מצד אחד

TinaBa

New member
מצד אחד

אני רק רוצה שהמטלות שיש לי יסתיימו כבר,
ומצד שני אני מבועתת מהרגע שלא יהיה לי מה לעשות.

מצד אחד יש לי הקלה עצומה שאין טיפול עכשיו,
ומצד שני אני כל כך זקוקה למפגש איתה.

מצד אחד מדברים איתי על החלמה ועל תקווה ועל עתיד (וגם אני באותם רגעים יכולה להרגיש שזה אפשרי, לרצות בזה, לדמיין את זה)
ומצד שני... .... ....
מצד שני הרבה דברים.
מצד שני, פחד מהחלמה, פחד מתנועה ומשינוי, פחד מלפלס לעצמי דרך חדשה בעולם, מליצור את עצמי שוב, אחרת, ואותו דבר.
מצד שני, פחד מהמגע עם הרגשות והתחושות והאירועים והידיעה, בלי המיסוך של ההפרעה, בלי אפשרות לברוח.
מצד שני, פחד הישאר לבד בלי הטיפול והמטפלת.
מצד שני הרבה דברים.

[יאללה, חזרה לדוח שאני צריכה לכתוב. צריך לסיים, לא? צריך להחלים, לא?)

צריך

צריך הרבה דברים
צריך גם לעשות דברים שהם מחוץ ל"צריך".

המון צדדים.
איתך...

lital172

New member
הרבה מאוד דברים.

יש כל כך הרבה צדדים למחשבות ולרגשות שלנו. באיזה צד את בוחרת? לאיזה צד את מקשיבה יותר..? מסוגלת לראות איזה צד יכול לעשות לך טוב ושקט יותר..? חיבוק הכי גדול ואוהב.

levshavur

New member
פחד משינוי..

טינה שלום,
פחדים הם דבר נורמלי...פעם הייתי באיזו סדנה שהיו בה 120 אנשים, והמנחה ביקשה לעצום עיניים ואחר כך אמרה שמי שמפחד ממשהו, שירים את היד. פתחתי את העיניים, הידיים של כולם!!! היו מורמות...כלומר כולם מפחדים, וזה אנושי...
פחד משינוי וממה שיהיה בעתיד הוא ברור, כי ההווה הוא מוחשי, משהו שאפשר לגעת בו ולהרגיש אותו, ואילו העתיד לא לגמרי ברור או יכול להתפתח אחרת ממה שאנחנו מתכננים...
אבל עדיין האפשרות לנסות ולהעז היא אפשרות שווה, כי צומח ממנה הרבה טוב, והתקדמויות משמעותיות בחיים לטובה...
אני קוראת עכשיו ספר שמיועד למטפלים, שמדבר על הגברת מוטיבציה ויש 3 רמות שמדברים עליהן בהקשר של עשיית שינויים בחיים : רוצה / מוכן / מסוגל... השאלה היא היכן האדם נמצא פנימית לגבי שלושת האופציות האלה בשלב המסוים העכשווי בחיים...מדברים שם גם על זה שהקונפליקטים הפנימיים האלה : מצד אחד לעומת מצד שני, יכולים דווקא להיות מקום חיובי לשינוי, ולא משהו שמעכב את האדם.
עצם זה שאת עושה רשימה זה מתחיל לעשות לך סדר במחשבות...
לגבי מה ש'צריך' לעשות, מי קבע את הנורמה של מה 'צריך' ומה לא?...זה דברים שמצפים ממך...ועדיין אם את מרגישה שאת לא יכולה כרגע משהו, אז תעזבי את ה'צריך', תני לנפש שלך את המקום והמרחב שהיא צריכה...
לבשה

הפחד להרגיש

יכול לשתק לפעמים.
וצריך להחלים? זו שאלה טובה. נראה לי שצריך שיהיה בשביל מה. יש לך? את רוצה?

מחכה לך

levshavur

New member
לדעתי...

מתעוררת לחלום,
אני חושבת שלפעמים עצם רעיון ההחלמה הוא מטרה בפני עצמה, השאלה 'בשביל מה?' לא תמיד ברורה בתחילת התהליך. לפעמים זה דווקא בסופו שרואים בשביל מה בכלל היינו צריכות לעבור את כול זה...
לפעמים החיים עצמם הם ה'בשביל מה' להחלים...להחלים - על מנת להישאר בחיים...
לבשה.

למעלה