מצב רוח טוב

yuyuyu

New member
מצב רוח טוב

שבת שלום :)

מעניין לדעת...
האם כשאתם מרגישים הרגשה מבואסת, יום/שבוע לא משהו, או סתם תחושת שגרה משעממת
יש לכם איזשהו הרגל או פעילות (קבועה או משהו שפעם קרה לכם) שאתם יודעים שמעוררת אתכם כזאת שעושה לכם מצב רוח טוב?

כאלה שחוללו בכם שינוי, בין אם לאורך זמן ובין אם לטווח הקצר, למשל:
ספרים מעוררי השראה, מוזיקה שאתם אוהבים, ספינינג וכד'...

שבוע טוב!

ענבל כהן חמו

מאמנת אישית בכירה ומדריכת מאמנים מוסמכת
מנהל
שאלה יפה

אני שמחה שאתה מעלה את הנושא, כי כפי שאתה אומר, יש הרבה דברים שיכולים לעזור לשנות מצב רוח, וצריך ללמוד להכיר אותם ולהעזר בהם. לכל אדם יש את הרשימה שלו, אבל אפשר לקבל השראה גם מרשימה של מישהו אחר. לעיתים האתגר הוא להקים את עצמך ולעשות את הדבר שעושה לך טוב, כי האנרגיה חסרה וקשה לזוז, אבל בטוח שקל יותר לעשות משהו אם יש לך רשימה וברור לך מה יעשה לך טוב.
אצלי הרשימה כוללת - שיחה עם חברה, סרט, יציאה לבילוי, מדיטציה, צילום, ספורט, ובטח יש עוד כמה דברים

אמונה 28

New member
שבוע טוב!

מודעות לדברים שעושים לנו טוב ומשפרים את הרגשתנו בזמנים נמוכים יותר, מהווה בדרך כלל נקודת חוזק המחזירה לנו את תחושת השליטה. בשעה שהאדם נמצא במצב רוח נמוך והוא יודע כי יש באמתחתו "ערכת עזרה ראשונה", עיסוקים שמקבלים אצלו הגדרה חיובית ומחזקת, זה עשוי לתת לו תחושה של התקדמות ועשיה איכותית.

אצלי הרשימה גם מחולקת לשתי קטגוריות: עיסוקים שאפשר לעשות עם שותף / עיסוקים שאפשר לעשות בעצמי (בכוונה תחילה לא כתבתי "לבד"...) כך, אני יכולה להתאים את הפעולה הנעימה, לאפשרויות המתאימות לי באותו רגע נתון.

וסתם לרעיונאות, הרשימה שלי כוללת: מוזיקה, כתיבה יוצרת, בית קפה, קריאה, שיחת טלפון, הליכה, אמבטיה טובה, אומנות, חוויות טיפוח, קניות, תפילה ועוד...

בהצלחה רבה!

קרןשמש10

New member
מה שעובד אצלי

מבחינתי להיות ליד הים - מעורר השראה ורוגע. מקווה מתישהו גם ממש לגור ליד הים, ואז בכלל ...

ספרים - מאוד מרגיע ובתקופה האחרונה אני קוראת המון ספרים.
וסתם לשבת עם חברה לשיחה על כוס קפה...

שבוע נפלא!

קרן

הרבה דברים!

לישון, לצאת להליכה, שיחה עם חברה, תרגול של "התמקדות" - טכניקה שאני אוהבת במיוחד ומתרגלת מדי יום. דפדוף בספרים האהובים עלי (סת' גודין, טים פריס...)

ובעיקר - זה מעניין אותי. מעניין אותי המצב רוח הרע. אני רוצה לדעת מה יש שם.
מה שם מושך אותי קדימה.

מצב רוח טוב

לי אישית עוזר, להתחבט בשאלות עצמיות של מי אני ומה אני ולמה ה"דאון" שאני נמצא בו הוא לא כישלון אלא חלק ממני - וחלק טוב ממני, והינה דוגמה -

איש מתבאס כי הוא מאחר לפגישה וזה הפך את הפגישה לגרועה , היום שלו ממשיך בבאסה , שירים יכולים לעזור אבל זה בעיקר אשליה אופטית .

להתחבט בשאלות על מי ואני ולמה הדאון הוא לא כישלון אלא חלק ממני, וחלק טוב, לדוגמה - להזכיר לעצמי שאני אדם שאוהב לקחת את הזמן להתארגנות, זו ההנאה שלי, ולפעמים אני לוקח לעצמי עוד אקסטרה זמן, חבל שזה גרם לי לאיחור , להבא אני צריך לזכור שאני אוהב את הזמן להתארגן בנחת, ולכן עלי לתכנן לעצמי זמן התארגנות כפול מזה ה"סביר", ועל הדרך להזכיר לעצמי שסה"כ כניראה שהפגישה לא הייתה טובה לא רק בגלל האיחור - כניראה שהמוצר לא עניין אותם - או ש- צריך לחשוב מחדש על המחירים, ההסברה שלו וכו ...

דיון עצמי על משברים, בהתמקדות על- תועלת, ייעול, וחצי הכוס המלאה - אותי זה מעודד .

עומס מלחיץ

כמי שעשתה עבודת תזה ועבודת דוקטורט עם עבודה ניהולית, בית, בעל ו-4 ילדים, ספורט וכד' אני יודעת על מה את מדברת
לדעתי- לא ממש ברור לך איך את "יוצאת ראש" עם הנושא החדש- בעיקר בגלל שכבר החלפת פעם אחת נושא.
אני דוקטור בייעוץ חינוכי ומאמנת מוסמכת
אוכל לעזור לך

למעלה