מצב רוח רע, טריגר

מישהי1632

New member
מצב רוח רע, טריגר

וסליחה מראש על החפירה. דיכאון שלפני חגים.

החלטתי שאני מתנתקת ממשפחת בעלי, ולא אכפת לי יותר. עדיף לבד. כיוון שאין לי משפחה מורחבת אחרת ולא חברים וחברות, זה יהיה לבד באמת. המשפחה הגרעינית (הילדים גדולים ויש להם עיסוקים. למזלם, חמסה חמסה, הם לא ירשו את החריגות החברתית שלי).
זה אביו של בעלי, שלא מוציא מפיו את צמד המילים "מה שלומך" ולא משנה איזה ניתוח עברתי. כשאני באה לשם, אני העציץ ליד הקיר.
והאח - הגיע אתמול עם מצב רוח מזופת. כועס על בעלי מסיבה לא מוצדקת, אבל מה הקשר אלי? ניסיתי לדבר איתו, לשאול מה נשמע, ו... לדפוק את הראש בקיר.
בהמשך, האח שוחח עם האב על נושא שבתחום המומחיות שלי ושל בעלי, אבל דיבר אל האב בלבד. אני אמרתי לבעלי: 'בוא נלך, אתה רואה שהוא לא מדבר אלינו'. בעלי נשאר, ואני קמתי ויצאתי. לא עניין את אף אחד.
בכול פעם, אני מרגישה שדורכים עלי, שאני והרגשות שלי לא קיימים.

וזה קרה במקביל לקשר שיצרתי לאחרונה עם עורכת ספרותית במטרה לערוך ולנסות להוציא לאור את הספר הראשון שכתבתי, שאני מאד אוהבת. היא קראה את ההתחלה בקושי, לקח לה חודש וחצי, ואחרי תחנונים שלי, שלחה הערות שחלקן לא תאמו לטקסט. ברור שהטקסט נקרא מתוך שעמום וחוסר ריכוז. הצעתי שתקרא קודם את הכול, לראות את התמונה המלאה ולעשות החלטות בקנה מידה רחב, ולא לחזור לאחור בדיעבד ולתקן, והיא מסרבת. ברור לי שהיא שונאת את הספר, והיא לא הראשונה.
יחד עם הכישלון בסדנת כתיבה שהשתתפתי בה לאחרונה, סיפורים שהעליתי לאינטרנט וזכו בהתעלמות או בביקורת רעה, אני יודעת עכשיו בבירור - אין לי את זה.
כל-כך מאוכזבת מעצמי.
לולא הילדים, הייתי מסיימת עם החיים שלי. ולא רק בגלל הנ"ל, יש סיבות נוספות מלוא חופניים, אבל חפרתי מספיק.

בילי79

New member
תראי

מצד אחד את כותבת שאת מרגישה שדורכים עלייך.
מצד שני את כותבת שאת מתלבטת או עוסקת באפשרות לסיום החיים (כלומר את במצוקה גדולה) ובמקביל את מסכמת בסיום ש"חפרת מספיק".

למה את כותבת שחפרת מספיק? לא עברת את מגבלות התווים של תפוז. ולא ראיתי שמישהו מהמנהלים או מהכותבים העיר על הכתיבה הממושכת שלך.
מישהי - על מה ומול מי את מתנצלת???
אם יש לך רגשות תבטאי אותם. ואם את לא רוצה אז לא. בכל מקרה - אל תנסי לקבוע בשבילי כקוראת מה אני מרגישה לגבי הכתיבה שלך.
אל תתיימרי לקבוע עבורי שלי זה "מספיק", או "יותר מידי".
אם כבר מישהי, את היא שמזלזלת ברגשות שלך.
אני לא מתכוונת לקחת חלק בהלקאה העצמית הזו. לא.

מצברוח רע 1632

צהריים טובים
קראתי את שכתבת. חגים הם תקופה קשה גם לנפש. בתקופה זו עולים וצפים הכאבים על מה שבני המשפחה עוברים ומרגישים אחד כלפי השני. זו אף תקופה המציפה את תחושות הבדידות. יש הקוראים לזה בצחוק "פסחוזה". רבים נסערים ופגועים מהאינטראקציות המשפחתיות השונות. לכן לא כדאי לעשות החלטות רגשיות דרסטיות בדיוק כמו שלא כדאי לעשות החלטות בזמן כעס. ברגעים שכל כך נפגעים מאוד בא לנתק קשר ולהתרחק ממה שמורגש כמקור הכאב והפגיעה. האם הניתוק יועיל במשהו חוץ מעוד מריבות? רציתי לשאול אותך באם כשאת נכנסת לבית הוריו של הבעל את אומרת "שלום" או מתעניינת בשלומם של בעלי הבית? פעמים רבות אנו מצפים מהאחרים להתייחס אלינו בצורה מסויימת אך לא שמים לב שאנו נכשלים באותו מקום.
בנוגע לכתיבה - יתכן ואין לך את זה כפי שכתבת ויתכן שעדיין לא מצאת את העורכת המתאימה. צריך עור עבה כדי לעמוד בתחרות. את יודעת לכמה הוצאות ספרים ג' רולינג , הסופרת של הארי פוטר, שלחה את הספר הראשון עד שמצאה מישהו שהאמין בה? והיא לא היחידה. אי אפשר להסיק מסקנות ממספר כשלונות ואת נוהגת לעשות הכללות גורפות הפוגעות קודם כל בך. חוץ מזה - גם אם אין לך את זה כפי שכתבת האם זה אומר משהו עליך? זה רק אומר שאין לך את זה אבל יש לך דברים אחרים רבים וטובים.
תודה לאל שיש לך את הילדים שימנעו ממך מעשים אימפולסיביים ולא נכונים. כדאי שתפני לטיפול נפשי העשוי לעזור לך לעשות סדר בתוכך ולמצוא טעם בחייך. סביר להניח שזה אף יעשיר את עולמך ואולי אף יסייע בכתיבה שלך.
מירי

