מצ'ה ועד צ'אבס

מצ'ה ועד צ'אבס

חד"ש מתכבדת להזמין את הציבור להרצאתו של אפרים דוידי, סופר,עיתונאי וחבר הנהגת ההסתדרות
מצ'ה ועד צ'אבס - אמריקה הלטינית במאבק מה השתנה באמריקה הלטינית מאז שצ'ה גווארה נרצח ועד לבחירתו של נשיא ונצואלה הוגו צ'אבס? האם מאמריקה הלטינית תצא בשורת המאבק המהפכני? מה ניתן ללמוד מכל זה ביחס לישראל?
תאריך: יום רביעי, 29 בדצמבר, בשעה 7:30 בערב
מקום: רחוב כורש 14, כניסה ד', דירה 8, ירושלים בערב זה נציין את ההוצאה לאור של הספר הביוגרפי, פרי עתו של דוידי, "חייו של צ'ה גווארה" פרטים נוספים במסרים אישיים

MS6

New member
../images/Emo5.gif

עצוב שאוייבי ישראל (סליחה זה בוטה מדי.. אממ פעילי חמאס כמוכם) מהללים רוצח המונים כמו צ'ה גווארה.. לכו לחפש חברים בקובה!

עזוב אני אפילו לא אגיב...

רק מה שמעצבן אותי זה שכל הסטאיליסטים לובשים אותו ואים להם מושג מי זה... לפני כמה שנים טובות גם אני רציתי חולצה של צ'ה אבל ראיתי מישהו שלבש חולצה שלו וזה ממש הרס.... נזכרתי שלרכז מחוז שלי לשעבר היה ארנק של ארנסטו גווארה.. זה היה מושלם, לא מהולל על חולצה אבל מעורך. נ"ב בתעודת עליה של אבי הוא נראה בדיוק כמו ארנסטו, והוא עלה מארגנטינה...

MS6

New member
ולאף אחד מהם אין מושג בכלל מי הוא

היה באמת...טרוריסט.

Dark faith

New member
משה...

תוכל להרחיב ללנו או לפחות לי- עליו.... אני מתביישת ואומרת, אין לי מושג מי זה!!! |קוברת את ראשי באדמה|

MS6

New member
בעיקרון הדברים שאני יודע עליו

מדובר בארגנטינאי, קומוניסט, מהפכן, אידיאולוג, שלקח את האידיאולוגיה שלו למען הצדק והשוויון (בעיקרון דבר יפה וטוב) לפעולות טרור נגד אוכלוסיות מסויימות, לא הייתה לו בעיה להוציא להורג חיילים ופעילי משטר. אנשים מעריצים אותו כי הוא כביכול לחם בשביל אידיאלים טובים ונעלים אבל בעיקרון גם יאסר עראפת למשל חשב שכשהוא שולח מחבל להתפוצץ בתל אביב הוא עושה את זה בשביל ערכים חשובים... הוא כמו שאמרתי היה טרוריסט מהפכן, שלחם למען מהפכות קומוניסטיות בכמה מדינות בעולם במיוחד בדרום אמריקה. דוגמא למקום שבו הוא וחבריו הצליחו לעשות מהפכה הוא קובה. התמונה המפורסמת שלו שאותה כולם מכירים, צולמה בשעה שהוא התאבל על חברו הטוב, התמונה הפכה לסמל שלו, ולצערי הרב היא גם הפכה לאופנה, רק חבל שאנשים לא מבינים בכלל מי הוא היה ומה עשה ומעדיפים להתעלם מזה. לגבי תנועת חד"ש הזאת שפירסמה מה שהיא פירסמה... זה תנועה של השמאל הכי קיצוני בישראל, יש להם איזה 3 מנדטים בכנסת, חבר'ה באמת מגעילים.

L i r a n 5

New member
מאז ומתמיד היה הטרור פתרון

תחשוב רגע משה גם היום וגם פעם כל פעם קמו חבורת טרוריסטים והשליטו טרור עד אשר קיבלו את מבוקשם, בגדול זה כמו היהודים שרצו להעיף מפה הבריטים על ידי טרור [פיצוץ גרשים, פגיעה ברכוש בריטי...] או כמו הערבים שרוצים שנעוף מהשטחים או נעלם מהעולם בכלל [לא צריך להזכיר את פעולות ההתאבדות והקסמים]. זה עצוב, אבל מעטים המקרים ששמים עליך אם אתה לא משתמש בטרור.

MS6

New member
גנדי ומרטין לותר קינג ביצעו פעולות

לא אלימות והשיגו מה שהם רצו (גנדי-מדינה הודית, מרטין לותר קינג-שוויון לשחורים באמריקה). חוץ מזה האצ"ל למשל הייתה מחתרת יחסית הומנית ולא ביצעה פעולות הריגה גדולות, למעשה היא מעולם לא הורתה על רצח(מלבד מקרה נקמה אחד) בריטים והבריטים שנהרגו בפעולות שלה נהרגו בזמן קרב בשעת הפעולה, ולמרות זאת היא הצליחה להשיג מה שאף ארגון טרור פלסטיני לא הצליח, ולנצח את המעצמה הגדולה ביותר בעולם בתקופתה. לעומת זאת המחתרת האירית שעשתה כ"כ הרבה פיגועים והרגה כ"כ הרבה בריטים לא הצליחה להשיג את מטרתה, ולעומת זאת המחתרת הבאסקית שהפיגועים שלה מטרתם רק נזק (המחתרת מודיעה מראש לפני התפוצצויות כדי שכל האנשים יתפנו) וגם היא לא השיגה את מטרותיה. בקיצר יש כאלה ויש כאלה... הושגו מטרות בעזרת אלימות והושגו מטרות בלעדי אלימות, הפלסטינים כל הסיכסוך איתם החל בגלל האלימות שהם הפגינו אז מהם אי אפשר לצפות ללחימה לא אלימה.

פלקה נרמי פולרדיסק?

ארמג'יו דורנסקי דהווזיט חילונרקיס, אלפנקו שפו דה וויזיו ולדרמג נוי משלונירגס. מרציקיו דועינוד למלניו נד ראש טוקה וולה חירוקי שלאמן!! מרכגן שלרדיסק נורדמניסגנריד... אזרוקן...

shiroosh999

New member
|? ../images/Emo35.gif../images/Emo35.gif ../images/Emo35.gif ../images/Emo35.gif ../images/Emo35.gif

tamar brandy

New member
../images/Emo35.gif../images/Emo70.gif../images/Emo35.gif../images/Emo70.gif../images/Emo35.gif../images/Emo70.gif../images/Emo35.gif ../images/Emo163.gif|בוב|

למעלה