מצב לא טוב

מישהי1631

New member
מצב לא טוב

אני מניחה שפורום פסיכולוגי אינו המקום לכתוב על בעיות כלכליות בעיקר, אבל אני צריכה לפרוק. אולי אם הייתי מסוגלת לצאת מהלחץ, חושבת ישר, הייתי מוצאת פתרון כלשהו.
חזרתי למינוס "המוכר והטוב". בקרוב חריגה. בעוד חודשים אחדים, מניחה ש"אזכה" לראות את ההוצאה לפועל, וניתוק חשמל ומים. שילוב של משפחה איומה, בעיקר אבא (הוא כבר לא ראוי לכינוי הזה...) בריאות גרועה, כישורים חברתיים אפסיים, מקצוע לא מעשי, חוסר כישרון וגיל מבוגר.
נשמע מזעזע, אבל ככה זה, בלי הגזמה ובלי התמסכנות. מציאות דפוקה להפליא. פלוס בעל שמרויח משכורת עלובה, לא למד שום מקצוע ו"נהנה" גם הוא מגיל מבוגר.
אם הייתי יכולה להיות במה שאני מכנה "מצב אפס" - בלי חובות ובלי משכנתא. ללמוד לחיות נמוך. מאד. בלי חדר כושר, ריקודי עם או קולנוע. בליקפטריה בעבודה. בלי לקחת מונית גם אם אני נופלת מהרגליים מהבריאות "הנפלאה" שלי. עד כדי ויתור על תרופות מסויימות (כמו התרופה נגד אוסטאופורוזיס שעולה 80 ש"ח בחודש)
אבל החובות לא הולכים לשום מקום. עשיתי מה שאבא שלי הזהיר אותי שנים לא לעשות. חייתי מעל היכולת. ילדתי שלושה ילדים . נתתי להם חוגים ומטפלות/משפחתונים טובים כשהיו קטנים. ואני לא מצטערת לרגע שהם שלושה. הייתי עושה את זה שוב גם אם הייתי יודעת את ההשלכות הכלכליות. הם הדבר היחיד הטוב שקרה לי בחיים.
כתבתי כאן שאבא שלי העביר את כול רכושו (הרב) לאשתו מנישואין שניים. שאת חלקנו נקבל לאחר מותה. היא נהנית מבריאות מעולה ומבזבזת את הכסף במרץ וביעילות, מחפשת נקודות בגלובוס שטרם הייתה בהן, ולא נותרו הרבה כאלה.
סיפרתי לאלמנתו על המצב שלי, על הכאבים אחרי הניתוחים (שבאו לפה כדי להישאר) ועל חוסר היכולת לעבוד מעבר למישרה המלאה שאני כבר עובדת. ביקשתי בעדינות עזרה ונופנפתי באדיבות.

האלמנה יודעת על מצבי הנפשי והכלכלי. על המחשבות האובדניות שלא מרפות. אחותי יודעת. הפסיכולוג יודע. לאיש לא אכפת! אני עומדת להיות עוד אזרחית חסרת גרוש שתשים קץ לחייה בגלל צרות כלכליות שלא ניתנות לפתרון.

מדגישה, לא עכשיו, לא לשלוח משטרה. כשההוצאה לפועל תדפוק מדלת. מניחה שזה יהיה בקיץ הזה.

עוד אפשרות היא לקחת עבודה נוספת פשוטה, פיזית, כי אני לא מוכשרת ליותר מזה. אולי ניקיון. ואז אמות "כמו גדולה" מהתקפת לב (גם הלב לא בסדר, 20 שנה, חיה על תרופות, עייפה הרבהףלא עומדת במאמץ פיזי גדול).

אביו של בעלי אמר שהחיים שלי והבריאות שלי לא מעניינים אותו. הוא עוזר לנו כספית, ולא נעים לבקש עוד. הוא גם לא יסכים.

