מצב אישי "בבירור"

Slava50

New member
מצב אישי "בבירור"

אישתי בעלת מעמד ב\1 בישראל ולאחרונה התחתנו. הגענו לאחר המתנה של 4 חודשים לתור למשרד הפנים להירשם כזוג נשוי ולשדרג מעמד לא\5. הגשתי את כל המסמכים הנדרשים.
התברר לי שלא רושמים את בת הזוג כאישתי באופן מידי אלא שינו לי את הסטטוס בת.ז מ"רווק" ל"בבירור", הבירור יהיה חצי שנה ורק אחר כך היא תרשם כאישתי בת.ז. מה גם שאין שום קשר לחתונה ולקבלת א\5 אלא נקבע לנו תור לראיון לא\5 בעוד חצי שנה ולאחריו תור הארכת אשרה שבמידה והראיון עבר בהצלחה כנראה היא תקבל א\5 (כנראה, לא בטוח, גם אם הראיון עבר בהצלחה).
האם מישהו מישהו עבר הליך דומה? מכל מה שקראתי בפורום עד הבנתי שלאחר חתונה מקבלים א\5.

elicoz

New member
כולם עוברים את זה

וזה רשום בנוהל.
התחלת הליך כנשואים מקבלים מעמד ב/1 למשך 6 חודשים לפחות, בזמן זה תיהיו רשומים כ-"בבירור".
לאחר התקופה, במידה והניירת תקינה תזומנו/תקבעו פגישה נוספת בה יערך ראיון אישי לכל אחד ובמידה והתשובות תקינות ואין חשד לנשואים פיקטיביים, המסמכים תקינים תשודרגו למעמד א/5 תושב ארעי ומיד ישנו את הרישום בת.ז לנשואים.
אצלי כל הניירת היתה תקינה ובתום השישה חודשים כמו שעון קיבלנו א/5 ורשמו לנו נשואים.

prizman

New member
לא נכון.

הקטע של ב"בירור"אכן קיים אבל דבילי לחלוטין.
לא מבררים כלום ואין צורך בשום ראיון.
גם אני עברתי את זה. אף אחד לא בירר כלום.
סתם ביטוי מיותר ומטופש.

elicoz

New member
זה שהם

לא באמת מבקרים זה ידוע, חצי שנה שהמסמכים בתיקיה ואף אחד לא מברר דבר עד הפגישה הבאה.. עם זאת זה מה יש וזה הנוהל וכולם עוברים את זה.

למעלה