מצוי ורצוי

kisslali

New member
מצוי ורצוי

היום הגיע "חדר שינה" שקיבלתי במתנה: מיטה, זוג ארוניות לילה, שולחן טואלט ושרפרף, ביום שישי נלך להזמין ארון תואם. פתאום חשבתי על זה שזו הפעם הראשונה שיש לי "חדש שינה" (ואני מזכירה לכם שאני לא בת 22.5) לא, לא הייתי בוחרת אותו כבחירה נקיה מכל אילוץ ובד"כ אני בכלל לא אוהבת מערכות מעדיפה חלקים אבל פתאום אני מסתכלת על המצוי מזוית אחרת, פתאום אני רואה שזה אולי לא מה שהייתי בוחרת אבל זה שלם, וגמור ומסודר וממש ממש לא מכוער, אולי אפילו נעים
. כל זה בשביל להגיד שפתאום ירד איזה אסימון והוא שהמון שנים אני מחכה לדברים רצויים, מדוייקים, מושלמים - כאלה שלא צריך לעשות בהם שום פשרה, ובנתיים חיה בלי, אולי באמת עדיף המצוי הנמצא על הרצוי שאינו? איך זה אצלכם? ללי

g a v i

New member
לדעתי

אם זה בחירה בין המצוי לכלום עד שהרצוי מגיע, בהחלט שווה להסתדר ולהשלים עם המצוי עד שאפשר להגיע לרצוי. כך אני פועלת בחיים שלי בכל אופן מכל מיני סיבות. אם משיקולים כספיים (למשל, כמו הדוגמא שלך, להסתדר עם רהיט פחות מדהים עד שהרהיט שאני חולמת עליו יהיה אקטואלי) אם משיקולים של זמן (לעבוד במשהו זמני עד שאוכל ללכת ללמוד את מה שאני באמת רוצה ללמוד שזה ידרוש ממני להתפנות לכמה שנים טובות עד שאשיג את המטרה) וכל מיני סיבות אחרות. דיון נחמד!

hrabba

New member
תתחדשי !../images/Emo13.gif

ושיהיה לך רק בכיף ולגבי המצוי רצוי - זה נכון לכל כך הרבה דברים..... אני רק מתפללת שאלמד לקבל את המצוי, כי כאן אני די כמוך ולפעמים מוותרת על המון דברים כי הם מצוי ולא רצוי, לא בטוחה שזה טוב, תהני לך ללי
) ושיהיה לך המון אושר

גריפון

New member
If you`re not with the one you love

...Love the one you`re with כך שרו פעם קרוסבי, סטילס ושות'. זה המצוי/רצוי. או, אולי, כפי שתפילת השלווה מציעה - תן לא את הכוח לשנות את מה שניתן לשינוי... וגו'. קראתי נכון? כתבת "המון שנים אני מחכה לדברים רצויים, מדוייקים, מושלמים - כאלה שלא צריך לעשות בהם שום פשרה" - יש חיה כזאת?? הדוסים אומרים את זה הכי יפה, על נישואים לפני האהבה: מתוך שלא לשמה, בא לשמה. (או, כמו שאמר לי המנהל עבודה על השיש המזעזע במטבח, תעזוב, אחרי שבוע אתה לא רואה מה שמו לך. אמר אמר. אני כן החלפתי, השבח לאל.) בכלל עניתי לך או סתם נסחפתי בהרהורי רוחי?

צלליתה

New member
יפה יצא לך החדר

עכשיו כל שנותר הוא לסדר לפי כל חוקי פנג שווי למען יגיע הרצוי במהרה ובינתיים יהיה כיף עם המצוי.

noa128

New member
מבקשת סליחתך על האחור בתגובה

ימים לא קלים של דאגה וטרדות עוברים על כוחותיי, כאן, בבית יודעת שאתם מבינים
אומרת "תתחדשו", מכירה אותך ויודעת את גבולות הפשרה שלך - אם לא היה "יושב" לך טוב - לא היה אפילו 'מצוי'. שתינו יודעות שמי שחייב את הרצוי לא היה מסכים למצוי, כך שיש להניח שהמצוי הזה אינו רחוק מאד מהרצוי ועם כל הכבוד לחלומות (ויש. כבוד וגם חלומות) - בכלל לא בטוחה שאם היית יכולה להרשות לעצמך את שאת חולמת היית בסוף "הולכת" על זה
מכל מיני סיבות של פרקטיקה וסדרי עדיפויות וכאלה. אז תהנו מה"מצוי-רצוי" הזה - חדר שינה הוא הרי הדבר הראשון שרואים בבוקר והאחרון בלילה. חלומות פז

kisslali

New member
אז זאת התשובה: סדרי עדיפיות

וקשה, קשה לי עם צירוף המילים הזה... בנתיים יש מחסן עד שתתפנה המיטה הישנה ויגיע הארון ובסוף יהיה חדר שינה שאולי לא הייתי בוחרת אבל מקוה שיעשה מראה "מוגמר" שישכנע קונים לחטוף את הדירה שלי... תחזיקו לי אצבעות, ללי

למעלה