מצו"ב או חמ"ן (מדעי המחשב)

knOut

New member
מצו"ב או חמ"ן (מדעי המחשב)

היי,
רציתי לשאול חבר'ה שכבר התגייסו או חבר'ה שמבינים עניין, איזו יחידה עדיפה?
אני אמור לדרג עד סוף שבוע הבא את ההעדפות שלי.
אגב, בחמ"ן אני מתמיין ל8200 או לגבעתיים, אינני יודע איזו מהן.

אשמח לשמוע דעות לכאן ולכאן.

מקריאה קצרה וממה ששמעתי עד עכשיו:
הבנתי שבחמ"ן יש המון תפקידים לא מעניינים שאפשר ליפול אליהם, לעומת מצו"ב ששם רוב התפקידים "טובים". (בתפקידים לא מעניינים אני מדבר על תפקידים כגון WEB, DB, וכו')
לעומת זאת על מצו"ב לא שמעתי עד לאחרונה ולחמ"ן יש שם מכאן ועד הודעה חדשה... בנוסף לתפקידים מעולים.

תודה לעוזרים!

Ejay03

New member
חמ"ן

דבר ראשון גילוי נאות : אני משרת בחמ"ן (אמ"ן ליתר דיוק אבל לא משנה), אבל אני מאמין שאני דיי אובייקטיבי.
נכון שבאמ"ן ובמיוחד ב8200 יש מגוון תפקידים גדול ויש דברים "מעפנים" כמו מה שציינת מצד שני וממה שאני מכיר הממוצע בחמ"ן גבוה יותר.
אם אתה עתודאי חזק שהרשים בראיונות הסיכויים שלך להגיע לתפקיד טוב באמ"ן גבוהים.
מצו"ב עדיף כמובן על שאר תקשוב אבל אני חושב שאמ"ן לוקח והמקומות המעניינים באמ"ן לוקחים בהרבה את מצו"ב.

הסיבה היחידה שלא שעדיף מודיעין זה אכלוסיית הליבה של החיל. במצו"ב זה תקשוב על כל כמה שמשתמע מכך. הרבה יותר קרוב לשטח הרבה יותר "מוכשרים מהשטח" שהחליטו לקדם אותם בתו רמ"דים ב"מטה". החיילים באמ"ן שלאו דווקא יעשו אותו תפקיד כמוך אלא יהיה איתך בבסיס הרבה יותר איכותיים. וכל מה שכתבתי בפסקה הזאת מאד מאד חשוב. צבא זה לא רק אם אתה כותב ב-C או ב-C++ זה הרבה דברים אחרים.

וכמובן צריפין שזה מקום מגעיל שורץ משטרה צבאית

whitelion2

New member
תגובה

"במצו"ב זה תקשוב על כל כמה שמשתמע מכך. הרבה יותר קרוב לשטח הרבה יותר "מוכשרים מהשטח" שהחליטו לקדם אותם בתו רמ"דים ב"מטה"."
שטויות במיץ. רואים עד כמה אתה לא מכיר את מצו"ב.
מה זה בכלל אומר מצו"ב זה תקשוב על כל המשתמע מכך?!

אני לא מנסה לצייר את מצו"ב כמקום אופטימלי, אבל אתה כותב אמירות ולא נקודות, ועם אמירות אי אפשר להתווכח.
זה בדיוק כמו שאני ארשום גלילות זה בסיס מגעיל כי כל יום להגיע לשם זה סיוט, הולכים מכות כדי לעלות לאוטובוס.

Ejay03

New member
אתה צודק

באמת קשה להגיע לגלילות וזה חיסרון.
מה זה אומר שזה תקשוב? שהמפקד בסיס שלך זה איזה מפקד בסיס קשר שקידמו אותו ומבחינתו מסדרי ניקיון זה קודש ואין מי שיעצור אותו. ועוד דומגאות של דברים כאלה שקרו לחברים שלי ששם.
פותח השרשור מוזמן לבוא לגלילות ואז לבסיס של לוטם ולהשוות מה נעים יותר לעין ובכלל את האווירה.

מצו"ב זה מקום הרבה יותר צבאי מ8200, בדיוק כמו שתקשוב זה חיל הרבה יותר "צבאי" ממודיעין.

