מצב מסובך

ריאנה

New member
מצב מסובך../images/Emo7.gif

המקרה שלי הוא כואב ונורא מסובך בכל קשר רגיל שיש בו אהבה טובה ויש קשיים, אבל במצבי,אני נשואה 5 שנים עם שני ילדים קטנים, ומרגישה מאד עצובה,אין לי רגש לבעלי אין תשוקה אליו,כבר לא מעניין אותי שום דבר,מה קורה, לאן נצא לבלות?ורק 5 שנים עברו מאז החתונה,והמצב הוא שאני חסרת אונים,להתגרש זה לא בא בחשבון בגלל הילדים,אנחנו כל אחד בעולם שלו עם הנושאים שלו והתחביבים שלו,ואני לא יודעת איך לצאת מזה,מה לעשות כדי לשפר את המצב? אני רוצה לציין שבעלי עובד המון שעות מחוץ לבית,וזה גם מאד מרחיק ביננו ולמרות שלא הסכמתי למצב כזה ורציתי אותו יותר בבית,הוא תמיד מצא סיבות שהוא צריך לעבוד הרבה שעות בגלל הפרנסה,למרות שלא חסר לנו שום דבר,ואני לא חושבת שזאת הצדקה שהוא עובד הרבה.אני אחראית על כל עניני הבית לא מעניין אותו שום דבר הוא לא שואל,ולא קונה אף פעם מתנות,וזה פוגע בי זה מעציב אותי, איך הגעתי למצב כזה? תמיד שאני מנסה לדבר איתו הוא תמיד אומר שיש לו סידורים ומושך הלאה ואז אנחנו בקושי מדברים. לייעוץ הוא לא רוצה ללכת אז מה אפשר לעשות? תודה על העזרה.

יוגינס

New member
אין מוצא ???

ריאנה שלום, הסיפור שספרת לנו אכן מורכב וכואב. עצבותך ודכאון יצאו מלב וחדרו ללב.חוסר האונים המשתקפות במילותייך, כאלו אין תקווה , אין מזור - מעוררות מחשבות נוגות. ומה יהיה עוד 5 שנים יהיו לך 4 ילדים הכאב יגבר , התסכול יעמיק ואנא את עומדת ??? אין לי רגש , אין תשוקה ,הוא לא מעניין אותי, אנחנו בקושי מדברים, לייעוץ הוא לא רוצה ללכת, ו..."להתגרש לא בא בחשבון". מה שאת צריכה ריאנה לעשות , לעניות דעתי , זה לעצור את סחרור היאוש ולקחת את האחריות לחייך , במצבך ייתכן ואין לך הכוחות לכך ולכן פני את , כן את ,ליעוץ אישי לברר קודם כל לעצמך ,מה ואיך את רואה את המשך חייך ,בזוגיות הנוכחית {או בלעדיה}. יידעי את אישך בדבר ההחלטה ללכת ליעוץ , אם הזוגיות , המשפחה חשובים לו יצטרף אליך , במוקדם או במאוחר ולא יתכן ואולי יהיה מקום בחשבון את אשר אינך רוצה בו... אל תוותרי , אל תרימי ידיים , את בראשיתה של בניית הזוגיות , יתכן ו"קצת" תמיכה תסייע בידכם, זה מחייב השקעה ותקווה... ואל תהססי להתייעץ יתכן ונוכל לסייע ולתמוך בך , ולו במעט. ערב נעים

maof

New member
את צודקת ..........

לא קלה היא הדרך.... לא קלים הם ההחלטות..... אבל צריך לקבל.....צריך להחליט....צריך להבין ולהתחיל לאהוב את עצמך ולעשות את מה שטוב עבורך......... מעוף

א ו ר1

New member
גם אני...

נשואה 6 שנים ויש לי ילדה אחת בת 4. גם אנחנו שונים מאוד , כל אחד והתחביבים שלו... גם בעלי עובד שעות רבות מחוץ לבית, כך לפחות הוא טוען... גם אני אחראית על כל ענייני הבית ואותו זה לא מעניין. גם אני לא קיבלתי הרבה מתנות.
גם אני רציתי ללכת ליעוץ והוא לא הסכים.
גם אני לא הבנתי בהתחלה איך הגעתי למצב הזה, עד שהבנתי שאני נתתי לעניינים להגיע למצב הזה ולא מחיתי. גם לי הוא היה אומר שהוא בסידורים. גם אני פחדתי להפרד ממנו... אבל... אני כבר לא שם...אנחנו מתגרשים, ואני לא רואה שום סיבה להמשיך לחיות במצב שאת נמצאת בו היום. לא נשארים בזוגיות כזאת בגלל הילדים. יש לי חברה שהוריה נשארו נשואים רק בגללה, היא נותרה בת יחידה והיא חיה חיי סבל, בין הפטיש לסדן במשך 20 שנה. היום היא בטיפולים כדי להוציא אותה מתחושת האשמה שהיא חשה לגבי החיים שלה. היא לא תתחתן לעולם...

