מצטערת על הגיחות.. (ט)

TorrentN

New member
מצטערת על הגיחות.. (ט)

אני באמת לא יודעת מה עובר עליי לאחרונה.
לפעמים נראה לי כאילו הפורום מחזיר אותי למטה,אבל לפעמים אני מחפשת רק פה איזושהי נחמה.
ונראה לי שעכשיו זו אחת הפעמים האלו.
כי אני צריכה לקבל בימים הקרובים,אז קצת איבדתי שליטה על מה שנכנס לי לפה השבוע.
ועכשיו...עכשיו חזרתי מהצגה שכזו על הטרדות ופגיעה וכל הדברים מהסוג הזה,שנראה כאילו כמעט כולכן חוויתן.
אני מרגישה קוטרית באיזשהו מקום,להגיד שגם אני חוויתי,כי זה היה ליטוף אומלל ובלתי מורגש כמעט.כזה שרק אני והוא שמנו לב,והמדריכה.ושלחו אותו לטיפול וזה לא חזר על עצמו.רק התחושות חוזרות מדי פעם.של אולי,אם רק הייתי קטנה יותר בגוף..אולי זה לא היה קורה,וכל זה היה נחסך ממני.אולי.
והיא הקיאה שם,בהצגה,זה היה חלק מהתגובות לפגיעה שהדמות חוותה.בלמסה והקיאה.
אני לא רוצה להקיא,אבל אני גם לא רוצה לאכול.שוב.
אין בזה שום דבר טוב.
כי זה לא נשאר שם,בכיתה ח'.זה המשיך הלאה.למבטים בבי"כ דרך המחיצה.לתקופות שפחדתי ללכת לשם.לפתרון של עכשיו,של לקבור את הראש בסידור כשהוא נמצא.
והיום גם ראיתי אותו בשביל,ולא היה אף אחד.אמצע היישוב,אבל המבט שלו..
והכל ביחד קורא לי לחזור לצמצם את עצמי כמה שרק אפשר.כי זה היה נחמד והכל כשזה לא עמד במבחן המציאות.אבל עכשיו..עכשיו צריך לחזור לחומות ולהגנות שלי.
ואמא שלי המסכנה,שכעסתי עליה קצת,אבל עכשיו אני בעיקר מרחמת.היא לא הייתה צריכה להתמודד עם זה.אם היא לא יודעת לראות אותי..כנראה יש לזה סיבה.כנראה שהיא צריכה לראות את עצמה.

עד כאן פריקתי להערב..
תודה.

נחמ

levshavur

New member
לטורנט טריגר!