הלכתי ללבנת פורן ול"זכותי". העיפו אותי באדיבות. אני עובדת מישרה מלאה בשכר שמעל למינימום אז אני לא מעניינת אותם.
ובעיקר - לא יודעת איך להשלים אם הבגידה של אבא שלי.להשליך לכלבים אחרי סרטן. לתת את כול הרכוש לאישה השנייה, ילדיה ונכדיה. בעצם לא היה לי אבא. אדם שלא אכפת לו אם את חיה או מתה הוא לא אבא.
מרגישה שהעולם הקיא אותי החוצה. וכמו שאמא זמר ידוע ששם קץ לחייו לאחרונה - "העולם הגיש לי חבל תלייה".
מצטערת על הנימה הפטליסטית. לא האמנתי שאגיע למצב כזה.

אופירA

New member
מנהל
מצב חמור ביותר - דורש 2 פתרונות הכרחיים

פתרון אחד - פעמונים. אין להתפשר בשום אופן ולוותר עליו. זה ההצלה שלך, ואין לך שום פיתרון אחר.
מה שמעניין, זה שאת פונה לכל הפתרונות הבלתי אפשריים (עבודה נוספת במצבך...), ולא עוזרת לעצמך בפיתרון הבאמת נכון ומתאים...

פיתרון שני במקביל - להסכים לשנות גישה לחיים בראש שלך. כל עוד לא תסכימי לכך, תוכלי רק להמשיך ליהנות מכך ש"מנפנפים אותך, מגישים לך חבל תלייה, מקיאים אותך, סופך להתאבד, את לא מעניינת אף אחד".
ובלי לפגוע באף אחד - שתינו יודעות כבר זמן רב שאת נהנית מכך בעומק ליבך, בלי להיות מספיק מודעת לכך בהכרתך.
כך שתהיי מוכרחה לוותר על ההנאה הזו, ולשנות את הגישה שלך.
למה?
א. כי רק כך אנשים יחבבו אותך ויירצו לעזור לך במה שהם יכולים, והמציאות תאיר לך פניה, מה שמתבטא גם בברכה במצב הכלכלי. את שואלת איך ברכה במצב הכלכלי? שלא צריך תיקונים, לא צריך טיפולי שיניים, לא צריך הדברה לפשפשים ולא צריך לקחת מוניות כי יש שיפור משמעותי בבריאות.
ב. כי רק כך המוח שלך יתפנה למצוא פתרונות מעשיים חיוביים למצב שלך, ולא ישקע בבזבוזים כדי להקל על נפשך המדוכאת בגלל שאבא שלך ואלמנתו ואחותך והארגונים (שאינך מבינה מה מסגרת הגבולות שלהם) ואפילו חמיך (שעוזר לכם כספית!) עשו לך ונפנפו אותך והתאכזרו אלייך...

מישהי1632

New member
הסתכלתי באתר של פעמונים

ויש שם רעיונות מעשיים. אולי אזמין יועץ שלהם, אם כי נבירה בכול הניירת הכלכלית של המשפחה עושה לי פריחה... אבל אין ברירה. תודה שסיפרתן לי על קיומו של ארגון כזה.
מה שלצערי לא יקרה -
לא יהיה שיפור בבריאות. שרירים ועצבים שהוצאו בניתוח לא יצמחו פתאום. אני נעזרת פה ושם בפיזיותרפיה, אבל זה בקטנה.
התנהגות חביבה לצערי לא עוזרת "בבית ספרנו", דהיינו המשפחה שלי. יש לי שלושה ילדים נחמדים ויפים ואבא שלי לא "ספר" אותם.
אחותי נורמלית לחלוטין, בריאה ממני, מצליחה בחיים ומוצפת חברים וגם לה יש שלושה ילדים מוצלחים ונחמדים. אבא שלי לא ספר גם אותם וכנ"ל אשתו.
חוששתני שנחשפתי למשפחה קשה במיוחד. לכמויות של רוע שאין לי מושג מה עשיתי רע שנפלו עלי. (אולי הייתי באינקוויזיציה בגלגול הקודם...)
היתרון היחיד שלי, ועליו אני מודה, הוא שאני יודעת להעסיק את עצמי. לכתוב, לקרוא, ללמוד, לשמוע מוסיקה. אני כמעט שלא משתעממת לבד, וזה יתרון למישהי שצריכה "לבלות" את רוב ימיה לבד כי אף אחד לא סובל אותה.