tsveeka

New member
חופש, נופש ושיחה רצינית

ריאנה היקרה עצוב שכך הדבר, אני מקווה שדברים ישתנו ומהר. בקשר צריך שניים. הנה עיצה ותמרני איך שתוכלי: דברי עם הבוס של בעלך (או יותר נכון, אישך - האיש שלך) שייתן לבעלך חופש של יומיים, שבוע מה שייתן שייקח אפילו בכוח. קחי את בעלך למקום רומנטי ודברי איתו מהלב. אימרי שחיי הנישואין זו התחייבות רצינית (אני לא חושב שהוא יודע את זה) ושחסרה לך תשוקה וכו´. אימרי לו שאת מעריכה את העובדה שהוא עובד מסור ומפרנס בכבוד את המשפחה (מחמאות יעזרו) אבל שאלי אותו איך הוא רואה את עצמו עוד 5 שנים, איך הוא רואה את הזוגיות שלכם. גירושין זה צעד דרסטי וקיצוני והילדים יסבלו מכך בסוף. נסי להחיות את האהבה שלכם, אני מקווה שאת עוד חשה משהו כלפיו? נסי לגעת בו וכו´, היי קשובה לתגובות שלו, אם הוא מחזיר במגע פיזי המצב טוב ואם לא.... נורה אדומה!!!!! ידוע שנשים צריכות 4 דברים שקשר יצליח: - מגע פיזי. - שיחה משמעותית לפחות שעה ביום. - רומנטיקה. - ביטחון (לווא דווקא כלכלי). גבר צריך להרגיש ראוי. אני מקווה שתצליחו לגשר את הקשיים, אינני רוצה להפחיד אותך אבל אולי הוא מנהל רומן עם אישה אחרת, תבדקי את העניין בזהירות. האהבה תמיד מנצחת. בהצלחה.

צביקה....בוא רגע../images/Emo166.gif

התחלת יפה באמת שהמלצה טובה אבל איך נתת לזה לקרות לך ופישלת בסוף??????? ידוע שנשים צריכות 4 דברים שקשר יצליח אני אישה ! ולי זה לא ידוע! אולי תסכיל אותי ותוכל ללמד את כולנו איפה ה"ידוע" הזה כתוב?????

tsveeka

New member
את בוודאי צריכה את 4 הדברים האלה

דניאל אור סליחה על הסמנטיקה, אני מתנצל מראש על הדברים שנאמרו כמובנים מאלייהם. זה לא דבר ברור לכל גבר או אישה או זוג. 4 הדברים שאישה צריכה (ולא אני המצאתי את זה) הם מה שרשמתי. הדברים האלה שמעתי בהרצאה בנושא תקשורת כללית וזוגית. שימי לב לארבעת הדברים: רומנטיקה, מגע פיזי, שיח, ביטחון אישי. אל תאמרי שזה לא דבר אותו אישה צריכה. אולי תאמרי שיש עוד דברים חשובים אבל כולם מנוקזים לארבעת ראשי הפרקים. זו דעתי. בואי אני אשאל אותך ברשותך: אילו דברים לדעתך, חשובים בכדי שקשר יצליח?

סקס סמים ורוקנרול

יכול להיות שהיה נחמד אבל אף פעם לא ניסיתי (להוציא סקס עם החוקי שלי) ולא נראה לי שאני מפסידה הרבה... לעניננו לדעתי צריך הרבה יותר ממה שמנית וממה שאני אמנה כעת אבל לדעתי ישנם דברים שהם הא´-ב´ של מערכת יחסים כבוד ביטוי האני חופש להתפתח ביחד ואולי הכי חשוב זה קשר שמבוסס על התאמה רציונלית אבל הכי חשוב בעיני זה הזכות הבסיסית לכבוד! אולי אני אשמע פתאום פמניסטית (ואני לא ) אבל לדעתי מערכת יחסים שמתחילה עם המון אהבה, המון הבטחות והמון אמוציות לא תעמוד בשום מבחן ברגע שלאחד מבני הזוג תשלל הזכות לעמוד בפני עצמו! ואפשר לפתח את הנושא עוד הרבה ובשרשור נפרד אבל אין לי כרגע זמן!

