מצב הים והרוח

zina71955

New member
מצב הים והרוח

על פי הנתונים בקצה גשר חדרה ל 1700 .הגלים מתייצבים בין 3.5 ל 4 מטר. רוח דרומית בנטיה קלה מזרחה כ 14 קשר עם משבים של 18 קשר. לילה טוב. לפי זה הרוח עושה Veering (נעה עם כוון השעון) ועוברת לדרומית מערבית ולפיכך הים ימשיך להיות גבוה יחסית, סדר גודל של 3 מטר מינוס עד יום שלישי. לילה טוב.

Alex33

New member
ברקים,CB ,ורוח SW 20-25 קשר הלילה

באיזור גוש דן. לילה
טוב

zina71955

New member
המבול כבר היה בצפון עכשיו מגיע

נכדו לדרום. אגב, שעתיים לפני שהודיעו בתחזית הטלביזיה ש"מחר ירדו גשמים בצפון הנגב" ירד כאן גשם. חוץ מזה, מרכז בקרת הנתונים בקצה גשר חדרה נתקע אתמול ב 1700. נקווה שהיום יתקנו אותו.

fcb

New member
גשם גשם משמים../images/Emo183.gif../images/Emo182.gif

נראה שעד סוף השבוע השייט היחיד שאפשר לעשות הוא לשוט באתר. בתיה אולי את רוצה לארגן איזה משט סירות באתר

zina71955

New member
במקום ברווזים, נתונים

מרכז בקרת הנתונים בגשר תוקן. במשך הלילה ירד הים ל 1.5 - 2 מטר. עכשיו הוא עולה ובשעה האחרונה הגיע ל 3.5 מטר, כש ה H סיגניפיקנט (מדידה ממוצעת של 100 גלים ברצף) הוא 2.5 מטר. הרוח מערבית בנטיה קלה צפונה מהירת ממוצעת 20 קשר עם משבים של 30 קשר. זה יגמר כנראה ביום שלישי בלילה, אבל הים ירד בהדרגה (משום שממשיך להגיע גיבוע/Swell ממערב) עד יום חמישי. סוף שבוע נראה טוב. אני מכל מקום מתכנן 3 ימים בסירה מיום חמישי בבוקר. בפאתי המדבר התחיל יום יפה וקריר.

Alex33

New member
../images/Emo150.gif..והים עובד במרץ לפרנסתו...

..שם קצפת על ראש הגלים , מנסה לסדר אותם בשורות..ודוחף-מחליק אותם,ולא כל בעדינות,לחוף. לפי התוצאות...קונדיטור הוא לא יהיה..

אמפיבית

New member
../images/Emo10.gif

את סתם פסימית! תראי שכבר ביום רביעי אפשר יהיה להפליג ובודאי ביום חמישי...

fcb

New member
את בטוחה באופטימיות שלך?

ובמיוחד כאשר את מתעסקת עם מר מזג אויר. אם זה היה קיץ ניחה. אבל אולי יש לך דיבור עם ההוא למעלה מי יודע. חוץ מזה פסימיות זה לא בלקסיקון שלי!!!

zina71955

New member
בין "אפשר להפליג" ל "כדאי להפליג"

יש פער של מים על הסיפונים, צמצום מפרשים, ו Oil Skins. ביום רביעי לא תהיה בעיה להפליג במפרץ חיפה דרומה מהקו של ה גיבוע המערבי. אני מניח שביום חמישי אכן אפשר יהיה להפליג בכיף אם לא מהבוקר אז אחה"צ. אני מתכוון להפליג ביום חמישי. חוץ מזה מי פסימי? אבל, על פי מורפי: All the probabilities are 50%. אז ניקח את זה מהצד האופטימי. אגב, הים עכשיו על פי מרכז הנתונים עלה עוד קצת, בחצי מטר מאז הבוקר למרות שהרוח ירדה ב 5 קשר בממוצע. מסקנה, במערב הגיבוע גבוה יותר ו"מתגלגל" אילינו.

דאויד

New member
Oil Skins ../images/Emo35.gif

אני מתעקש ללמוד דברים חדשים מהפורום הזה. הזכרת Oil Skins. מה זה?

דאויד

New member
אהה, מעיל גשם.

הסתקרנתי, חיפשתי ולמדתי משהו חדש: Oilskin = מעיל גשם. כשהם יקרים יותר, קוראים להם Gore-Tex Skins

zina71955

New member
המקור של השם, או הכינוי הזה בא

מהזמנים שלפני הפלסטיק והניילון, במאה ה 17, או אפילו קודם. בגדי הסערה של הימאים היו עשויים עור שעובד עם שומן חיה או לוויתן, והיה עמיד בפני מים.

Alex33

New member
את צדקת באופטימיות..../images/Emo45.gif

אכן ימי רביעי חמישי היו טובים.. מה אמרת לגבי שישי..??

zina71955

New member
כפי שזה נראה עכשיו 26220004

הים עדיין גבוה. הממוצע הגבוה הוא כ 4 מטר והנמוך כ 2.5 מטר. הרוח התחזקה בשעות האחרונות ממוצע של כ 20 קשר ומשבים עד 31 קשר מכוון דרום מערב בנטיה קלה מערבה. יש שקע רום לא נורמלי שמרכזו מצפון לסקנדינביה 494 מיליבר שרץ לדרום מזרח, אבל מתמלא מהר. יווצר רכס קטן מעל תורכיה ביום רביעי שיביא לנו מזרחיות שתשקטנה את הים במהלך הלילה שבין רביעי לחמישי. הפלגת לילה חיפה עכו תהיה נהדרת. ביום חמישי בערב הרכס הזה כבר לא פה וביום שישי חוזרים למערביות. השבת נראית טובה. לילה טוב.

למעלה