מצב מדיני

.המוסד

New member
הפסקנו להאמין בעצמנו

דבר שגרם להאמין בפלשתינים ובאמריקאים, ואם אתה רוצה הסבר יותר מעמיק, אז לדעתי המצב הוא תולדה של התרסקות מתמשכת של השמאל הציוני, דבר שגרם לסחיפה של חלק ניכר מהאוכלוסייה, לכן עד שישראל לא תיתייצב פוליטית היא לא תצא מהמשבר, וגרוע מכך, הוא רק יחמיר.

שמאלני

New member
תגיד תודה לביבי...

הגענו למצב הזה בעזרת ביבי. להזכיר לך שנת 96´ בחירות פרס מול ביבי,ביבי ניצח עלה לשלטון ומאז החל היום השחור של מדינת ישראל. ביבי הפסיק מיד את הסכמי אוסלו למרות שהוא נתן לפלסטינים את חברון. שיקר לכל העולם וגרם להתפוררות של מדינת ישראל. ביבי קיבל את המדינה על מגש של זהב באותה תקופה הכלכלה בארץ פרחה ולא היה משבר עמוק כמו היום. מבחינת הבטחון אומנם היו פה ושם פיגועים אך לא כמו היום שכמעט כל יום יש הרוג או שניים. לאחר שביבי גרם לפירוק מדינת ישראל עלה ברק לשלטון,ברק הצליח לשקם מחדש את הכלכלה וגרם ל-9% צמיחה במשק. עד אוקטובר 2000 שאז החלה האינטפאדה של הפלסטינים מאז הכלכלה והבטחון שלנו על הפנים. המשקיעים לא רצו להשקיע בארץ המפעלים נסגרו ויותר אנשים פוטרו מעבודתם. הקשר בין הכלכלה למצב הבטחוני הוא הדוק מאוד כל מה שקשור לבטחון זה ישר משפיע על המשק. בגלל זה כל כך חשוב לעשות שלום כדי שנצא מהבוץ הכלכלי שאנחנו נמצאים בו. אבל תחזור להתחלה ותראה מי הפסיק את הסכמי אוסלו ותבין מה האשם למצב.

אבנר.

New member
חצי צודק..

ביבי אשם!! הוא בגד בכך שנתן את חברון! -ובכך שיקר לבוחריו והעביר את הליכוד לצד שמאל של המפה הפוליטית.

שמאלני

New member
נכון ביבי שקרן...

ביבי שקרן הוא אמר שלא יתן את חברון והוא נתן לפלסטינים את חברון. אגב את המקום שהוא נתן משם היום יורים הפלסטינים אל שכונות היהודים.

קלימרו

New member
השקרן....

חתמו על הסכם חברון לפני שלטונו של ביבי, לביבי לא הייתה ברירה אלא להחזיר את חברון, ואני אומר זאת בתור ימני. לקרוא למנהיג שקרן בצורה בטוחה כל כך זאת ממש הגזמה! השקרן מימש הסכם שהשיכור חתם! נו אתה רוצה שנדבר בכינויים????????

.המוסד

New member
לשמאלני

חבל שאתה לא מדייק כלל, הייתי מאמין שהאמת חשובה לך יותר מניגוח פוליטי, קודם כל אחרי אירועי הדמים של החמאס על נתניהו לשלטון והפך את המצב הביטחוני על פיהו, בתקופת נתניהו נהרגו "רק" 30 איש מטרור ואילו בתקופת רבין-פרס...לא ממש כדאי לדבר, בקשר למצב הכלכלי, שלטון נתניהו הוא זה שגרם ברובו לצמיחה הכלכלית(לדברי הפרשן הכלכלי של ערוץ 1) והצמיחה במשק בתקופת ברק היו תולדה של אופטימיות מופרזת ו...המדיניות של נתניהו(שלא זכה לראות בקטיף פירותיו) ואם היית מבין קצת בכלכלה היית מבין שצמיחה מתחילה אחרי מלחמה, כמו מלחמת ששת הימים למשל... בקשר להסכמי אוסלו, הם היו צריכים להסתיים הרבה לפני שלטום נתניהו, לפחות על פי ההבטחות של רבין פרס וביילין שאם יופרו ההסכמים והערבים ישתמשו בנשק שלנו כנגדנו נחזור לשטחים אגב אוסלו חשוב מאוד שתקרא את הקישור למטה, הוא יעזור לך מאוד(בתנאי כמובן שאתה מוכן לגעת באמת של אוסלו...) ואבנר, נתניהו אכן טעה, החוכמה בטעויות היא שמתקנים אותם, מה שרבין-פרס-ביילין הבטיחו(שנחזור לשטחים אם יופרו ההסכמים וכו´) אם נתניהו יתקן את מעשיו יש לסלוח לו, הרי לגרמניה סלחנו לביבי לא נסלח? ראה קישור

