מצב מסובך

מישהו102

New member
מצב מסובך

שלום, ראשית עלי לציין שהמקרה שלי קצת מורכב בגלל שאני סובל מהפרעה שנקראת OCD (טורדנות כפייתית). הייתי גם בפורום של OCD אבל רציתי לנסות להיעזר גם בפורום הזה כי הבעיה שלי נוגעת לקשר שלי עם בת זוגי. הפרעה זו גורמת למחשבות בלתי רצויות שהאדם הסובל יודע שהן פולשניות ולא תמיד הגיוניות אבל לא מצליח להשתיק אותן. כאדם שסובל מ-OCD יש לי נטייה (שאני סובל ממנה בכל תחומי החיים) לחפש את המושלם בכל דבר בחיים, גם בבת הזוג. יש לי גם נטייה לראות בד"כ את חצי הכוס הריקה. זו בעיה שאני עובד קשה מאד כדי להתמודד אתה באמצעות טיפול פסיכולוגי אבל עדיין מאד קשה לי. אני נמצא בקשר עם מי שהיום אשתי קרוב לשלוש שנים. הקשר בינינו טוב מאד לדעתי - כיף לנו ביחד, יש בינינו קירבה, חום, אהבה, אנחנו נהנים מאותם בילויים, מעולם לא רבנו ויש הרבה הבנה הדדית. הדבר היחיד שמפריע לי אצלה הוא המראה החיצוני. אני באופן אישי לא כל כך אוהב את איך שהיא נראית. רק כדי לשים את הדברים בפרופורציה - אני מניח שמי שיראה אותה לא יבין על מה אני מדבר, אבל זה חלק מהפרפקציוניזם שאני סובל ממנו. חוץ מזה, על טעם ועל ריח אין להתווכח... אז עכשיו אני צריך לענות על השאלה - למה נשארת אתה שלוש שנים? התשובה היא שתמיד זה קצת הפריע לי אבל זה התעצם רק כשעלתה המחשבה להתחתן, לפני בערך שנה. אז נכנסתי למסכת איומה של התלבטויות האם היא יפה מספיק להיות אשתי (שוב - אני ממש לא מתגאה במחשבה הזו אבל לא מסוגל לשלוט בה). בשלב מסויים נפרדנו כי אמרתי לה שאני לא יודע אם אני מוכן להתחתן. אחרי חודש נפגשנו וברגע הפגישה הייתה לי מעין "הארה" שזו הבחורה שאני רוצה להתחתן אתה! לצערי, כמה ימים אחרי זה חזרו ההתלבטויות אבל פחדתי לבטל את החתונה. היום אנחנו נשואים חצי שנה וההתלבטויות עדיין קיימות ובמילים פשוטות - מחרפנות לי את השכל. הפסיכולוגית שלי משוכנעת שכל ההתלבטות נובעת מה-OCD ומהחיפוש שלי אחר הבחורה המושלמת. אני נוטה להסכים אתה אבל אני פשוט סובל מאד מן המחשבות הטורדניות. מצד אחד - יש לי מן אשליה שאם ניפרד ברור שאמצע מישהי שגם מתאימה לי וכיף לי אתה וגם מוצאת חן בעיני מבחינת מראה. מצד שני - אני מכיר המון אנשים שלקח להם שנים למצוא זוגיות טובה, הרבה שחשבו שמצאו ואח"כ התגרשו, ובקיצור, שזה לא כל כך פשוט ולכן אני חייב לנסות "לאהוב את מה שיש" ולא את מה שאין. זה פשוט לא הולך לי. חשבתי שאולי יש עוד אנשים שסבלו ממקרה דומה, ומאד הייתי שמח לשמוע חוות דעת של אחרים על המקרה. האמת שמה שהייתי בעיקר רוצה לשמוע זה חיזוקים לכך שלא קל למצוא בת זוג מתאימה, ואם רק בגיל 34 מצאתי אז לא כדאי כל כך מהר לוותר עליה. רק בקשה אחת - אל תקטלו אותי על זה שאני מתמקד במראה החיצוני, אני לא כל כך שולט בזה ודי מתבייש בזה, כפי שהסברתי. וגם - ברור לי לחלוטין שאני עצמי לא מושלם, רחוק מזה... תודה!

