מצחיק ועצוב....

מצחיק ועצוב....

הבן שלי (א"ס) בכיתה ז' קיבל שיעורי-בית היום לחפש משהו בהיסטוריה ב"רב-גוגל" במחשב (ככה כתוב לו במחברת). אני הייתי מחוץ לבית והרשתי לו לחפש. אז הוא ישב וחיפש שעה את ה"רב גוגל" בגוגל - ולא מצא. אז במקום לחפש הוא התחיל לשחק על המחשב (לפי דברי אחותו). כשחזרתי כעסתי עליו שהוא לא הכין את השיעורים, אז הוא אמר שלא הצליח לעשות אותם והוא צריך עזרה. אז שאלתי מה הבעיה? והוא אמר שלא מצא את ה"רב גוגל" באינטרנט. אז הסברתי לו שה"רב גוגל", הכוונה לגוגל - שכולם "שואלים" אותו הכל. הוא לא הבין ועדיין שאל: "מה אין רב אמיתי שקוראים לו הרב גוגל?", אז אמרתי לו תראה ה"רב גוגל" מפנה אותנו ל"רבנית ויקיפדיה" וכולנו צחקנו וצחקנו.

עכשיו אני צריכה להסביר לרב שלו בבית-הספר, שאם הוא מתבדח איתו, הוא חייב להסביר.

dina199

New member
הוא לא מצא את זה ?

קישור

dina199

New member
לא התכוונת להעציב אותך .

לדעתי זה פשוט חמוד

גם לי לקח זמן להבין ש'גוגל' זה לא שם משפחה.
'גוגל' בהחלט יכול להיות שם משפחה, ואפילו שם יהודי.

תלוי מה...

חשבון, אנגלית, ומקצועות הקודש - לרוב אין בעיות.
עברית - יש קשיים בהבנת חלק מהסיפורים - במיוחד אם הם קשורים להבנת סיטואציות חברתיות בזה הוא ממש חלש.
היסטוריה - מקצוע חדש מהחטיבה, לא למד ביסודי, אז נראה, בינתיים יש קצת בעיות.
הוא מתקשה בעיקר אם יש ביטויים שאינו מבין או סיטואציות שאינו מבין.
אבל בגלל אי-קיו גבוה מאוד וזיכרון מדהים (עד עכשיו רוב הלימוד היה בנוי על זיכרון ולא על חשיבה) הוא המצליח אפילו להצטיין בלימודים בדרך כלל. (כל עוד לא רב יותר מידי עם המורים).

dina199

New member
בקיצור - א"ס עם קשיים 'קלאסיים'

האם הוא מבין בעיות מילוליות במתמטיקה ?
באופו כללי זה הקושי העיקרי שאתם צריכים לעזור לו בו כדי שימשיך להצליח בלימודים - לזהות מתי הוא
מסתבך בגלל חוסר הבנת סיטואציות ובגלל ביטוים שלא מבין (שזה סוג של חוסר הבנת סיטואציה) .
גם לא לחכות שהוא יגיד שהוא לא מבין - יכול להיות שהוא לא יודע שהוא לא מבין ו/או לא יודע שצריך להגיד שהוא לא מבין ו/או לא יודע איך להגיד שהוא לא מבין .

למעלה