אופירA

New member
מנהל
אלמד אותך עוד משהו שאולי עד היום לא סיפרתי לך

זה נכון, שאנו לא מקבלים מהחיים בדיוק מה שאנחנו רוצים!

לא תקבלי מהחיים את השרירים והעצבים שהוצאו בניתוח. נכון. הם לא יצמחו פתאום. נכון.
המשפחה שלך לא תהפך להיות קלה. נכון. היא תישאר קשה. אבא שלך לא יחזור לחיים ויוריש לכם מיידית את ירושתו. נכון. אחותך לא תהפוך להיות אשה שמתמצאת באחיות חולות שעברו ניתוחים להוצאת שרירים ועצבים. נכון. בעלך לא יהפוך להיות צעיר. נכון.

לא תקבלי את השינוי הזה בחייך, אם זה מה שאת רוצה להשיג.

אבל אנחנו מקבלים דברים אחרים, אם אנחנו משנים את הגישה שלנו לחיים.
דברים שמאוד תורמים לבריאותנו הנפשית, שמשפיעה מאוד על בריאותנו הפיזית!
ה"אף אחד לא סובל אותי" בהחלט ישתנה. אז זה לא יהיה אבא שלך, ואולי גם לא אחותך ובעלה, אבל זה יהיה הרבה אנשים אחרים. כולל חמיך, אם את שואלת אותי.
זה יכול להיות הילדים שלך, אם את שואלת אותי... אולי לא היום, בגיל הנעורים. אבל בעוד 10 שנים זה יכול להיות בהחלט. את רוצה להפסיד את זה, רק בגלל שלא תקבלי את זה היום?...
זה יכול להיות בעלך. את רוצה להפסיד את זה רק כי זה לא יקרה ברגע אחד, או כי זה לא יהיה אבא שלך, כי אי אפשר להחזירו לחיים?...
תחשבי על זה...

עזבי את הגלגול הקודם. גם את זה למדתי בחיים שלי. שיעור יקר לאין ערוך.
עזבי גלגול קודם, ותתמקדי במה שאת עושה רק ברגע זה. ומה שאת עושה ברגע זה הוא לקטר ולהאשים את כל הזולת שיש בעולם כולל עצמך, ולהוריד אחריות לשינוי ממך. תתמקדי בזה, תרצי לשנות את זה, והשמיים יהיו הגבול של מה שתשיגי.
את לא הראשונה פה בפורום ששכנענו אותה לעשות את השינוי הזה, והרוויחה בפירוש מכך. לא את כל מה שהיא רוצה, לא את כל החיים, אבל 30-40% מהחיים היא הרוויחה בגדול. לא מתאים לך לעשות שינוי חיובי ב-30-40% בחיים שלך מכאן ואילך???

מישהי1632

New member
אופירה, תודה שכתבת לי מייל כה ארוך ומושקע

את מלאכית!
שינוי גישה הוא התחלה מעולה, אבל אחר כך צריך לדעת מה לעשות.
ואני חוששת שיש מצבים בחיים שאין להם פתרון. השילוב של בריאות גרועה/חוסר מקצוע רווחי/גיל מבוגר/דחייה חברתית/חוסר כישרון הוא קטלני מדי... מספיק להוריד מרכיב אחד מהמשוואה והייתי משפרת את המצב, אפילו קצת.
חוששתני שאאלץ "לקפוץ ראש" לתחום נוסף שאני לא יודעת עליו שום דבר (אחרי שעסקתי בזמן אינסופי בסוגיות רפואיות, לגמרי לבד, למרות שאין לי רקע בתחום והאנרגיה שלי נגמרה שם) והנושא הוא חובות, איך נחלצים מהן, אם בכלל, פריסת חובות, התמודדות עם ההוצאה לפועל, לחיות ברמת חיים נמוכה ושאר איכס.