יש לי חברה טובה עם אותה הפרעה..

והאמת ? לעיתים קרובות אני מתנתקת ממנה מאחר והיא מתישה אותי..
האמת ? תחשוב טוב טוב לפני שאתה מפרק. אני מצדיעה לאישתך. לא קל לחיות עם אדם עם הפרעה טורדנית כפייתית. גם חושבת כמו הפסיכולוגית שלך.

מישהו102

New member
תודה רבה על תגובתך

אכן לא קל לחיות אתי בכלל. גם אני מצדיע לה
רציתי להוסיף שניראה לי שאם אני תולה את האושר בזוגיות בעיקר בדברים חיצוניים, כנראה שמשהו לא בסדר אתי. יתרה מזאת, אני מאמין שאם כן ניפרד ואמצא אחת כזו שלכאורה עונה על הקריטריונים, רוב הסיכויים שבסופו של דבר אהיה פחות מאושר. לא יודע, יש לי אינטואיציה כזו. באיזשהו מקום אני מרגיש ששמו אותי בדילמה הזו כדי ללמוד שיעור חשוב. מה לעשות שהמחשבות מטמטמות אותי 24 שעות ביממה??

במקרה של חברתי

היא מאוזנת בעזרת כדורים. אני יודעת לפי הלחץ שלה מתי לא לקחה כדור...היא מתחרפנת ממחשבות. לא יודעת אם אתה צריך ללמוד שיעור.. יש לך הפרעה שלא תלויה בך. אם יכולת להפסיק לחשוב מחשבות טורדניות לא הייתה בעיה לא ? לדעתי להשלים עם המצב ולקבל את זה כחלק ממך יקל עליך.

מריוס זכריה

Member
מנהל
בשום אופן לא לפרק!

לא רק שלוקח (לפעמים) הרבה זמן למצוא (אם כי לפעמים זה קורה בשניה). לא רק בגלל שהיא מוכנה להיות איתך למרות שבוודאי זה קשה. בעיקר כי אם בחרת בה, למרות ה-OCD ולמרות הביקורת שלך על המראה החיצוני, כנראה שיש התאמה עמוקה. אבל הכי הכי הכי חשוב: ל-OCD יש טיפולים תרופתיים מ-צ-ו-י-נ-י-ם!!! זה לא במקום הפסיכולוגית, אלא בנוסף. תופעות לוואי הן נדירות יחסית. הדבר החשוב: (1) פסיכיאטר רציני, לא רופא משפחה (2) תרופה מקורית, לא תחליף ג'נרי. תוכל להוריד חלק עצום מהסימפטום תוך שבועיים שלושה.

תבדוק עם פסיכיאטר טיפול תרופתי

האמת שקצת חבל לי דווקא על אישתך, כי למרות שאתה בטח מנסה להסתיר את אי שביעות רצונך מהמראה החיצוני שלה, היא בטוח קולטת משהו.

מישהו102

New member
לגבי טיפול תרופתי

כנראה שהייתי צריך לציין בהודעה המקורית. אני מטופל תרופתית במינונים מאד גבוהים שעוזרים לי לתפקד בצורה מאוזנת בחיי היום יום (היו מצבים שבהם ממש לא יכולתי לתפקד). לצערי התועלת שלהם היא חלקית בלבד. חשוב לציין שניסיתי המון סוגים של תרופות ורק בשילוב הנוכחי הצלחתי להגיע למצב מאוזן, כך שהחלפת התרופה כרגע לא כל כך באה בחשבון.... בכל אופן - תודה לכולכם על התגובות התומכות. אני אנצור אותן קרוב לליבי

במה זה מתבטא שמפריע לך המראה שלה

רק ב"מה יחשבו" או שזה משפיע גם על המשיכה ביניכם? שאלה נוספת- אולי אחרי איזושהי כברת דרך טיפולית תוכל לנסות לומר, כמה מתוך הסיפור הזה שמפריע לך אתה יכול לייחס ל- OCD שלך כפי שאתה מכיר אותו?

