מצבר בקטנועים!

מצבר בקטנועים!

ברכב יש אלטרנטור ומערכת שלמה של טעינת מצברים בזמן הנסיעה של הרכב . בקטנוע -חייבים להדליק את האורות 24 שעות ביממה-בקיץ ובחורף. השאלה יש בקטנוע משהו שמטעין את המצבר?? אין לי מושג במכונאות קטנועים. מה שאני יודע שעדיף לא להדליק אורות בעת שמדליקים את הסטרטר ועדיף לא לכבות את המנוע כמה פעמיים באמצע נסיעה בגלל הסטרטר שלוקח את כל המצבר. ואם אין דינמו או משהו שדומה לאלטלנטור שמטעין מצבר קטנועים,הכיצד מטעינים אותם?-רצים למוסך..???

באדי

New member
בקטנועים ואופנועים יש אותו הדבר,

רק שהעסק בנוי טיפה אחרת משיקולי מקום\משקל.

יש שם מערכת טעינה?

כמו שרשמתי מקודם אני מכונאי רכב לא מכונאי אופנועים לכן אני לא יודע אם בכלל קיימת מערכת טעינה בקטנועים. אם נעשה חשבון שצריך להדליק אורות כל נסיעה..ובלי מערכת טעינה נצטרך להחזיק מטען בבית?

באדי

New member
אם אתה מכונאי רכב

אתה צריך לדעת שגם ברכב אין "מערכת טעינה" מה שיש זה אלטרנטור, ווסת אלטרנטור שברוב המכריע של המקרים מורכב על האלטרנטור עצמו. הווסת אחראי על ויסות מתח היציאה של האלטרנטור בתחום התקין :13.8-14.2V. מתח זה מספק את כל צרכי מערכת החשמל של הרכב, כולל טעינת המצבר. אותו הדבר ישנו גם בקטנועים, רק שהרכיבים בנויים מעט שונה כפי שציינתי.

גם חשמלאי רכב.

אני קודם הייתי חשמלאי רכב ולאחר מספר שנים עברתי קורס במכונאות רכב. ובהחלט יש מערכת לימוד "טעינה ברכב"! כל טירון לומד על המערכת. וזה בדיוק מה שציינת רק שבעבר היו לומדים גם על דינמו. ולא כל מצבר מתאים לכל אלטרנטור יש לראות לפי אמפר שעה בקטנועים מה בדיוק מחליף את האלטרנטור? או שזה י דינמו

באדי

New member
שמע

קשה לי לענות לך מבלי להשמע מתנשא, או מזלזל או שניהם גם יחד , אבל : יש לך פער תיאורטי לא קטן בידע במכונות חשמל, ובמצברים. מה שקיים בקטנועים הם אותם הרכיבים בדיוק כפי שקיימים ברכב : אלטרנטור, ווסת, וכ"ו, רק שבקטנועים הם מותקנים אחרת ונקראים לרוב "סלילים", כמו כן ווסת המתח מותקן בנפרד מאותם "סלילים". להסביר את כל התורה, ע"ג הפורום קצת קשה, ובכל זאת רק אציין כי ההתאמה היחידה שיש לבצע בין אלטרנטור למצבר היא -שמתח האלטרנטור חייב להיות תואם למתח המצבר. אין שום קשר לקיבול (אמפר\שעה). בכ"א להלן מס' קישורים, עם הסברים טובים למדי : מבנה האלטרנטור מצברים וטעינה

נו..טוב

בטח לא הייתי בחיל חימוש עד שנת 96 ולא עבדתי במוסך ולא עשיתי קורס מכונאות.ב2004.ולא עברתי קורסים בבה"ד 20 בסדיר ובמילואים. ואל תצחיק אותי עם מבנה אלטרנטור--שפיצתי כאלה מגיל 18.עוד מעט תלמד אותי חיבור מעורב במשאיות..ואלטרנטור של 24 V או 12 V. בבקשה לך תשים כבלים לרכב שלא מניע לרכב מניע שאלטרנטור שלו לא תואם לאותו הרכב הלא המניע...--לא מומלץ. לא באתי כאן להתווכח מי יודע יותר טוב מכונאות וחשמל רכב. אני רוצה לדעת כיצד בנוי החלקים בקטנוע-ומכיוון שזה סלילים--זה נקרא דינמו?? אם אין לך ידע במכונאות קטנועים--בבקשה אל תענה.

למעלה