין לי חשק/סבלנות להתעסק בבקשות 'מוזרות' מהעובדים.
5. משחת שיניים - יש בעיה? יש סוג מועדף?
תשובה: כן בהחלט. מכיוון שזה משהו שמשתמשים בו ממש בתוך הפה, כדאי מאוד לודא מה מותר ומה אסור. ידוע לי שמותר את מגוון המשחות של קולגייט. לגבי משחות של ילדים תצטרכי לבדוק במדריך.
6. טחינה גולמית - של מי אפשר (מעדיפה איכותית במיוחד. אתגעגע ליונה)?
תשובה:אני משתמשת בטחינה גולמית של הנסיך אבל גם של בארכה מותרת ואני בטוחה שעוד סוגים.
7. שלוקים - מותר?
תשובה: שוב, מותר, תלוי ביצרן. מותר את של כרמית וודאי עוד סוגים.
&nbsp
בהתחלה כל הבדיקות האלה נראות מסובכות והאמת היא שהן די מעיקות אבל עם הזמן מתרגלים ונהיים מיומנים מה גם שבדרך כלל הסל שלנו מורכב מדברים בסיסיים שזהים בכל קניה כך שלומדים את הנושא מהר הרבה יותר ממה שזה נראה כרגע:)
&nbsp
בהצלחה ואנחנו כאן לכל שאלה. אם נדע את התשובה, נשמח לעזור

&nbsp
&nbsp

tamamitt

New member
תודה רבה על התשובות המפורטות

1. אני ובתי כבר נבדקנו ונשללנו. מחכים לתוצאות של בעלי והבן. האם כדאי להציע גם לסבים ולדודים של החולה להבדק?
2. כולנו נאכל גלוטן לארוחת הצהרים מחוץ לבית. אני מניחה שפסטה וקוסקוס פעם בשבוע זה יספיק, לא?
3. לגבי הגן - האם לאפשר להם לשטוף את הכלים שלו? להביא כלים חד פעמיים? לשטוף כל יום את הכלים בבית?

שוב תודה

טליאמתי

New member
קשה לי לענות על שאלה 1. אצלינו עשו כולם במעגל המורחב אבל

זה מפני שלאחר האבחון שלי ושל בתי הבכורה, גם אמי אובחנה (בגיל 76...) וכלן מן הסתם, גם אחיותי עשו את הבדיקה. בחודש שעבר כולן חזרו על הבדיקה. המלצתי להם בגלל האבחון של בתי הצעירה.
אני לא רואה סיבה לא לעשות גם אם זה נגד עין הרע

לגבי הבדיקות שלכם וצריכת הגלוטן בשנים הבאות:
טוב שעשיתם עכשיו, לפני הכניסה לתזונה נ"ג ואין לי מושג האם פסטה/קוסקוס פעם בשבוע מספיקים על מנת לאבחן בעתיד צליאק במידה ויפרוץ (ונקווה שלא:)). את זה צריך לשאול רופא מומחה לצליאק.
אצלנו, כל זמן שהצעירה שלי עדיין חיה בבית היא אכלה פסטה/לחם רגילים על בסיס יומי (ולא אחת לשבוע) וכל השאר ללא גלוטן. לפני שנה וחצי עזבה את הבית וחזרה לתזונה רגילה מלאה. הבדיקה הקודמת שלה הייתה לפני שנתיים בהיותה בבית והייתה שלילית. הבדיקה לפני חודשיים הראתה נוגדנים לצליאק והביופסיה הראתה נזק נרחב .
רופאת הגסטרו שלנו אמרה שעל פי הנזק שהראתה הביופסיה יתכן שהצליאק התפרץ קודם אבל בגלל כמות הגלוטן הקטנה יחסית שהיא אכלה הנוגדנים עברו את הנורמה רק עכשיו כשהיא חזרה לתזונה גלוטנית רגילה (היה פער גדול בין רמת הנוגדנים שאמנם עברה את הנורמה אבל לא הייתה גבוהה באופן הסטרי לבין הנזק שהראתה הביופסיה) .
&nbsp
מה שמדאיג אותי הוא שני דברים:
1. איך תדעו האם הצליאק התפרץ או לא? הרי אם אינכם אוכלים גלוטן ממילא אין סיכוי לדעת את זה.
2. אם תמשיכו לאכול פעם בשבוע פסטה/קוסקוס בהיותכם חולי צליאק (אך אינכם יודעים זאת)אתם גורמים לעצמכם נזק.
&nbsp
לגבי הכלים בגן:
אם סמכת על הגננות עד כה שהכלים בו אוכלים הילדים בגן נקיים-אני לא רואה סיבה שלא תסמכי עליהן עכשיו. אני חושבת שהוא יכול לאכול בצלחת רגילה כמו כל ילדי הגן ולא בחד פעמית. גם כך התזונה שלו תהיה שונה, אין צורך להדגיש את זה עם כלים שונים.
אם מחלקים להם צ'ופרים בצהריים או במסיבות-כדאי לארגן לגן סלסילה עם מגוון נ"ג עבורו. אפשר להביא לגן מאפינס או עוגות אישיות שהוא אוהב, להקפיא ולהפשיר לו כאשר ילד מביא בהפתעה עוגה או משהו כזה.
כמובן-לסמן כל דבר בבירור.
&nbsp

hillator

New member
ברוכה הבאה

ראיתי שענו לך הכול הכל מקרה ממליצה להצטרף לעמותה יש להם מדריך לגבי המוצרים שממש מקל

למעלה