מצב דפוק

Anon143

New member
מצב דפוק

נפרדתי מהחברה לאחר קשר של שלוש שנים לפני מספר חודשים.פגשתי מישהי באתר הכרויות לפני חודשיים בערך, מאוד התחברנו כבר מהפגישה הראשונה.אבל מהרגע הראשון היה ברור שהיא לא בקטע שלי מבחינה רומנטית. אבל, התחברנו. נפגשו מאז 4 פעמים, בגלל המרחק בנינו, אני תמיד נשארתי אצלה לישון (על הספה). אני דיי התאהבתי בה (פתטי, אני יודע). כמובן שלא אמרתי לה כלום על הרגש האמיתי שלי, וגם היה ברור לי שהיא לא תיהיה בקטע.חשוב להדגיש, שמלבד זאת שהתאהבתי בה, אני גם אוהב אותה כבן אדם. כלומר, אני רוצה להיות חבר שלה ("ידיד" אם תרצו), בלי שום קשר לזוגיות. כיף לי איתה.התחלתי לצאת עם מישהי חדשה, ממש חמודה.בגלל המצב המוזר שנוצר, הודעתי לידידה שאני לא יכול לפגוש אותה כרגע, אפילו שקבענו שבוע מראש.אמרתי לה, שהתחלתי לצאת עם מישהי וכרגע זה לא ירגיש לי נוח ללכת לישון אצל ידידה (אפילו שלא עושים כלום).היא מאד כעסה ונעלבה. ממש, רצתה לנתק איתי כל קשר.אז אמרתי לה את האמת, שיש לי רגשות כלפיה, ושמבחנתי היא לא "רק ידידה".היא הבינה אותי, והחלטנו להישאר חברים.אבל כל המצב ניהיה דפוק. אני לא רוצה לנתק איתה את הקשר, ואני רוצה להמשיך ולהיפגש איתה. אבל, זה בעיה...הרי אני לא יכול להגיד שהמערכת שלנו היא מערכת אפלוטנית לגמרי, כאשר לי יש רגשות כלפיה. אז איך אני יכול לצאת עם מישהי אחרת ובו בזמן להמשיך להיפגש איתה? עכשיו התשובה הפשוטה היא אולי שבאמת אין ברירה וחייבים לנתק את הקשר הזה, כי משהו דפוק בו מהיסוד.אבל, וזה אבל גדול - הקשר הזה שנוצר בנינו חשוב לי. אני מאוד אוהב אותה, היא בן אדם שאני יכול לדבר איתו שעות, על כל נושא שבעולם. אני לא רוצה להפסיד את זה.

מעמקים39

New member
כמובן שאתה צריך להישאר בקשר איתה

אם אתה באמת אוהב אותה אז תפסיק לצאת עם החברה החדשה וחכה לאהובתך עד שהיא תבחין בך ותאהב אותך בחזרה. לפעמים אנשים לא מבינים שהסיבה היחידה לאהוב אדם אחר זה רק אם הוא אוהב. אהובתך עדיין לא רואה זאת ויש צורך לחכות עד שהיא תראה זאת מבלי לפגוע בה כמובן. אסור בשום שלב שתכפה עצמך עליה או תגרום לה ליסורי מצפון או תחשוב שהיא חייבת לך משהו אבל כן צריך לחכות לה. עד מתי? כל עוד אתה אוהב אותה.

רואה 6 6

New member
אני מרגישה ששניכם מנסים לאכול את העוגה ולהשאירה שלמה

הידידה לא רוצה להתחייב אבל לא מוכנה לשחרר אותך ואתה מנסה לצאת עם אחרות אבל לא רוצה להשתחרר.
אז לשאלתך,לא, כשאוהבים מישהו או מישהי אי אפשר לצאת עם בן אדם אחר כי מלאים באדם הקודם אלא אם כן, האהבה הראשונה היא לא אהבה כזו חזקה ,רק נדמית ככה.
אני חושבת שכדי ששניכם תוכלו לברר מה כל אחד ממש מרגיש לצד השני צריך להתרחק ממש לאיזו קופה. לא לישון,לא לדבר בטלפון,לא להיפגש. אם זה "מנט תו בי" אתם תחזרו אחד לשני בנפש חפצה בלי ספות ובלי "רק ידיד/ה"

Ginger L Honey

New member
לדעתי, עליך לוותר עם הידידה

לפעמים אנשים שהיו ידידים מתאהבים, אכן קורה. אבל במקרה שלכם, מטרת ההכרות הראשונית שלכם היתה לכוון זוגי,
הרי הכרתם באתר הכרויות. לא ראית את הכרטיס שלה וחשבת "היא בטח תהיה ידידה נחמדה!"
גם היא לא הגיע לדייט הזה במטרה למצוא ידיד אפלטוני.
אם אתה מרגיש שהיא לא בקטע שלך, אז היא לא בקטע שלך.
מגיע לך ישהי שתהיה מעוניינת בך בקטע רומנטי מלכתחילה.
אל תתקע על מישהי בשביל הסיכוי שאולי יום אחד היא תשנה את דעתה.
&nbsp
כל עוד תשאר ידיד שלה, תשתמש בידידות הזו כתחליף למערכת יחסים ולא תכנס למערכת יחסים אמיתית.
&nbsp

sweetdreams

New member
טוב, נראה שאתה כבר מודע לזה שאתה במצב דפוק

אז אין טעם בתגובות שמטרתן ״לפקוח את עיניך״. הן פקוחות לרווחה ואתה בוחר לעצמך במודע את הדרמה הזאת.
אז אני אומרת שאם זו בחירתך, זוהי זכותך המלאה להמשיך לחלוק את חייך הדרמטיים עם אותה ידידה אהובה ומניפולטיבית קמעה.
רק תהיה הוגן כלפי זו שאתה ״יוצא איתה״ ותפסיק לצאת איתה. מילא שאתה מוליך את עצמך שולל, אבל אין טעם לעשות את זה גם לה..

למעלה