שלום לך
קודם כל לגבי גיחות לפורום...אני חושבת שיש פה גם הודעות שמחות ואופטימיות שאפשר לקבל מהן כוחות ועידוד. אחת הסיבות שאני עדיין כותבת פה בפורום, למרות שכבר אין לי ה"א, זה כדי לתת תיקווה ולעזור לנשים אחרות. אני חושבת שזה מחזק לדעת שמישהי הצליחה לצאת מיזה (אני דוגמה חיה
) . אותי בעבר זה חיזק כשנשים כתבו על ההצלחות שלהן.
לגבי הטרדות: בתור מנהלת של פורום נפגעות גילוי עריות אני יכולה להגיד לך שאי אפשר באמת למדוד (ואני חושבת שגם לא צריך) האם מישהי עברה יותר או פחות. מה שבאמת חשוב זה מה זה עשה לך. איזה חותם זה השאיר בך?
יש נשים שחשות פגיעה אפילו "רק" ממילים מטרידות, מילים בעלות אופי פוגעני - מיני. אז בטח שאם הייתה נגיעה, אפילו קטנה, זה השאיר חותם. במיוחד, שהיית עדיין ילדה. גם אם היית קטנה יותר בגוף זה לא היה משנה כלום. אנשים שיש להם נטייה לדברים האלה לא מסתכלים על הגיל או מידת הגוף של הילדה.
עובדה, אבא שלי התחיל להתעסק איתי כשהייתי בת 3-4 ...
יש קשר בין ה"א לפגיעה מינית וזה, לדעתי, חריף יותר כשהפגיעה הייתה בילדות. אם אני זוכרת טוב, יש מאמר על הקשר הזה באתר מקום. (בכלל יש שם מאמרים טובים במגוון נושאים שקשורים בדרך זו או אחרת.)
זה לא מפתיע שהרגשות עולים בך מכיוון שהיו שני דברים טריגריים : ההצגה (שמעניין אותי פרטים עליה למקרה שהיא תגיע לירושלים, אלך לראות) וגם זה שפגשת אותו - את זה שנגע בך, זה מעורר רגשות וזה טבעי. טוב שתדברי על זה עם מישהי. אני אשמח לעזור במסרים אם תירצי. אם הרגשות יציקו לך את תמיד יכולה להתקשר למרכז הסיוע 1202 (כן אפילו אם היה "רק" ליטוף!...) עובדה שאת כותבת שזה לא נשאר רק בכיתה ח'.
כל אחת מגיבה אחרת לפגיעה מינית ולא בהכרח קורה שמישהי מתחילה לבלמס ולהקיא...(אני לדוגמה לא עשיתי לא את זה ולא את זה, היו לי בעיות אחרות...) זו רק דוגמה אחת לצורה של תגובה. ולמרות שהצורות מגוונות יש בהחלט מכנה משותף.
האם אי פעם דיברת על המקרה הזה בטיפול?
אני לא חושבת שזה הזמן לחזור לחומות, ולהגנות, להפך, אני חושבת שזה הזמן הטוב לפתוח את זה ולדבר על זה....
וזה גם לא צריך לנהל את האכילה שלך. כן אכילה יכולה להיות ריגשית, אבל היא לא חייבת להיות כזאת.
כיום אני לא מושפעת מאירועי חיים מבחינת האכילה שלי. אני אוכלת מסודר ולא משנה מה עובר עליי. צריך לנתק בין השניים. זו טעות שהרבה הורים עושים לתת לילד שבוכה ממתק כדי שיירגע. זה מרגיל את הילד שהאוכל הוא פיצוי ריגשי. זה מנגנון שקשה להיפרד ממנו,
לגבי אימא שלך, לא כל האימהות יודעות איך להתמודד עם הסבל של הבנות שלהן, כמו שלא תמיד הבנות יודעות איך לא להוציא את הכאב שלהן על אימא.... זה כמו שאימא ז"ל הייתה שואלת אותי : אבל למה את כל כך כועסת עליי? אז לא ידעתי מה לענות לה. היום ממרחק השנים אני יודעת.
לבשה.

TorrentN

New member
היי לבשה,תודה! (ט)

קודם כל,את מדהימה.שיהיה ברור :)

זה פשוט נראה לי קטנוני לקטר על זה..למרות שעם הזמן אני מגלה מה הייתה ההשפעה האמיתית של זה עליי..

העניין של קטנה בגוף הוא לא מבחינת ירצה או לא,אלא מבחינת יגיע.הנגיעות תמיד היו כשהיינו ממש קרובים,עד שזה תמיד היה נראה לי כאילו זה בגלל שעמדתי קרוב מדי אליו..
מה גם שלגוף קטן יש עוד יתרונות;פחות בולט,פחות נשי..

לא חושבת שזאת הצגה שרצה בתיאטראות,זה מסוג ההצגות שמזמינים לקבוצות ואח"כ עושים דיון..

ואמא שלי..שתהיה בריאה.משתדלת.

ממש תודה.באמת.