מישהי1632

New member
תודה מירי ובילי, לשאלותיכן -

אני רגילה שאומרים לי לא לקטר, או שקמים והולכים. אני אכן מקטרת הרבה (פעם עשיתי את זה יותר מהיום) ועם הזמן למדתי, שהבעיות שלי לא מעניינות אף אחד. לגבי הפורום הנוכחי, לא הרגשתי בנוח לחפור שוב על משפחת בעלי, כי עשיתי את זה הרבה.
מירי, מצא כן בעיני הכינוי "פסחוזה", כל-כך נכון!

מישהי1632

New member
וכן ניסיתי להתעניין

עשיתי שגיאות עם משפחת בעלי - קיטורים, טענות, צעקות - שהיו מוצדקות, אך זו לא הייתה הדרך.
ניסיתי לשפר את היחסים, לבקר, להתעניין, להזמין אלי - לשווא.

הבעיה היא חוסר קבלה שלי במפגש עם אנשים חדשים. לפני ההתעלמות, העלבונות, הכעס והעלבון שלי - חוסר קבלה בסיסית של מי שאני.

מישהי

כשאת כותבת חוסר קבלה למה את מתכוונת? שלא מקבלים אותך או שאת מתקשה לקבל אנשים חדשים?

מישהי1632

New member
אני מתכוונת שלא מקבלים אותי

ולא רק במשפחת בעלי. אבא שלי ז"ל היה נשוי פעם שנייה אחרי שאימי נפטרה, וגם הילדים הבוגרים של אשתו ובני הזוג שלהם לא קיבלו אותי. לא הייתה מריבה. מאיזו שהיא סיבה "לא באתי להם טוב בעין".
זו הייתה דחייה עד כדי לא להתקשר ולא לבקר אותי כשילדתי את הבת שלי.

הכעסים האלה על המשפחה מוכרים לי כל כך

אני מלאת כעסים וטינות, הלוואי שיכולתי לסלוח, לדעת איך סולחים להם, לעצמי, גם לאלו שכבר אינם בחיים. בתכנית או.איי אומרים במידת האפשר להימנע ממקומות, מצבים ואנשים שגורמים לנו רע. לא תמיד זה אפשרי, אבל כשזה אפשרי - לקום וללכת משם זו בהחלט אופצייה.
&nbsp
ובנוגע לספר - העורכת שלקחת היא בתשלום? היא מקצועית? הייתי מציעה לך את חוות דעתי המקצועית, אבל אני חוששת לפגוע בך אם הספר לא יהיה לטעמי. את רגישה ופגיעה מאוד, ולא הייתי רוצה להיות הסיבה והגורם לכך שתלקי את עצמך עוד יותר ממה שאת עושה. גם לא הייתי רוצה שתכעסי עליי. אם תרצי, כתבי לי בפרטי לפחות מה נושא הספר ומה אורכו (אני סקרנית).
&nbsp
מה שלא יהיה, שולחת לך חיבוק גדול ואנחה גדולה גם כן, אנחה של שותפות גורל - משהו.

מישהי1632

New member
תודה רבה, אלומה

בשום מקרה לא הייתי כועסת עלייך...
היו לי תקופות שנמנעתי ממקומות שעשו לי רע. הייתי בנתק ארוך ממשפחת בעלי ולאף אחד לא היה אכפת, עד שדודה טובת לב ניסתה להחזיר אותי למשפחה. נכון לעכשיו, נראה שאתרחק מהם. המשמעות היא ארבע קירות לכול סופי השבוע, אבל עדיף כך.
לגבי העורכת - היא מקצועית ובתשלום, אבל נראה שאין לה ניסיון רב. אני חשבתי שעורכים נועדו לעזור, כמו להבדיל, מורה לנגינה או מורה פרטי למתמטיקה, ונוכחתי שלא. צריך להגיש להם עבודה מושלמת לעילא ולעילא, כמו תזה או דוקטורט. איך מגיעים לרמה הזו? בעיה שלי.

אויש

זה לא נכון! ודאי שלא מגישים לעורך עבודה מושלמת, אחרת מה התפקיד שלו?

&nbsp
בעריכה ספרותית מגישים לעורך מסה של טקסט והוא בונה מזה ספר - פרקים, שערים, סדר פסקאות, סדר פרקים, מקזז, מוריד, מוסיף... עבודה מאוד לא פשוטה בעליל. אני פחות מתעסקת בסוג כזה של עריכה.
&nbsp
ואגב - גם בארבעת הקירות שלך את לא לבד! אני יודעת שאת מרגישה ככה וזה נורא עצוב, אבל את עדיין יכולה להחליף מילים עם בעלך או להתקשר בטלפון למישהו שנעים לך לשוחח אתו (יש כאלה?)
&nbsp
עוד חיבוק לך.

למעלה