אם הוא היה שואל איפה עדיף ימלים או כל מקום באמ"ן, הייתי ממליץ על ימלים, למרות שאני באמ"ן.

whitelion2

New member
גם אתה צודק

מפקד הבסיס של לוט"ם באמת קשוח. וסה"כ לוט"ם נראת יותר צבאית.
אבל צריך לזכור שלמצו"ב יש בניין די חדיש וזה לא מפריע לי כי אני בו רוב הזמן ולא מטייל להנאתי בלוט"ם.

לסיכום, מבחינת התפקידים המעניינים, במודיעין הם יותר מעניינים לפי מה ששמעתי, אבל אני מבטיח לך שהתפקידים במצו"ב לא פחות מקצועיים.

whitelion2

New member
מצו"ב

במצו"ב אתה גם תוכל לעסוק בDB ובWEB.
מצד שני, באמת רוב התפקידים הם לא כאלה, אבל תמיד יש סיכוי שתגיע לשם.

את חמ"ן אני לא מכיר מספיק טוב.

knOut

New member
טוב, אז השאלה המתבקשת הבאה:

אחלה, אז הבנתי שחמ"ן בכללי עדיף על מצו"ב (בלי להיכנס לכל הפרטים לכאן או לכאן ולמקרי קצה).

השאלה הבאה שלי היא, מצו"ב על פני שאר החילות, להוציא עכשיו את חמ"ן וימ"לים מהעסק.
האם יש חיל רגיל (ים/אוויר/תקשוב וכו') שעדיף על מצו"ב? ולמה?

תודה רבה לכם חבר'ה! :)

Ejay03

New member
אתה צריך לזכור שכולנו בני אדם

וזה שאמרתי שאמ"ן עדיף לא אומר שבכל מקרה עדיף להיות שם או שבטוח שאתה אישית תהנה שם.
רשמתי את ההתרשמות האישית שלי בתוספת לדברים שנראים לי חשובים.

באופן כללי בתוכנה המצב טוב וברב המקומות עושים משהו מקצועי. לדעתי האישיתי מצו"ב עדיפה על המקומות ה"רגילים" כי יש להם יכולת איתור טובה יותר והם מקבלים אכלוסיות איכותיות יותר.
אבל שוב זה תלוי מה מעניין אותך או איפה תיפול.

אני הייתי מדרג את מצו"ב לפני ח"א\ים\תקשוב. אבל זה לא אומר שכל מקום במצו"ב עדיף על כל מקום באחרים

BMWE

New member
לא זה ולא זה

יכול להיות שהתפקיד שלך יהיה סופר מעניין ומאתגר, אבל האנשים שאיתם תעבוד (בין אם זה עמיתים בצוות או מפקדים ראש מדור/רע"ן) הם אלה שיגרמו לך מדי פעם (במינון כזה או אחר) להוריד את החיוך מהפנים.
יכול להיות גם הפוך.

עכשיו תקבל את ההחלטה מה אתה מעדיף - מצו"ב או מודיעין.
קשה? נכון. אין פתרונות קסם.

הייתי מנסה ליצור קשר עם רפרנט חיילי ולשאול אותו כל מה שאתה רוצה כולל על החיים האישיים בתור קצין צעיר ובתור מפקד על אנשים. לשאול לגבי תואר שני, שעות עבודה, לחץ (ברור שיהיו תקופות לחוצות יותר ופחות. תשאל על ממוצע), אפשרויות קידום....

בתור בוגר תקשוב, אני לא יכול להמליץ לך על מצו"ב לפה או לשם היות ואני לא מכיר מספיק את תחום התוכנה (למרות שמכיר חלק מהפרוייקטים).
דבר אחד אני כן יכול להגיד - גם אם יש לך מפקד שהוצנח מתפקיד בשטח, הוא 99% בעל הכשרה טכנולוגית אקדמאית ולכן רב הסיכויים יודע על מה אתה מדבר. כמו כן, בשביל להיות רמ"ד, צריך יותר לדעת לנהל מאשר לכתוב קוד.

מאחל לך בהצלחה בכל אשר תבחר.

hampo

New member
יש מצב שתפרט יותר על השירות בתקשוב?

אני אשמח לדעת יותר על השירות... מה למדת? איך השירות המקצועי? יש תפקידים להנ' חשמל?

למעלה