מצחיק או עצוב ???

מצחיק או עצוב ???

התקנתי היום בצהריים אצל חבר שלי דיבורית חדשה ברכב. היתה שם בחורה יפה ומעניינת עם הרכב שלה לשם תיקון כלשהוא. שמתי לב לפתע כי יש לה כמה צלקות טריות וחמות על הצד השני בפניה. לא יכולתי להתאפק ואמרתי לה: "תני לי שם וכתובת ...", (של המניאק שעשה לך דבר כזה. לא שלה. אני לא כזה ישיר עם בחורות...). עונה לי הבחורה: "אה, זה? אין לי מושג מי עשה לי את זה". אני נדלקתי: " מה זאת אומרת אין לך מושג, תגידי לי מי זה מה זה? מה הוא עשה לך..." והיא עונה: " לא יודעת, אני קצינת משטרה בירושלים ואני כבר לא ישנה כמה לילות, זאת בנוסף לכמה בקבוקים, אבנים וברזלים שחטפנו כשניסינו לחלץ כמה מהשוטרים הצעירים שלנו שנלכדו בתוך סימטה במאה שערים שלשום"... לא יאומן. חכו. עוד לא סוף הסיפור. היא מספרת לי שהם עצרו כמה מתפרעים, ומסתבר שלאחד המתפרעים הראשיים, חרדי מגאולה, נשוי + כמה וכמה, ישנם 3 (!) תיקים במשטרה על מעשי סדום. מי שלא יודע מה ההגדרה של מעשי סדום שיבדוק. לא יאומן 2. אני לא אומר ש"הם" כולם כאלה. אני מבין אותם במידת מה, אבל זוהי מראה קטנה למצב בירושלים בפרט ובארץ בכלל. לא? אני אישית לא מופתע מהדברים. אני מודע לכך שאפשר לבנות את מגדל בבל מרוב המילים, המשפטים, חוות הדעת הפשקוילים (או איך שכותבים אתה זה) בדבר המצעד בירושלים. מה שבטוח, אנחנו לא מזקני ירושלים אבל ירושלים פשוט מאבדת משנה לשנה את יופיה בעיני, ואני עדיין חי את ירושלים ומת עליה (!) אה, ועוד דבר: מבחינתי כולם הפסידו במאבק הזה, בסרט הזה שקורה ועוד יקרה פה בסוף השבוע. כו------לם.

soelistit

New member
פחד וחרדה

מהחרדים... זה מה שהרגשתי - ממש הארלם נהיה כאן - כשנקלעתי לשכונת בית וגן בירושלים - מבועתת כולי, מביטה כל רגע מאין תגיע התגרה, מי עוין אותי, מי מחכה לי בסיבוב - הזכיר לי כשהלכתי פעם בטעות ביפו לאיבוד, משהו כמו 3 בלילה... ניסיתי להגיע לטיילת - אך לא היה לי שמץ - אז לאחר הנחיות בלתי נהירות בעליל של רכב לידי - פשוט נסעתי ישר (ממושמעת...) והגעתי היישר ליפו העתיקה כשנוסעת על נתיב חד סטרי - ומתבוננת סביבי וקולטת שמוקפת ערבים... נכנסתי לפאניקה - ודבר ראשון (פרקטית...) - התחלתי לבכות (תוך כדי נהיגה כמובן - פרקטית או לא?...) - מבלי שהיה לי אומץ לשאול מישהו בכלל איך יוצאים מהמבוך הזה... והנה רואות עיני צמד בחורים לבושים שחור - ממיטב הצעקה האחרונה של מועדון הסאדו השוכן שם - אז לאחר מאזן ושקלול זריז - החלטתי שהם עשויים להיות פחות מאיימים - ופתחתי את החלון לברר איך להחלץ משם... עטיתי את הפרצוף הקשוח ביותר שצלחתי לאזור בכוחותיי האחרונים ושאלתי בשיא הקורקטיות: יש לכם מושג איך יוצאים מכאן?? כמובן שמיידית הם נשענו על החלון - ועוד דרשו ממני לחייך בתמורה... אז פשוט שמתי גז - והבהרתי להם את כוונותי החד משמעיות - והם הניחו לי - ועוד צעקו לעברי אי אלו הוראות קטועות... בשלב זה החלטתי לסמוך אך ורק על הקומון-סנס שלי - ופשוט לבחור בנתיבים של כבישים ראשיים - שפונים מן הסתם לכיוון הנגדי ממנו הגעתי... התושיה שלי הוכיחה את עצמה - ואכן באנחת רווחה ותחושת הקלה אדירה - הגעתי לטיילת (וכל זה כדי לשבת על החוף ולהביט קצת בים ולמלא קצת מצבורים לפני נטישה זמנית ועל תנאי של האזור)... אז זהו - אותה תחושת אין אונים הבליחה בי כשחציתי את אותה שכונה חרדית, וכל אחד מהחרדים שם נראה לי כיריב בפוטנציה...

damtiela

New member
החבר'ה בדאנג'ן נחמדים...

