תגובה
אתה בעצמך לפני כמה ימים כתבת לי על "זילות השואה". ההשוואה בין הליכוד לנאצים ממש לא עיניינית. - היכן השוותי בין הליכוד לנאצים? תן לי דוגמה אחת להשוואה! רביב, לא כל משפט שהמילה נאצים מוזכרת בו, הוא השוואה לאחרים. השוותי בסה"כ את קבלת הכרעת הרוב אל מול האמת היחידה, והראתי שלא בהכרח הרוב צודק. זה הכל. כל כך נוח לקחת את זה ולעוות את זה. זוכר שלוני אמר ש"מותר לעודד את נימני והיטלר" וטען שלא התכוון? זה מה שבדיוק אתה עושה עכשיו. - לוני לא אמר את זה כך. הוא אמר "שיעודדו את נמני. שיעודדו מצידי את היטלר..." - ועצוב מאוד שאתה מאלץ את עצמך לחשוב שלוני השווה את נמני להיטלר. תהיה פייר עם עצמך. זה נכון, בעיקר בזכות העבודה. - מה זה משנה בזכות מי זה? ברק ידע כבר לפני 4 שנים שהליכוד הולך להיות מפלגה ענקית, ולכן עשה רק בחירות לראשות ממשלה. אם הוא היה הולך לבחירות, מפלגת הליכוד הייתה כבר 4 שנים עם מספר קולות גדול מאוד. - כל מה שכתבת עכשיו לא עונה על השאלה. העובדות הן שהליכוד בבחירות הלפני האחרונות קיבל 19 מנדטים, ולאחר מכן כמות כפולה של מנדטים. זה הכל. האם יכלת להסתכל אז על הליכוד כמו שהיום אתה רואה את העבודה, ולזלזל בגלל כמות המנדטים? אני לא חושב. אתה יכול להיות בטוח שזה נכון? שזה לא נובע משניאה עצומה (ולא מוסברת) כלפי שרון ומלגתו "ככה סתם"? - אמנם, אני מודה שאין בי אהבה גדולה כלפי שרון, אבל הטיעונים שמוצגים כאן הם לא על בסיס שנאה אישית. אתה יכול להיות בטוח בזה ע"י קריאה של הטענות. או שתענה להן בצורה עניינית, או שתבהיר מה לא ענייני בהודעות נגד רה"מ שרון. ההבדל הוא, שבעוד שכלליות הדרך נכונה (אין מה לעשות, יש פה שני עמים, ושניהם לא רוצים להיות באותה מדינה אז נאלץ להפרד), אבל אנחנו לא רצים למסור להם בחדווה ובששון כל חלק מדינה שהם יבקשו (זוכר את ברק?), כולל כלי נשק, זכות השיבה ובקיצר - כל מה שיבקשו. המילים 'בחדווה ובששון' מיותרות מאוד כאן. הן מחפות על חוסר בטיעונים ענייניים. אחרי שטענת שברק שש לחלק שטחים ואת זכות השיבה,בניגוד לשרון, אנא הבא חיזוקים לטענתך, אחרת היא בגדר דעה אישית לא מבוססת ותו לא. מה שלא מובן הוא, שאפילו בארה"ב מבינים שיש דרישות מסויימות שפשוטו בלתי אפשריות (כמו זכות השיבה) ואתם באים מחדש כל פעם ומתעקשים לחצות גבולות אדומים. - מי בא מחדש והתעקש על מתן זכות השיבה? אתה זורק משפטים שהם לא נכונים בכלל. תן לי לינק אחד או הפנה אותי למקור כלשהו, שיגיד כי ברק תמך בזכות השיבה. אתה באמת מאמין באמירה ש"ביקור שרון גרם לפריצת האינתיפאדה"? באמת, אל תהיה תמים כל כך, אפילו בכירים פלסטינים אמרו בעצמם שזה בלופ, רק תירוץ להתחיל במלחמה שחיכו לה כל כך הרבה והתחמשו לקראתה. המלחמה שנועדה להפעיל עוד לחץ על ישראל וברק להתפשר עוד יותר (זוכר את תיאוריית ה"קורי עכביש" של נסראללה?) - מעניין. כששרון עמד בראש האופוזיציה, והמשטרה המליצה לו שלא לעלות להר הבית, הוא התעקש ועמד על 'זכותו ההסטורית'. כאשר הוא רה"מ הוא מונע מח"כים אחרים לממש את זכותם ההסטורית. למה ומדוע? האם באמת אני התמים פה? תודה שפשוט אתה בהלם מזה ששרון הצליח להביא כל כך הרבה מנדטים. השמאל פשוט רושף שנאה כלפי האיש ש"לא רצו אותו במשרד הביטחון - קבלו אותו כראש ממשלה". - קודם כל אני באמת בהלם שעם ישראל בחר באיש הנאלח הזה להיות לראש ממשלתו. שנית, איך זה קשור לנושא? אתה זורק פה ציטוטים וסיסמאות, מבלי לטעון באופן ענייני ולו פעם אחת. נחמד,אגב, שהעלית את הנושא. שרון נפסל מלכהן כשר בטחון במדינת ישראל, אז עם ישראל בחר בו לראשות הממשלה. יופי לנו.