מצב חמור ביותר

רינת1236

New member
מצב חמור ביותר

הי, לא יודעת איך לספר את הסיפור בקצרה. אני בת 29 נשואה+ שני ילדים, 7 שנים ביחד. מערכת היחסים שלנו מלחתכילה הייתה מורכבת, תרבות שונה מאוד, בעלי גדול ממני ב 10 שנים, לא פעם הגעתי להחלטה שאני רוצה להתגרש אך אף פעם לא החלטה סופית ובסופו של דבר הייתי חוזר, עוד לפני חצי שנה הייתי מאוד קרובה לקום וללכת אבל נתתי שוב ניסיון והחלטתי שהפעם אני משתדלת להישאר ולא להישבר, זה בא ליטי ביטוי שהתחלתי לחפש בית לקניה והייתי מוכנה לעבור רחוק מהמרכז קרוב להורים שלו על מנת שנגשים חלום, הרגשתי שהוא כבר בשלב בחיים שהוא חייב פינה משלו ובגלל שאין לנו מזה נובע הרבה תסכול, אי יציבות, חוסר בטחון , כל הסיפור של קנייה לקחתי על עצמי בעלי לא היה מעורב מה שכן ההון עצמי היה שלו (חשבונות נפרדים), היינו אמורים לעבור בחודש יולי ובום גיליתי שאני בהריון שלישי, שכלית הבנתי שזה לא מתאים כרגע גם זוגיות לא יציבה, תמיד הייתה אי וודאות האם נשאר ביחד?< התמודדות עם קושי למעבר לעיר אחרת, עניין כלכלי כניסה לחובות אבל הכי הרבה הפחיד אותי הידיעה שלמרות כל המאמצים שאני הייתי עושה לשלום בית לא בטוח שאצליח לחייות איתו שארית חיי, למרות הכל שיתפתי אותו בפחדים שלי וקיבלתי החלטה להשאיר את ההריון, בניתי לעצמי אילוזיה שהכל מלעמלה ולהתחיל להשלים עם זה שהוא בעלי וגם אם לא קיימת אהבה והבנה נמשיך לחיות. שהייתי בשבוע 10 החלטתי להישאר בבית עם תינוק ושבעלי יסע בלעדיי להורים שלו עם ילד הגדול (אנחנו נוסעים פעם בחודש שישי שבת להורים שלו) אף פעם לא קרה שאמרתי שאני לא אסע מתוך כבוד להורים שלו, הפעם החלטתי שאני עייפה מאוד ורוצה להיות קצת עם עצמי, אמרתי לו שאני לא מרגישה טוב על מנת למנוע סכסוך, הוא נסע אני הייתי הכי מאושרת בעולם מעצם העובדה שאני לבד, התכתבנו עם חברה שלא היינו בקשר 5 שנים אמרתי לה כל מה שחסר לי זה מתוק והחיים הצליחו, היא התקשרה אמרה שבדרך אליי עם שוקולד, שוב נאלצתי לשקר לבעלי שאני לבד כי ידעתי שזה יגרום לסכסוך, התיישבנו עם חברה בסלון התחלנו לדבר שיחות מאוד אישיות, אמרתי לה שלפני החתונה שתמיד תסתכל על ההורים כי ההורים שלו מאוד פרימיטיבים ועם היה לי שכל של היום לא היינו מתחתנים, שאין אהבה אבל יש ילדים וזהו
תוך כדאי סיפרתי על בחורים שיצאתי איתם לפני, ומה מסתבר שיש לי מצלמה נסתרת בבית ובעלי שומע הכל אונליין. הוא התקשר בקללות ועצבים טען שהשארתי טלפון פתוח והוא שמע הכל, אך יש לי הקלטת שיחות וזה לא קרה, מהר מאוד הבנתי שהמצלמה שעומדת מתחת לאף שלי בסלון היא לא מצלמה שעומדת בישביל סקייפ אלא בן אדם עוקב אחרי אונליין, קיבלתי את הכאפה של החיים לא רציתי להאמין, יום למחרת הרגשתי אשמה שפגעתי בו אך מהר מאוד התאוששתי והבנתי שאין לי על מה הבן אדם חדר לי לפרטיות הכי עמוק שיכל, כמובן שהוא היה עצבני, יום ראשון שלחתי לו הודעה ואמרתי לא משנה מה אנחנו חייבים לדבר אני בהריון שלישי, לקראת תהליכים סופיים לקניית בית. והוא ענה לי שאת הבית הוא ירשום על עצמו ועם הריון אני יחליט, אני חסרת אונים הודעתי לו שאני מתכננת לעשות הפלה, הוא ענה לי בסדר. ובאמת יום למחרת מצאתי את עצמי עושה הפלה, אחרי שהוא גילה האשים אותי בבגידה שמעתי מחבריו וכאילו תפסתי רגליים קרות, היה ברור לי שמפה הדרך לגירושים קצרה,כרגע אני אצל אמא, הוא כבר יומיים רודף אחרי במילים שהוא אשם, שהוא אוהב, הוא יעשה הכל להשתנות, הוא הבין את הטעות, בנה לעצמו אילוזיה שהכל יהיה ורוד, אני לא מסוגלת אפילו להסתכל עליו, הייתה שיחה מאוד כואבת אמרתי לו שאין אהבה, אין אינטימיות, יש הרבה סדקים בלבד, ואם אני יחזור אני רק יאמלל לו את החיים וכל יום יזכור על ההפלה שעשיתי והוא יזכור את מה שהוא שמע, הסברתי שאין דרך חזרה, הוא מתעקש אומר שלא אכפת לו שאני לא אוהבת אותו הוא ילחם.
קשה לי לראות הכל בפקחיות, כי עברתי ממשטר למשטר לא פשוט לחיות אצל אמא עם שני ילדים קטנים, והוא מסמס לי ללא הפסקה, מבקש לנסות ללכת לייעוץ זוגי.
אני מציינת שחוץ מהסיפור הזה יש הרבה אי הבנה, הוא מאוד פרימיטיבי, יש בינינו פער עצום בחשיבה, אני רוצה להתקדם בחיים, ללמוד לנצל כל רגע למשהו חדש ולא להיות עסוקה בהרס עצמי.
אשמח לייעוץ, האם כדאי בכלל ללכת לייעוץ זוגי?