הם סתם נראים כאילו הם הולכים לשחוט אותך..

שים לב

אפשר לצחוק ואפשר לבכות. אתה בוחר את הדרך להסתכל על דברים. אבל את זה אתה בטח יודע. לגבי אותו מתוייק מסדום, אני חושב שזה די טבעי שהעובדה שהמתפרעים הגדולים ביותר עוברים את הגבול במקומות נוספים גם בחיים האישיים שלהם. אני לא חושב שזה תלוי במחאה חברתית כזו או אחרת, באמת או בשקר, נאור או חשוך, אני חושב שזה פשוט שהמופרע בנפשו יהיה תמיד בראש המריבה, לעיתים כמנצח ולעיתים כמפסיד. עצם העובדה שהבנאדם לא מצליח להאבק עם עצמו בשדיו שלו מוכיחה ומסבירה את אישיותו העלובה. אני רוצה להאמין שיש יותר מכמה מטומטמים בסיפור המטומטם הזה. זאת אומרת, לא הייתי רוצה לחשוב שירושלים נחרבת בגלל כמה מטומטמים. אני מקוה שחלק לפחות מאותם שנאבקים על צביונה של העיר (ולא משנה לי מאיזה צד של המתרס הם) בעלי רמת איי קיו מינימלית לקבלת רישיון הולך רגל. אגב, אני מגיב לזה אחרי שקראתי חלק מהכותבים אחריך. כך שאני משוחד לגמרי נגד המלחמות האפלות האלה. גם של החרדים וגם של הצועדים. נמאס לי מהם.

לא בגלל כמה מטומטמים

ירושלים נחרבת, ורוב המעורבים בדבר משני הכיוונים לא מטומטמים כלל וכלל, להיפך. הרבה מהם מסתכלים קדימה, בצורה מאוד אסטרטגית ונחושה, וכן. נמאס גם לי, אבל נשמור על אופטימיות.

וואלה

לא שאלתי את יעל. שיט. 3 תיקים בעבר. במדינה שלנו כל מניאק יכול לבצע מעשי סדום, לקבל הרשעה, ואחרי 5 שנים לזרוק אבנים וברזלים על קצינת משטרה שבאה לנסות לעשות סדר בהפגנה שלו ושל כמה חברים חוליגנים שלו שמפגינים (יעני) נגד הומואים.

uri80

New member
לא יודע עד כמה ההומואים הפסידו,להפך

הם יוצרים מודעות, ונכנסים הרבה יותר למיין סטרים. יש לי לא מעט חברים שהודיעו שגם הם יצעדו לאות הזדהות איתם. החרדים עדיין לא מבינים כמה הפסידו עם כל הרעש הזה, גם אם יהיה מצעד וגם אם לא.

החרדים לא הפסידו דבר

ראה הודעתו של אליזד למטה. העסקנים (ואולי גם הרבנים) החרדים חיפשו וקיבלו מלחמת קודש זה כל הסיפור, מאז ירידתו של לפיד מהבמה לא היה במי להלחם. הסיפור דומה לגבי הדיקטטורים הערבים שחייבים למצוא מלחמת קודש (והפעם היהודים הם אלו שמשלמים את המחיר) כדי להסיח את דעת ההמונים מכשלונות שלהם.

mוריק

New member
אוי.כמה שאתה צודק.

ירושלים פשוט מאבדת את יופיה. אבל ירושלים תמיד תשאר ירושלים!:):) -והחרדים-מצחיק כמה שזה עצוב! -ואני מצטרפת אליך לסרט פה אצל יותי...