chenby

New member
טוב כתבתי לך הודעה

ארוכה כבר פעמיים - ושתיהן נמחקו אבל מכיוון שזה חשוב לי , אני אכתוב בפעם השלישית (תעריך את זה..
) אז ככה: אני מאוד מאוד מקווה, שבנוסף לטיפול התרופתי, אתה מטפל בעצמך בשיטות נוספות, כמו פסיכולוג, או פסיכותרפיה - מומלץ מאוד, או אימון אישי מכיוון שאני יודעת שיש דברים שאתה מאמין בהם (לפי מה שקראתי כמובן - מיד אפרט) ואני יודעת במה אני מאמינה. ואני מאמינה במחוייבות לעצמי. מחוייבות לעצמי לגדול, להתחזק, להתפתח, ללכת אל מעבר לפחדים, ולא לוותר לעצמי. כל הזמן אני יכולה להיות יותר, ואני מאמינה שהסיפורים שאנחנו מספרים על עצמנו (לעצמנו) הם אלו שמייצבים אותנו למי שאנחנו והם אלו ששוב ושוב נוכחים במציאות שלנו - ולכן ברור לנו שמה שאנחנו חושבים זה אמת .. אבל ההפך הוא הנכון, מכיוון שכך אנחנו חושבים - זה נהיה אמת. רק שנראה לנו שהמציאות באה קודם, ואז איך שאנחנו רואים אותה. ואני מאמינה שעם מחוייבות לעצמך להשתנות, לגדול, להיות יותר, תוכל בשלב מסויים להפסיק להאמין לסיפור הטורדני הכפייתי הזה -שיש לך OCD ושהוא משתלט לך על החיים. ויותר מזה, תוכל להתגאות בעצמך על שאתה מעבר לזה, שאתה אדם בריא, שאתה אדם שמח. הכל קיים בך. ואתה מספר פה סיפור על סיפור על סיפור מי אמר לך שיש קשר ישיר בין הOCD, לבין זה שאתה לא נמשך לאשתך? אולי גם אם לא היה לך OCD עדיין המשיכה אליה היתה דועכת? מי אמר שזה בהכרח קשור אחד לשני? אבל אתה עושה קשר, כי זו הדרך שבה אתה רגיל לחשוב -אני לא נמשך לאישתי, טוב זה כי משהו בי לא בסדר.. (מי עשה אחד ועוד אחד?) אם היית מכיר אותי לפני 3 4 שנים, היית משוכנע שגם לי יש OCD גם אני חיפשתי את הדבר המושלם, גם אני הייתי נתונה למרותיהן של המון המון המון מחשבות טורדניות כפיתיות והאמנתי להן! ופעלתי לפי האמונות האלו. ואחרי שהגעתי לתחתית, הבנתי שאני צריכה להשתנות והפסקתי לוותר לעצמי. אין שום אדם בעולם שיכול להגדיר אותי, ולהגיד לי איזו הפרעה יש לי. כל אדם הוא שונה, וכולנו אותו הדבר. בכולנו יש יכולות ריפוי בלתי נתפסות - הגוף שלנו, המחשבות שלנו, יש בהן יכולות ריפוי מדהימות. ואני רואה את זה כבר שבוע - איך כמעט הורדתי לעצמי רבע אצבע לפני שבוע כשחתכתי לימון, ואיך האצבע חוזרת לחיים, העור מתחבר.. אני מכירה אנשים שריפאו את עצמם מסרטן, לבת דודה שלי היה טרשת נפוצה- שאומרים שזה לכל החיים והנה היא בריאה ואוטוטו יולדת ילד ראשון, מג'יק ג'ונסון - כבר לא נשא איידס, הבדיקות שלו יוצאות שליליות. איך אתה מסביר את זה? השאלה היחידה היא האם אתה בוחר להאמין מספיק שאתה יכול להיות אתה? שאתה יכול לשלוט בחיים שלך ולא לתת למחשבות האלו לשלוט? כי מחשבות באות אם נרצה או לא נרצה. הן באות לכולם, אינסוף מחשבות ברגע אחד.. העניין הוא איזה מחשבה אנחנו בוחרים להחזיק בה - לתת לה את הבמה, להאמין לה ולפעול על פיה - כי בסופו של דבר, זה מה שאתה עושה, זה מה שאנחנו עושים - רק שאתה עושה את זה בצורה כבדה יותר - כי יושבת שם האמונה שיש לך הפרעה. כי מישהו הגדיר לך את זה וגם נתן לך תרופות שמאזנות את זה (המציאות מוכיחה שיש לך את זה כל פעם מחדש) אני מבטיחה לך שאם תתעקש ותהיה מחוייב לעצמך לצאת מהברוך הזה, אתה תעשה את זה בענק. אמרו חכמינו - אין דבר העומד בפני הרצון. כמה אתה רוצה להירפא? כשזה באמת יפגע בך - אז תעשה שינוי. ולגבי אישתך, אין לי מושג מה נכון לך. אין לי מושג מה יהיה (בטח לא יותר משאתה יודע על החיים שלך) אם תהיה מישהי חדשה, אם אתה צריך לדבוק באשתך, אין לי מושג. אתה מכיר אותה ואתה יודע אם אתה רואה את עצמך איתה לאורך זמן , העניין הוא שיש לך את כל התשובות. רק שאתה לא רואה אותן מכיוון שהאמונות שלך היום - לא מאפשרות את זה. נראה לי יותר קריטי מלבדוק איך להמשך לאשתך, זה איך להפרד מה"הפרעה" . זה המסר שלי, יכול להיות שאתה או אחרים לא יסכימו איתי, ברור לי גם שככה אתה מאמין וככה אתה רגיל ולא ברור לפעמים איך משנים אמונות. אם תרצה להבין, אני פה ואתה מוזמן לפנות אליי במסרים. חן