מריוס זכריה

Member
מנהל
מצב באמת מסובך ומורכב

עצוב מאוד לקרוא על זוג של אנשים צעירים (גם הוא עדיין צעיר) במצב קשה שכזה.
&nbsp
אי אפשר לדעת מה יהיה, אבל בגדול זה נראה כאילו שאתם באמת הולכים לכיוון של גירושין.
&nbsp
במצב כזה, הדבר הראשון שהייתי אומר לך: לא לקנות בית!!! כמו שכתבת, תיכנסו לחובות, ובין אם הבית יהיה על שם שניכם ואם על שמו בלבד, המצב הכספי יהיה קשה מאוד תצטרכו שתי דירות, ההוצאות יעלו, ולא יהיה אפילו כסף לשלם מזונות. לכן: בשום אופן לא לקנות עכשיו.
&nbsp
האם ללכת לטיפול זוגי או לא? אני חושב שכן, למרות שבאמת נשמע שהסיכויים לשיקום הקשר לא גדולים - וזה בעיקר בגלל שאת בעצם לא רוצה בו, ובעיקר: כי את לא מכבדת אותו. חוסר כבוד או בוז לבן או בת זוג הם המנבא מספר אחד של פרידה.
&nbsp
אבל אני אומר כן ללכת, כי ייעוץ זוגי הוא לא רק כלי לשיקום - הוא הרבה פעמים כלי שעוזר לסגור מערכת יחסים בצורה טובה. הרעיון הוא שעושים ניסיון כנה לשקם, ואז או שזה מצליח, או שאם לא, אז לפחות בטוחים יותר שנעשה ניסיון והפרידה לא הייתה קריזה.
&nbsp
אבל במצב הזה, של סיכויים די נמוכים לשיקום, גם החלטה לא ללכת לייעוץ היא סבירה בהחלט.
&nbsp
לכן בשורה התחתונה: אם הגעת למצב שקשה לך לראות אותו - אל תלכי לייעוץ עכשיו. אם את מאמינה שיש איזשהו סיכוי לשיקום ואהבה - לכי.
&nbsp

גארוטה

New member
ברור שללכת

גם אם בסופו של טיפול זה לא ישאיר אתכם ביחד, לפחות תדעו איך להפרד נכון.
ללכת, כדי שתביני למה מלכתחילה התחתנת איתו למרות כל הביקורת שיש לך עליו
ללכת, כי גם אם תפרדו תדעי איך לא לחזור על אותן טעויות שוב
ללכת, כי יש לי הרגשה שאת ממש לא סגורה על עצמך ודרך הטיפול תלמדי דבר או שניים גם על עצמך וגם על הזוגיות שלכם וכנ"ל גם הוא.
בהצלחה

מה שצריך היה לקרות קרה

אם היחסים הגיעו לידי כך שהוא שם עלייך מעקב ואת אומרת שהנישואים איתו היו טעות - כנראה שזה לא נועד להיות... מאוד נדיר שמתגברים על משקעים כל כך קשים. אבל כדי להיות 100% בטוחה בהחלטה הזאת, אני במקומך כן הייתי הולכת איתו לטיפול זוגי, אבל אם הוא מתחיל להתנות את זה בכל מיני תנאים כמו שתחזרי הביתה - אל תסכימי. כרגע טיפול זוגי כאשר כל אחד נשאר במקום שלו.

רינת1236

New member
מה שצריך להיות קרה

נכון, אתמול היינו בטיפול ראשון, למען האמת לא יצאתי בהרגשה שזה יכול לשנות משהו. המטפחת החליטה שכרגע היא עובדת איתו, היא אמרה בעצמה שיש לנו הרבה יותר על מה לעבוד איתו
ואני נשארת במקומי, מנסה להתחיל לאהוב את עצמי ולעשות את מה שאני אוהבת
הוא יצא בחשש שבזמן הזה אני יכולה למצוא מישהו, קיצור לא יועיל פה כלום

אייבורי

New member

&nbsp
נראה ליש בקרוב את עומדת לפרוח.

shlang

New member
אני מבין שלפני כן בעלך היה עם דעות מתקדמות וכלל

לא פרימיטיבי, הפרימיטיביות באה יותר מאוחר
אם לא כך הדבר, והוא היה עוד פרימיטיבי גם כשהכרת אותו, כל שנותר לך הוא לעמוד מול קיר בטון ולדפוק בו חזק את הראש תוך כדי שאת אומרת "איך התחתנתי עם דבר כזה" אבל אני בטוח שגם את לא חכמה במיוחד
בקיצור - מה שבישלת, תאכלי

תסתכלי על חצי הכוס המלאה...

ראשית התקנת מצלמה נסתרת זה משהו שהוא בל יעבור!!!
בנוסף, אני חושב שאת החלק הקשה כבר עברת, זה שהוא שמע מבלי שהתכוונת מה את חושבת זה אומר שהמסר כבר הועבר וחסך ממך אי נוחות.
מכאן נשאר לך להתחיל בחיים בחדשים...בהצלחה!

למעלה