מצודות - הביקורת

טלד

New member
מצודות - הביקורת

ביום שישי שמח וטוב לב לקחתי את העותק שלי של "מצודות" מהדאר, שמח וטוב לב. למרבה הצער לא מצאתי מי שישחק איתי במהלך הסופ"ש ולכן הביקורת היא על ההפקה העברית, ולא על המשחק עצמו. אז ככה: איכות ההפקה: איכות ההדפסה מצויינת וזהה לסטנדרט (הגבוה) של fantasy flight עבודת הגרפיקה בעברית - לוגו בעברית, וטקסט עברי משולבים בקופסא בצורה מעולה. המחסור בפונטים עבריים ראויים ניכר בחוברת ההוראות (אבל זה לא ממש מפריע, ובטח לא באשמת כוכבי כסף). התרגום: בניגוד למוצרים מתורגמים אחרים, בחירת השמות והמילים בתרגום מפתיעה לטובה - ברוב מוצרי המד"ב/פנטזיה המתורגמים אני מוצא את עצמי חושב לא פעם:" אבל למה הוא משתמש במילה הזאת ולא למשל ב..." וכאן לא. למרות בחירת המילים המצויינת, לא הושקע מספיק בעריכה לשונית של הטקסט, ויש מספר מקומות בהם ניתן להבחין בכך. כל זה לא מגיע לרמה של להפריע בהבנת ההוראות, אבל לי זה קצת צרם. באופן כללי אני הופתעתי לטובה ומתכוון להמשיך לקנות את המוצרים המתורגמים הבאים..

sonde

New member
מה מכילה הקופסא?

האם יש בה גם את התוספת של המשחק? כלומר 18 קלפים של דמויות או רק 8?

ננסק

New member
יש דוגמאות לעניין העריכה הלשונית?

אני זה שתרגם את הטקסט, והייתי רוצה לדעת מה לא נראה לך ואיך היית משנה את זה.

wulv

New member
יש בעיה בתרגום "קלפי הפנייה"

המשחק מדהים והתרגום מצויין אבל יש לי הערה קטנה: התרגום לקלפי ההפניהה: המילה המקורית הייתה בוודאי reference card והתרגום הנכון היה צריך להיות לדעתי "קלף אסמכתא" (סורי אם יש טעות כתיב) אבל "קלף הפנייה" זה לא תרגום נכון - גם לא מבינים מה קשור הפנייה - הרי הקלף הזה לא מפנה אותך לכלום. אבל קלף אסמכתא (פירוש מילולי במילון למילה reference) יותר מתאים לדעתי.

טלד

New member
אני לא בטוח שקלפי הפנייה זה התרגום

האופטימלי. אבל זה בטח הרבה יותר טוב מקלפי אסמכתא.

ננסק

New member
אסמכתא היא מילה בעייתית

גם אם היא יותר נכונה מבחינה מילולית, מבחינת תרגום היא פשוט נשמעת מיושנת ולא סקסית.

sonde

New member
ביקורת

על איכות ההפקה אני מסכים עם טלד. הקלפים נראים מצוין ולא איבדו מאופין בגלל התרגום. החוברת מתרגמת בצורה מצוינת את ההוראות (להבדיל מטליסמן) ולא משאירה מקום לספק לגבי כללי המשחק. יתכן ויש מחלוקת לגבי תרגום של מילה או שתים (כמו קלפי המפתח...) אבל בהחלט זה לא גורם נזק להבנת המשחק. התרגום על הקלפים ברור מדויק ואיכותי. המטבעות (איתן מבצעים רכישה במשחק) עשויות פלסטיק עבה ואיכותי - להבדיל מהגירסה הישנה באנגלית בו המטבעות היו מקרטון.. מוזר שבחוברת ההוראות מופיע שיש במשחק את "סימני הניקוד" או "סמן דמות" שלא כלולים כלל בחבילה... לא שיש בהם צורך עם אתה יודע לספור. (אני חושב שהם היו כלולים בגירסאות הישנות). המשחקיות: שיחקנו את המשחק בשתי שחקנים. מטרת המשחק לבנות עיר בת 8 מחוזות. כל אחד בוחר בתחילת סיבוב שתי דמויות - תהליך בחירת הדמויות במשחק זוגי מכניס אלמנט של משחק זיכרון. בסגנון של - יש שמונה קלפים עם קלף זה לא נמצא אז יתכן שהוא אצל היריב וכן הלאה. יתכן שלאור העובדה שזו היתה הפעם הראשונה ששיחקנו הבחירה בדמויות היתה קשה, אין אפשרות להגיד שדמות מסוימת לא שווה דבר. כל הדמויות משפיעות ובחירה נכונה משפיע רבות על היכולת לנצח. גם תפקיד המלך - זה שבוחר ראשון - הוא תפקיד מפתח שכן המלך יכול לדעת בודאות איז קלף לא משחק (בתחילת סיבוב מוציאים קלף רנדומלי של דמות שלא משתתפת בסיבוב). המחוזות מגובנים, מחולקים ל- 5 צבעים לפי נושאים, חלק מהדמויות משפיעות באופן ישיר על המחוזות מבחינת איסוף כסף. איסוף הכסף לצורך בניה של המבנים פשוט ומובן והשאלה הנותרת היא מה לבנות מבין האופציות. מומלץ במשחקים ראשונים להדגיש את הבונסים שמקבלים מי שבנה שמונה מחוזות או מחוזות בכל הצבעים. בשתי שחקנים יש עניין של תכנון עמוק בגלל היכולת לשחק בשתי דמויות בסיבוב (עם יש יותר מ-3 שחקנים כל אחד יש לו רק דמות אחת). ניתן לבחור שתי דמויות משלימות (דוגמא: יש לך 3 מחוזות צהובים אתה בוחר דמות ראשונה מלך - נותן מטבע זהב עבור כל אזור צהוב ואדריכל שנון לך עוד קלפי מחוז לבניה) לדעתי משחק מצוין משתנה ממשחק למשחק, דורש הפעלה של זיכרון ותכנון אסטרטגי להמשך. מומלץ למי שעוד לא רכש, לרוץ ולקנות. - מתנצל עם הדברים לא מסודרים מספיק... :)

רק הערה

סמני הניקוד וסמני הדמות שמופיעים בחוברת - מאחר וזו הפקה משותפת עם פנטסי פלייט, ולא משהו שכולו נעשה בארץ, אני מניח שהם פשוט החליטו לוותר על שני הסמנים בזמן ההדפסה עצמה (כלומר, אחרי שהתרגום כבר הוכן ונשלח אליהם). זה ההסבר היחיד שיש לי. ותודה על הביקורות החיוביות.

למעלה