מצטיין בר-אור

מצטיין בר-אור

אהלן, באיזה מהבר-אורים אפשר לקבל מצטיין? רק בבר-אור סיום בבה"ד 1 או גם באחד האחרים? מה זה נותן בכלל? והחל מאיזה ציון זה (90?)?

נצל"ש נעליים קלות

אני יכול לקנות נעליים קלות לפני הקורס קצינים? כלומר הם יבדקו שם גם לבדוק שכל מי שלא צריך (רפואית) נעליים קלות נועל נעליים רגילות?

מצטיין בר אור ונעליים

מצטיין בר אור זוכה לאפשרות להיות קצין כושר גופני שזה תפקיד מלבב בקקצ שבו אתה אומר לצוות שלך כמה לרוץ ומתי (ורץ איתם, כמובן). אח"כ ביחידה שלך אתה מקבל את פרס הדיודה המוזהבת. ולגבי נעליים קלות - לקנות לפני הקקצ נעליים קלות אתה תמיד יכול. לנעול אותן בקקצ ללא פטור מתאים לא נראה לי רעיון טוב לקצין דיודות עתידי.

Johnny the Doe

New member
ועכשיו ברצינות לגבי המצטיין

מצטיין בר-אור זוכה לקבל סיכת מצטיין אדומה אותה יכול לענוד על המדים אך רוב הסיכויים הם שלא יהיה למד"סיה סיכות במלאי (כך זה היה במחזור מאי). אתה יכול להיחשב רשמית מצטיין בר-אור בכל בוחן בר-אור רשמי שנערך, כלומר כל אחד משלושת הבחנים בקק"צ וגם הבחנים בהכנה (שגם שם חייבים לעבדך הנאמן סיכה
). לגבי קבלת תפקיד הקא"ג (קצין אימון גופני) עקב הצטיינות בבר-אור - אין בין שני הדברים קשר חד-חד-ערכי. אני אמנם קיבלתי את התפקיד הקא"ג מאחר וקיבלתי 90 בבוחן הפתיחה אך חברים שלי מפלוגות אחרות סיפרו לי שדווקא המצטיינים פחות קיבלו את התפקיד.

למעלה