אליזד

New member
העסק לא נרגע ואבסורד רודף אבסורד

אני יודע שזה כבר הפך לפתאטי. אבל מה לעשות? זו פארודיה שאם היא לא היתה אמת היא היתה בטח איזו הברקה גאונית של דניאל לפין או עוזי וויל... שימו לב לזה: "לסביות ערביות בעתירה: - אין גאווה כשיש כיבוש. לבטל את המצעד" (ידיעות) נו באמת... מה הלאה. לסביות צמחוניות יבקשו לבטל את המצעד עד שלא יופסק פיטום אווזים, לסביות באוניברסטיה יעתרו לבג"ץ לא לקיים את המעד עד שלא יורידו את שכר הלימוד, והומואים אוהדי בית"ר יבקשו לבטל את המצעד אם אלון חרזי לא חוזר לשחק בקבוצה "אין גאווה כשיש כזו חרא של נבחרת"? חכו, זה בכלל לא העניין, את שיא הפארודיה קוטף היום אני מעניק לר' שמואל פפנהאים הדובר הנמרץ והערני של הבד"ץ (75) , שהגיב על החלטת הפשרה של אנשי הבית הפתוח עם נציגי הרב אלישיב לעשות "מפגן" במקום "מצעד". שימו לב: "...בשעתו, הבד"ץ הביע נכונות לעריכת אירוע במתחם מקורה, כל זמן שלא יתקיים תחת כיפת השמיים. כעת, ממה שאני למד, מדובר על מקום סגור אבל עדיין לא מדובר במבנה שמעליו גג. כשיתבררו לנו הפרטים המלאים נדון בנושא" אתם מבינים את זה? הבד"ץ עיין בשולחן ערוך יורה דעה בהלכות "מצעדים ומפגנים" סעיף קטן ז' וז"ל: "ומה שאמרו חכמינו "מצעד" היינו במבנה שהוקף חדריה ובלבד שיש מעליו גג. (סעיף קטן ב') היה אחד מהמבנים פרוץ יותר משלושה טפחים, או שלא הוקף לדירה, אין זה מצעד, אין מברכים עליו "להכניס לו בבריתו של אברהם אבינו" ואין שורפים עליו פחים, אבל הר"ן פסק שאם הוקף לדירה ואין עליו קורת גג שורפים עליו את הזבל אבל לא צמיגים, ולהלכה נהגו בקרפיף שהעומד מרובה על הפרוץ ששורפים בירושלים אבל לא בערי הפרזים" ואני שואל אתכם, האם אי פעם הגיעה המדינה לשיא כזה של פסיכיות? גאידאמק מנסה לקנות את המצעד, הותיקן מתערב, הבד"ץ מקיים דיון הלכתי, וכולם , כולל אני , מתעסקים בנושא המטופש הזה ברצינות תהומית. לדעתי? לא היה עוד בארץ סמל כל כך חזק וברור לטימטום. ומה זה העניין הזה של הרב אליושיב עם ה"מצעד" ו"מפגן"? אתם באמת רוצים לומר לי שהוא השקיע מחשבה והחליט שאם הולכים אז זה פריצות נוראית ותועבה, אבל אם מסתובבים במקום זה בסדר? מאיפה בדיוק הוא לקח את זה? מהקפות שניות? אולי הוא גם רוצה - כמו שאמר לי מישהו - שיקיפו את אצטדיון טדי שבע פעמים עם דילדו ענק ביד אחת וזוג ביצים סיניות בשניה? "לך חפש מי ינענע את הלולב של החבר שלך"? מאיפה לקחו הרבנים את קשת ההגדרות הפסיכית והלא תאמן הזו? "מצעד" הוא הרס היסוד וגילוי עריות שאין כמוהו, ו"מפגן" זה בסדר. תגידו אף אחד לא רוצה לקום ולומר "המלך עירום"? טוב,אני מבטיח שעד מחר, אחרי המצעד כשאני אגיע הביתה ואתיישב לכתוב לכם מה היה באמת, אני לא אומר מילה על הנושא הזה. מישהו בדרך לארקפה?

soelistit

New member
חחחחחחחח

אל תצא בהצהרות/הבטחות - וזאת מהסיבות כדלקמן: א. זהו מקור שעשוע בלתי נדלה המספק אף לעין בלתי מזוינת פרספקטיבה מחוייכת למצבנו הנואש עד עגום... ב. לך תדע - אולי העצרת של החרדים הועילה - והמצעד יבוטל... ג. סתם אם פתאום ידך תהיה קלה על המקלדת באופן בלתי מרוסן - תוצר של עומסים בנתיבי אילי האון...

soelistit

New member
אלה שמתכננים

לצעוד בבטחה בכוחות משולבים ומשולהבים ומזוינים היטב אל מול ההתלהמות הבלתי פוסקת מנגד של התיישים המזוקנים שוחרי המדון וההס/צתה...

למעלה