שמאלני

New member
חבל שאתה מעוות את ההיסטוריה

חבל שאתה מעוות את ההיסטוריה ומוסיף שקרים. אף פרשן לא של ערוץ 1 לא של ערוץ 2 שיבח את ביבי כי לא היה מה לשבח. כל מה שהבן אדם הזה עשה זה רק להרעות את מצבה של מדינת ישראל. ביבי קיבל את המדינה במצב מצוין מבחינה כלכלית ובטחונית מצוין לעומת המצב של היום. אצל ביבי לא הייתה צמיחה כלל וכלל הייתה רק קריסת משק מוחלטת. הוא הרס את הכול עובדה שבבחירות הוא הובס לברק. אומרים שביבי השתנה אני לא רואה שינוי אצל הבן אדם השקרן הזה אולי קצת צבע את השיער אבל חוץ מזה שום דבר. בן אדם לא יכול להשתנות בגיל כל כך מבוגר אולי שעוד נערים וזה אז אפשר להשתנות אבל בגיל 50+ אי אפשר להשתנות אין סיכוי. ביבי נשאר אותו שקרן הוא לא ישתנה וגם אישתו לא שאהבה לגנוב מתנות. ברק הוא זה שעשה תפנית הביא אותנו לצמיחה שלא הייתה מעולם כבר אמרתי זאת אבל אני יחזור שוב של-9% עד לאינטפאדה. לאחר האינטפאדה זה סיפור אחר לגמרי. והנה עכשיו זה מה שקורה לשרון אי אפשר לתפקד שיש מלחמה או שנלחמים או שנותנים להם הקלות. אתה לא יכול להגיד ערפאת הוא בן לאדן,ואחרי רצח השר זאבי ז"ל הוא אמר שהמצב לא היה כמו שהיה. כאילו מצד אחד הוא קורא לערפאת בן לאדן מצד שני שולח את בנו שיפגש איתו. דבר שני אחרי רצח רחבעם זאבי ז"ל אמר ראש הממשלה שהמצב לא יהיה כמו שהיה וגם פה הוא שיקר מצד אחד הוא אמר שהמצב לא יהיה כמו שהיה ומצד שני נותן להם הקלות. אני אומר זאת כבר הרבה זמן שרון לא יודע להנהיג את המדינה צריכים להחליף אותו למישהו שכן יודע מנוסה אומנם מבוגר אך לא בהרבה משרון שיש לו קשרים טובים אם ערפאת. ואני מדבר על פרס.

.המוסד

New member
דווקא כן אמר!

הפרשן לש ערוץ 1, אמר שהצמיחה החלה בתקופה נתניהו, ביבי קיבל את המדינה במצב ביטחוני טוב? זוכר את אוטובוסי הדמים? 300 הרוגים, שמעת על זה, זה הירושה של רבין-פרס, ואתה מדבר על פרס ועראפת... עשה לי טובה וקרא את ההודעה שלי "הסוס הטרויאני"

שמאלני

New member
מוסד ידידי

אף אחד לא אמר שהייתה צמיחה אצל ביבי לא צריכים גם להגיד יש עיתונאים מהתקופה ההיא ותראה כל יום בעיתון היה כתוב כמו היום שאנחנו בשפל כלכלי רציני. אז תרד מהנושא ידידי כי אתה נדפקת אם בחור שרואה חדשות וזוכר כל מה שהיה. אולי אתה יכול לדפוק אותי משנות השמונים כי אז רק נולדתי. דבר שני למצב הבטחוני אין מה לעשות יש לנו עסק אם רשות פלסטינית שרוצה שלום לארגוני טרור שלא רוצים שלום. ולצערנו ארגוני הטרור שולטים ברחוב הפלסטיני בגלל זה אנחנו רואים את כל הצעדות שקוראים לנקמה כי כל מי שאנחנו רואים שם אלה אנשים השיכיים לארגוני הטרור. כתב ערוץ 22 סלימאן אשפעי עשה כתבה השבוע ברחוב הפלסטיני. ופשוטי העם שלא שיכיים לארגון זה או אחר מדברים על שלום ועל שתי מדינות אחד ליד השני. יש תקוה ואל תביא לי כתבות אלה או אחרות שמדברים נגד השלום נגד לחיות שתי מדינות אחת ליד השניה כי זאת הסתה.

.המוסד

New member
70 אחוז מהפיגועים מבוצעים ע"י

שליחי הרשות...תעשה אם זה מה שאתה רוצה זו האמת-(לפי דו"ח אמ"ן שפירסם הרמטכ"ל)

למעלה