מריוס זכריה

Member
מנהל
ואת כל זה כתבת 3 פעמים?!?!

שתהיי בריאה ויאריכון ימיך על פני האדמה! טפו טפו טפו! נ.ב. כשאני כותב הודעה ארוכה (פעם בשנה...) אני עובד לnotepad, כי אחרת אני יודע כבר שזה הולך להמחק לי... אחר כך קופי פייסט. (מנסיון מר)

מישהו102

New member
תודה על תגובתך ועל ההשקעה!

אני באמת, באמת מעריך את זה
. מצטער שהיית צריכה לכתוב את זה שלוש פעמים... אני מאד מקבל את כל מה שאמרת ואנסה לקחת לתשומת לבי. לגבי התשובה לשאלה - הבעיה היא שיש לי שתי תשובות סוטרות בראש: האחת אומרת - תמצא מישהי שיותר תמצא חן בעיניך. תשובה זו מהדהדת בראשי כל היום, כמו שיר שנתקע בראש. בגלל זה אני מייחס את זה (בין השאר) למחשבות אובססיביות. השנייה - באה ממקום עמוק יותר - היא ה"אחת" בשבילי. היא נועדה בשבילי, ולא תהיה מישהי יותר מתאימה. לא יודע באיזו תשובה לבחור.... כמה פעמים אמרו לי אנשים - נו, אז תעזוב אותה אם לא טוב לך. בכל פעם שאמרו לי את זה, כשזה פתאום נהיה מציאותי ולא רק מחשבה, נתקפתי חרדה מעצם הרעיון של הפרידה... תודה!

chenby

New member
נראה לי

שהכי טוב כרגע זה להחליט לא להחליט.. כלומר אם אתה נתקף חרדה רק מהמחשבה על פרידה, כנראה שזה לא הזמן (אם בכלל) ובאמת תתחיל לעשות עבודה עם עצמך. אני באופן אישי חושבת על שיטת טיפול שיכולה להתאים לך בשם "המסע" ממליצה לך לברר על זה באינטרנט ואם תרצה עוד מידע או מישהו שמטפל בתחום, יש לי גם לאן להפנות אותך.

malya2

New member
האם היא יודעת על בעייתך?

ומה יש לה לאמר על הבעיה הנפשית שלך?חבל שתבזבז לה את הזמן.החיים לא תמיד יפים ואם זה מפריע לך עכשיו עדיף שתאמר לה זאת ולא תאמר לה את זה אחר כך במשך שנים.ואיך אתה נראה בכלל??עדיף לא לשאול.

למעלה