levshavur

New member
טורנט

שלום לך
אני לא חושבת שנשיות זה משהו רע. פעם גם אני ברחתי מהנשיות שבי, אבל דווקא בשנה האחרונה אני מגלה אותה יותר ויותר וזה מדהים אותי כי זה משהו שלא חוויתי בעבר. גם הקשר עם בעלי כל כך אחר (לטובה) ממה שהיה לי אי פעם עם גברים.
למה בעצם את לא רוצה שהגוף יבלוט או יהיה נשי? אני חושבת שחלק מתהליך ההחלמה מה"א זה לגלות את היופי שקיים בגוף. כן בכל גוף, אפילו המעוות ביותר אפשר למצוא משהו, אולי קטן, אבל משהו יפה. אני רוצה לספר לך שכשעשינו שנה שעברה את ההצגה של "היפה והחיה" בשיתוף האנשים עם המוגבלויות (יחד עם תלמידי החוג לתיאטרון) המורה שהייתה אחראית על עיצוב התלבושות הכינה להם דברים ממש יפים. גם איפרו אותם...הם פשוט פרחו על הבמה!
חלק מלקבל את הגוף זה לקבל את עצמך, כמו שאת, עם היתרונות והחסרונות, עם הטוב ועם הרע...אני חושבת שחלק ממה שמאפיין את הפרעות האכילה זה המלחמה עם מי שאנחנו לעומת איזה דימוי לא מציאותי של מה שהיינו רוצות להיות...אבל צריך להכיר בזה שמדובר רק בחלום. הדרך להתמודד עם זה היא להשלים עם איך שאנחנו- לא להילחם עם זה. נכון זה לא פשוט, אבל זה אפשרי.
אחד המאפיינים של שורדות הוא היחס השלילי אל הגוף (כמגעיל דוחה או מלוכלך) אבל עם תהליך ההחלמה מבינים שמי שדוחה ומגעיל זה לא אנחנו - זה הפוגע...כשעושים את מעבר החשיבה הזה בראש, אפשר לקבל את הגוף כמו שהוא קטן או גדול, נשי או לא...

בעבר היה לי קשה להשלים עם הגוף שלי (ובמיוחד שבחוג לתיאטרון יש נשים ממש יפות, מעצם זה שהן עוסקות במשחק על במה הן מטפחות את עצמן, ונראות טוב) והיו לי רגשי נחיתות . אבל השלמתי עם איך שאני. אני לעולם לא אהיה כמוהן, אבל אני יכולה להיות הכי טוב שאני יכולה...וזה מה שאני עושה. בקרוב אלך לצבוע שוב את השיער (אני לא הולכת לעלות על במה עם ראש כזה כמו של עכשיו...) ואני משתדלת להראות טוב מבחינת התאמת צבעים של בגדים, סרטים לשיער וכ'...
מה הופך בעיניך מישהי ל"נשית"?
לבשה.

היי.

אין כאן תחרות.
גם הטרדה מינית יכולה להשאיר צלקות מאוד גדולות,
והרבה מצוקות וכאבים עוברים גם על נשים שלא הוטרדו [אם קיימות כאלו, אני בספק] ובוודאי גם על כאלו שלא נפגעו פגיעות אנושות.

אני שומעת שהסבל שאת חווה הוא גדול, וזה לא משנה כמה גדול או קטן האירוע שהוביל אליו. את סוחבת את זה כבר זמן ארוך ומרגישה שיש לזה משמעות ושזה רודף אותך ומשאיר אותך עם סוד אפל בתוך החיים הלכאורה רגילים. אלו תחושות קשות, שלא קל לשאת.

את כותבת ששלחו אותו לטיפול, אבל גם לך מגיע לטפל בזה.
דיברת על זה פעם עם איש מקצוע?

TorrentN

New member
פרפר יקרה..

ממש תודה על התשובות החכמות שתמיד מאירות את הדברים מזוית אחרת,ועוזרות לעבור אותם.
תודה לך.

אין פה עניין של תחרות,רק דל להעמיד את עצמי במקום..
כאילו,על מה לעזאזל אני מקטרת?!
לפעמים צריך לדעת להחליק דברים..נראה לי..

זה דובר,אבל אף פעם לא בטיפול..גם כששאלו אותי על טראומות,לא החשבתי את זה ככזו..רק ההצגה הזאת אתמול פתאום הציפה וחיברה הכל.
אבל אולי באמת הגיע הזמן..

תודה.

זה לא סוג הדברים להחליק

זה סוג הדברים לעבד, לדבר עליהם, להבין מה זה השאיר בך.
אם לא טיפול, באופן מיידי, אני מזמינה אותך להתקשר ל1202, שיכולים לתת מענה ראשוני למחשבות האלו.

למעלה