פנייה ל"פעמונים"

שלום לך מישהי

אני מצטרפת לתמיכה ולעצות הטובות, ומחזקת את ידיך לפנות לפעמונים בהקדם האפשרי. קודם כל כארגון יש להם הרבה יותר כוח מאשר לאדם הפרטי- להתמקח עם בנקים, למחזר הלוואות לקבלת ריבית נמוכה יותר, לתת מידע על מקורות עזרה שונים ועוד. הם אנשים טובים ופועלים בהתנדבות. כבר בזה שתרגישי פחות לבד- תקלי על עצמך, ועוד יותר בהמשך.
בהצלחה!!

אופירA

New member
מנהל
בתחום שאת לא יודעת עליו דבר -

תדעי לפחות שפעמונים לא דורשים ממך את הבלתי אפשרי.
את קובעת את מסגרת היכולות שלך. אל תדרשי מעצמך מה שאת לא יכולה רק כדי לרצות אותם.
אמנם תצטרכי להקשיב למה שהם מסבירים ולהבין אותו.
אבל הם יודעים להביא בחשבון שיש אדם כמוני, שלא מפריע לו בכלל לא לאכול כל החיים גבינה צהובה ואף פעם לא מזמין לעצמו פיצה, ויש אנשים שלא מסוגלים לזה. דורשים מאנשים רק מה שהם מסוגלים.
לא ידרשו ממך לעבוד בניקיון בעבודה נוספת! לא ידרשו ממך לוותר על צרכי הנפש שלך, שתגדירי אותם - חוג לריקודי עם וכד'. אולי במקרה החמור ביותר באופן זמני בלבד. אבל לא דורשים מבן אדם להפסיק לחיות ולקבל תרופות.

מה שכן צריך זה משמעת לדברים שאתה מסוגל והבנת מה שדורשים ממך, גם אם אתה לא חושב שהעול הזה נחוץ או יועיל למצב שלך. גם אם מכתיבים לך אורח חיים קצת לא נוח (למשל בנוגע לכרטיס אשראי וכד').

אל תפחדי כל כך. בלאו הכי הם לא מכריחים אותך להיעזר בהם. אבל אנשים יוצאים בעזרתם ממצבים כלכליים קשים, לחיים חדשים וטובים יותר, והאלטרנטיבה (הוצאה לפועל) תמיד הרבה יותר איכס.

אופירA

New member
מנהל
ועוד דבר חשוב - את באמת חשובה לי

אמנם אני צריכה למתן קצת את השחצנות שלי, שחושבת שאני יודעת מה טוב לכל אחד ואחד, ושמה שעזר לי או עזר למישהו אחר בהכרח יעזור לאדם עם מבנה אישיות שונה.
אבל זה עניין בפני עצמו.
ומחוץ לזה - אני מרגישה שחשוב לי שיהיה לך יותר טוב ונחת בחיים. את וכל בני המשפחה היקרה שלך ראויים לזה. האהבה שלך לילדים שלך ראויה לזה. באמת.

אוי מישהי, אני כל כך מבינה אותך - וגם מזדהה לצערי

החיים של מי שבא ממשפחות כמו שלנו הם באמת קשים.
קודם כל כלכלית (אמרתי שאני מזדהה, נכון?.. גם אני באותו מצב. לא קיבלתי אגורה)
מבינה כל כך את הכאב שלך ואת הזעם הנוראי ותחושת חוסר האונים שאין מה לעשות עם זה.
אבל
מההיכרות שלנו כאן כבר חצי שנה אני רואה אישה שאני מעריכה, אישה חזקה, אישה מנסה, מתנסה, לוחמת, מתייעצת, מבקשת עזרה, נסוגה, מתקדמת, שוקעת אל נחיתין אבל גם ממריאה אל נסיקין.
אני בוטחת בך.
את תמצאי דרך.
ואני חושבת שפתרונות של לחץ בטירוף הם לא נכונים. בטח לא ללכת לעבוד פיזית במצבך. בשום פנים ואופן לא. לדעתי. תשמרי על עצמך. תדאגי לעצמך. תהיי טובה אל עצמך. ואז תהיה לך בהירות מה לעשות. לפחות צעד אחד.
ואם יהיה לך אדם טוב מפעמונים שילווה אותך, זה יהיה נפלא.
את תהיי בסדר.
.

