מצחיק מאד

רוזן71

New member
מנצל"ש, שאלות לבולאים...

בס"ד. שאלות לבולאים. 1.האם בולים גרמנים לא משומשים משנות ה-60-70 שנקובים במרקים גרמניים שווים את ערכם הנומינלי? (למרות שהמרק הגרמני יצא מן המחזור). 2.האם בולי HELVETIA (שוויץ) משנות ה-60-70 שווים את ערכם הנומינלי? 3.בולי נסיכות ליכטנשטיין, באיזו מטבע הם נקובים? תודה מראש, רוזן.

ronmerav

New member
המטבע של ליכטנשטיין

עד 1921: 100 הלר = קרונה. מ-1921: 100 רפן RAPPEN = פרנק.

רוזן71

New member
תודה, וברשותך שאלה נוספת..

בס"ד. האם אפשר להשתמש בבולים של מדינות מגוש היורו שנקובים במטבע הישן? דהיינו האם הגרמני יכול להדביק בולים שנקובים במרקים? תודה מראש, רוזן.

תמיר1991

New member
היי רוזן!

לא, הם כבר לא יכולים להשתמש בבולים הנקובים במטבע הישן. אך בבולים שיצאו בין 99' ל- 01' שנושאים גם את המטבע הקודם וגם את האירו ניתן להשתמש גם היום. תמיר.

רוזן71

New member
תמיר תודה. וברשותכם שאלה נוספת.

בס"ד. התגלגלו לידי כמה בולים משוויץ שערכם הנקוב הוא 20 פרנק! כשבסידרה בולים נוספים בעריכים 10 פרנק 5 ו-3 פרנק. וזה מביא אותי לברר אצל הבולאים בפורום על בולים בעולם בעלי ערך נקוב גבוה (נדמה לי שבארץ זה 10 ש"ח). מה ידוע לכם בנושא? תודה מראש למשיבים. רוזן.

תמיר1991

New member
באנגליה יצאו בולים של 10 פאונד...

דווקא אנחנו מוציאים בולים בערך נקוב לא יקר במיוחד. תמיר.

תמיר1991

New member
באנגליה יצאו כבר בולים של 10 פאונד!

דווקא אנחנו מוציאים בולים בערך נקוב לא יקר במיוחד. תמיר.

python 4

New member
תראה, בתור אספן מומחה,

כבר ראיתי בולים עם ערכים נקובים גבוהים, כמו הבול ההונגרי מ- 1946 בעל הערך הנקוב 200,000,000,000 פנגו (אבל מן הסתם זו תוצאה של אינפלציה רצחנית, כי באותה שנה יש גם בולים על ע"נ של 2000 פנגו, ובסוף אותה שנה הם מחקו אפסים ועברו למטבע חדש, פורינט). יש לי גם בול מתקופת הרייך הגרמני בעל ע"נ של 5,000,000 מארק, גם מאפיין של האינפלציה באותה תקופה בגרמניה.

תמיר1991

New member
ירון, לא דיברנו על בולי אינפלציה,

אלא על בולים שערכם הנקוב שווה הרבה. 10 פאונד זה... 85 שקל! 200 זיליון פנגו היה בתתקופה ההיא בוודאי הרבה פחות... הבנת? תמיר.

python 4

New member
אני יודע,

אבל זה בכל זאת מצחיק לראות בולים עם ע"נ כל כך גבוהים.

למעלה