יש לי נסיון מצויין עם מצברי deep cycle ..
( פריקה עמוקה ) אמיתיים תוצרת החברה האמריקאית הידוע והותיקה Trojan , ולשמחתי הם מיובאים כיום בצורה מסודרת גם לארץ. על פי המלצות בארה"ב ועל פי בדיקות, בחרתי להשתמש בשני מצברים ש 6 V מהדגם T-105 ( והיום הדגם המעט משוכלל יותר , T-105C ) הנותנים 225 AH כול אחד לקבלת "בנק מצברי צררכנם" של 12V , 225 AH . הם החזיקו אצלי לא מעט שנים באמצע שנות ה90 ' , למיטב זכרוני המעורפל מעט, לפחות 7 שנים, ועוד כשנתיים אצל הבעלים האחרים להם מכרתי את הסירה לאחר 7 שנים, עם המצברים המקוריים ..
. הם מאוד עמידים וטולרנטיים, פיסית, חשמלית ו"כימית", ואכן ניתן לטעון ולפרוק אותם מאות רבות של פעמים ( מול כ..150-200 מחזורים במצבר מכונית רגיל ) . הם נחשבים לטובים מאוד בסוג זה בארה"ב בקרב קהיליית השייטים ( וגם עבור עגלות גולף וכו'.. צרכני מצברים "פריקה עמוקה" ידועים יותר.. ). אחרי מצברי Rolls הנחשבים "ה" צמרת, אבל לא מיובאים לארץ. ( אבל..הרבה תלוי בתחזוקה, טעינה ו - Monitoring מוקפדים ולא רק בפירמה טובה. במצברי deep cycle אמיתיים,בחברה אמינה, שם זה של סוג המצבר יהיה כתוב על המצבר . לא כתוב..אז פריקה עמוקה" זה ביטוי שיווקי בלבד.. כיום יש לי לטובת ה"צרכנים" 2 מצברי 140V , heavy duty כל אחד של BOSCH , לא "פריקה עמוקה", אבל איכותיים ועמידים יותר ממצברי מכונית רגילים והם מחזיקים אצלי ללא בעייה כבר 5 שנים..ולדעתי יחזיקו עוד שנה-שנתיים..ברמת תחזוקה נאותה..
כמובן שיש גם מצברי AGM , בחו"ל פופולרים מאוד גם להתנעה וגם לצרכנים. מול מצברים חומצה נוזלית הם יכולים לפרוק ולטעון מהר וכמות גדולה יותר של אמפרים בבת אחת ללא גרימת נזק למצבר, הריקון עצמי שלהם קטן יותר משמעותית, אין סכנת נזילות,אין צורך למלא מים , אין גזים - למעט בטעינת יתר חריגה בממתח גדול מידי דרך שסתום ביטחון חרום..ואז גם יגרם להם נזק . בצג החובה, הם זקוקים למשטר טעינה מוקפד ומדוייק יותר בתחום המתח, אחרת יגרם להם נזק בלתי הפיך שיקצר את חייהם. גם במצברי AGM יש לי נסיון של מספר שנים..גם להתנעה וגם לצרכנים , ללא בעיות . אבל מאידך, החזקתי אותם "רק" 5 שנים ולא ידוע לי "מה קרה" איתם בהמשך חייהם אצל הבעלים החדשים של הסירה..
.