מישהי1632

New member
תודה רבה-רבה, אופירה ואוראור,

אתן מקסימות.
תענוג לפתוח את המחשב על הבוקר ולראות את התגובות שלכן.

הי מישהי

הפוסט שלך (כרגיל) מעורר בי רגשות מעורבים. מצד אחד מתחשק לחבק אותך ואת כל הסבל שעברת ומצד שני ממש מתחשק לנער אותך קצת ואולי על הדרך לנער ממך כמה אמירות שהכנסת לעצמך לראש ואת תופסת כאמיתות מוחלטות בשעה שכל מי שמתבונן מהצד רואה בקלות כמה הן רחוקות מזה.
מה שבטוח, השרשורים שלך מעוררים בי משהו, מקפיצים אותי. ואני חייבת להגיב אפילו שנאמרו לך כבר הרבה דברים חכמים לפניי.

אני מרגישה מהפוסט שלך המון ייאוש ומן זעקה כזאת לעולם "תצילו אותי, איך זה שלאף אחד לא אכפת ממני? אני לא יכולה לבד!"

העניין הוא, שאת כן יכולה. זה כואב, נכון.זה עצוב וזה קשה אבל את כן יכולה וכבר הוכחת את זה כל כך הרבה פעמים!
הבעיות שלך הרי לא התחילו עם הסרטן, מחלת הלב, המריבות עם הגיסות והירושה של אביך.
הן היו שם הרבה קודם.
הן התחילו כילדה שחוותה דחיה הורית ואחר כך חברתית, ילדה שגדלה ללא ביטחון עצמי והיכולת לאהוב ולפרגן לעצמה. ולמרות זאת, פרנסת את עצמך לבד, למדת, את מחזיקה בעבודה יציבה ולא מחליפה מקומות עבודה כל חודשיים, סיימת תואר ועוד אחד בדרך, הכרת בן זוג טוב, התחתנת וגדלת שלושה ילדים, להם הענקת חינוך מצויין, ומספיק רק לקרוא את התשובה הנפלאה שכתבת לי בהקשר למחנה של בני כדי להתפעל - כמה גמישות, סובלנות, יכולת ראיה רחבה, ניתוח מצבים מדויק, הבנה ואמפתיה יש בך! אמנם הם באים לידי ביטוי רק ביחסך לאחרים ולא ביחסך כלפי עצמך - בינתיים
אבל אם זה שם אז זה שם.
זאת אומרת שאת כן יכולה.
וגם את המשבר הזה תצלחי.
אף אחד לא ינחית עלייך ערמה של שטרות, אבל עבודה נכונה בעזרת "פעמונים" תתן לך כלים שיעזרו לך לטווח הארוך, שיעצימו אותך הרבה יותר מסגירה של המינוס ע"י קרוב משפחה.
זה לא יעלים את כאב הבדידות. את הזעקה הזאת להורה, שבשלב הזה של החיים ממילא הוא כבר הרבה יותר "הורה מופנם" מהורה קונקרטי.
אבל אני מקווה שעם הזמן, בעזרת הסביבה (פסיכולוג, פורומים...
)ובעיקר המון המון עבודה עצמית, תגדלי הורה פנימי חדש. ובמקום להזדהות עם המשפט "העולם הגיש לי חבל תליה" תוכלי לומר "החיים הציבו ויציבו בפניי המון אתגרים ואני יכולתי ואוכל להם"
זאת משימה קשה מאד, מי כמוני יודעת. אמנם יש לי - ואני מוקירה זאת כל יום - רשת ביטחון כלכלית, אבל ההורה הפנימי שלי ביקורתי, רודפני, כועס ומסרס.
שינוי שלו הוא משימת חיים מתמשכת, אבל אני מאמינה שאני יכולה לעשות את זה, וגם את

המון המון בהצלחה, מישהי.
מאמינה בך

מישהי1632

New member
תודה מלכת השלג!

קראתי את הפוסט כמה פעמים, להפנים ולהתעודד.
כמה טוב שיש אתר כזה עם אנשים נפלאים.

למעלה