ריאנה

New member
אין לי הרבה ../images/Emo12.gif

מה לדבר איתו,כמו שרשמתי הקשר שלנו ממש קשה,ואנחנו כמעט לא נפגשים. בעניין חופש, הלוואי אני כבר מחכה המון זמן לאפשרות כזאת לצאת קצת לנוח ולהיות עם בעלי,אבל הוא כמעט לא לוקח חופש מהעבודה,והוא לא אוהב שאני מתערבת לו,בעיניני עבודה.אז הפתרון לעת עתה שאני יזום הכל לבד,ואקבע פגישה יעוץ. מאהבת אני לא חושבת שיש לו,כאן אני לא דואגת. תודה לך צביקה,על העזרה,והעידוד. ריאנה.

tsveeka

New member
משהו צריך להיעשות ומהר

אחרת המצב יימשך וזה לא נראה שזה יהיה יותר טוב. את חייבת ליזום פגישה איתו. אינני יודע מה האופי שלך בנושא עקשנות, אבל עכשיו ,לדעתי, זה צריך להיות גישת "להיות או לחדול" זאת על סמך מה שאני מסיק מדברייך. עקשנות במידה. ייעוץ יכול לעזור לך לבד אבל נראה לי שהוא גם יהיה חייב ליטול חלק בשיחות עם המטפל. לדעתי, עקשנות במידה לא תזיק.

ריאנה - שאלה בכיוון אחר

רוצה לשאול אותך - אם תרצי תעני: האם יש אי אילו דברים טובים שאת כן מוצאת כרגע בבעלך? ואלו דברים טובים את רואה שבכל זאת קיימים בחיי נישואייך? (השאלה נועדה כדי לבחון אם ניתן להסתכל על המצב מזווית שונה), ובינתיים... לומר לך רק עוד שמשתתפת בצערך, ודעי שאת לא לבד בסיפור הזה, מתברר ששומעים די הרבה על המצב בדומה למה שאת מתארת...

tsveeka

New member
שאלה במקום

פרח ירוק שאלה מצוינת. אני מסכים איתך. זו שאלה שכל זוג, אישה, גבר צריכים לשאול רגע לפני פרידה או גירושין. לשאול מה טוב ומה רע, האם להישאר או להתגרש/להיפרד ואז להוציא מסקנות. ברור שהתשובה לא תמיד ברורה וחדה (1+1=?).

פעם ...חשבתי שאני צריכה ללכת

פעם ... הייתי משוכנעת שאני חייבת ללכת פעם....כעסתי שלא נתנו לי ללכת פעם.....עשיתי ברוגז ויום אחד דברתי עם מישהו וכנראה שוא לא ממש התכוון שזה מה שיצא לו אבל הוא שאל אותי את השאלה הכי פשוטה שיש מה כל כך רע לך שאת רוצה ללכת? התשובה היתה קשה פתאום אחרי שהייתי בטוחה שאני צריכה ללכת לא מצאתי תשובה מספיק טובה לעצמי זה היכה בי גם אחרי שבוע וגם אחרי חודש אין לי תשובה לעצמי ואולי אין לי תשובה כי לא רע לי אלא כי חשבתי מהלב ואולי זו השאלה הכי הכי בסיסית והכי הכי חשובה שכל אחד צריך לשאול את עצמו לפני שהוא הולך.......

ריאנה

New member
../images/Emo51.gifחברים

אני ממש שמחה על כל שיתוף הפעולה שלכם, עכשיו יש לי עוד תקוה,ואני מקוה מקוה שאוכל להיות חזקה כדי להצליח. רק עכשיו התחברתי,ולכן לא הייתי יכולה להודות לכם לפני זה. ריאנה.

tsveeka

New member
../images/Emo92.gif

אין בעייה רק המלצה חמה אל תקווי שתהיי חזקה. תחליטי שאת חזקה ותלכי ישר עם התחושה בלא להסתכל ימינה או שמאלה. זה עובד מניסיון. לא לקוות להצליח אלא להצליח. אימרי לעצמך שאת חזקה ואז תשכנעי את עצמך שזה כך. בהצלחה.

adam33

New member
משהו לא מסתדר לי...

תחביבים לבעלך? הרי אין לו זמן לכלום.. לפי דעתי בעלך צריך להוריד את המינון של להעדר מהבית גם מי שנעדר מהבית יכול לחזור ברגע מסויים ולתת את האהבה שלו עד כמה שזה נשמע כואב אבל בעלך מחפש בחוץ לפי מה שאת מספרת יש כאן את כל האלמנטים של מערכת זוגית חלופית ולכן תתחילי לראות ולפקוח את העינים אם אכן הוא פוזל לצד.זה פתח להדברות ואם לא אז דבר ראשון את צריכה לקבוע פגישה לייעוץ ולהציב לו עובדות שהזוגיות שלכם נהרסת וזה בגללו והדבר החשוב שניתן לתקן.

למעלה