מצב שקורה בכביש

miracle16

New member
מצב שקורה בכביש

אני מצרפת תמונה של מצב בו הזכויות קדימה לא ברורות לי ואני אסביר מה קורה בצומת הזאת כי הציור שלי קצת מסכן אני נמצאת ברכב ג' ורוצה לפנות שמאלה ויש לי תמרור תן זכות קדימה רכב ב' רוצה להמשיך ישר ויש לו תמרור עצור ורכב א' אין לו תמרור והוא רוצה לפנות ימינה ברור לי שמי שיפנה ראשון זה א' ואני צריכה לתת לו זכות קדימה אבל מה קורה עם ב' ו-ג'? מי ראשון ולמה?

Daemonlior

New member
הממממ

שני אפשרויות לדעתי (אשמח אם מישהו אאמת את אחת מהן) אפשרות א' היא ליצור קשר עין ולהחליט מי נוסע קודם.. אפשרות ב' היא כמו בסיטואציה של העדר תמרורים, משמע, אתה נותן זכות קדימה לבא מימין (גם אם הוא פונה שמאלה אגב)

be_roo

New member
../images/Emo41.gif אפשרות ב' היא טעות נפוצה

ואני אדגיש אותה שוב ושוב בכל פעם שהיא תעלה: אין חזרה לאחור בהיררכית הציות
תוקף תמרור חזק יותר מתוקף התקנות, את זה כולם זוכרים. זה לא אומר שכאשר יש שני תמרורים זהים אז חוזרים שלב אחורה לשלב התקנות ובודקים למי יש ז"ק לפי התקנות. ברגע שיש תמרור אין חשיבות למי הרכב מימין.

be_roo

New member
המעמד של ב' ו-ג' זהה

מבחינת מתן זכות קדימה, רק ש-ב' צריך להספיק למלא את חובת העצירה לפני כן. אם הוא כבר הספיק לעצור, צריך לתאם בינכם כמו בכל מצב בו לשני רכבים יש מעמד זהה. אם הוא טרם עצר, אפשר לנצל את הזמן הזה כדי להכנס לצומת לפניו. אבל חשוב לזכור שלא כולם מקפידים על עצירה מלאה ולכן מוטב בכל מקרה ליצור קשר עין עם אותו נהג ולודא שהוא אכן מתכנן לעצור.

miracle16

New member
אני אמורה גם לשים לב איזה תמרורים

יש לאחרים?! זה ממש קשה יהיה לשים לב איזה תמרור יש לזה שמולי ומצד ימין.. אוף שונאת זכויות קדימה

be_roo

New member
ודאי. ז"ק זה משהו יחסי, אם לא תדעי

מה מצבם של אחרים איך תדעי מה מעמדך ביחס אליהם? זו הסיבה של תמרורים הרלוונטים יש צורה ייחודית, כדי שניתן יהיה לזהותם גם מאחור על פי צורתם.

NewUser4

New member
מה שמביא לשאלה

למה בארץ לא משתמשים בתמרור המעויין הצהוב שמאוד נפוץ באירופה? בארץ, התמרור כלול בלוח התמרורים הרשמי, אבל לא משתמשים בו כלל.

be_roo

New member
כי ממילא כולם פועלים לפי ההוראה שלו

התמרור הזה הרי מודיע לנהג שהוא נמצא בדרך שבה נתונה לו זכות הקדימה. בארץ ממילא כולם מתנהגים כאילו זכות הקדימה היא שלהם, אז תמרור כזה הוא מיותר.

Daemonlior

New member
אבל שוב..

אמרתי זאת בהודעה קודמת.. ואני אומר זאת שוב.. במצב ששני רכבים יגיעו לצומת ללא שלטים, שניהם יחשבו שזכות הקדימה היא שלהם וימשיכו במהירות עד לתאונה.. העיניין הזה מאוד תמוהה בעיני, על סמך מה נהגים ממשיכים לנסוע בכזה ביטחון בכל צומת בלי לבדוק את השלטים של הכביש החותך.. אני בספק אם יש כאלה צמתים בארץ בכלל.. אחרת היינו שומעים על לא מעט תאונות לדעתי..

be_roo

New member
א. תאונות קורות, גם בצמתים משולטים

ב. אומנם נהגי ישראל זוכרים מעט מאוד מהחוקים, אבל אף אחד לא אוהב להתאבד וגם אם שכח את עניין ז"ק לרכב מימין, כאשר הוא מבחין ברכב שנהגו גם לא מתכוון לעצור, הוא יאט, לא כדי לתת ז"ק אלא כדי למנוע תאונה. למה החלטת שבכל צומת לא משולט אנשים חוצים אותה בהתעלמות מוחלטת מהסכנה לחייהם כאילו הצומת לא קיים בכלל?

Daemonlior

New member
לא החלטתי..

אני פשוט רואה שזה קורה כל כך הרבה.. לא בצמתים לא משולטים, אלא בכל הצמתים.. העובדה היא שהם לא יודעים אם לצד האחר יש שלט או לא.. בכל אופן, אני חושב שהבנתי את הנקודה..

Gal isr

New member
מעויין צהוב= ז"ק?!

שבוע שלם תהיתי מה המעויין הזה עושה בכל פולין...

למעלה