מצבי לחץ

Mist2

New member
מצבי לחץ

אומרים שמצבי לחץ יכולים לגרום לחלקים האמתיים שבנו לצאת ולהתגלות. אני הייתי מנסח זאת אחרת: מצבי לחץ יכולים לגרום לחלקים המזייפים שבנו להסתלק ולהשאיר אותנו ערומים, עם האמת בלבד. בסוף תהליך אשר היה קשור בקבלת תעודת מדריך ממכון וינגייט, מצאתי את עצמי בסיטואציה מוזרה ומפתיעה. המדריך שלנו החל חונק את אחד החניכים, ובעודו חונק, הוא הביט בנו ואמר: "אני אחנוק אותו עד העלפון, את ההחייאה יעשה אחד ממכם, אחד שאני אבחר." ראיתי איך החניך מנסה להיאבק ואז מכה בידו על המזרן לאות כניה, אך המדריך צחקק, "לא לא" הוא אמר "הפעם זה עד הסוף." צבעו של החניך החל משתנה, עיניו התגלגלו והוא כבר הפסיק להיאבק. כל אותו הזמן המדריך סרק אותנו במבטו המטורף, מחפש אדם למשימה ההזויה. מבטו נעצר, וננעץ היישר בעיניי…… באותו הרגע, כל הגאווה של אותו האיש הצעיר בן ה – 19/אני, נעלמה כלא הייתה. מהאיש בעל החגורה השחורה ושני תארי האליפות וכעת גם מדריך מוסמך, נשאר רק ילד קטן. זה כל מה שנשאר ממני, ילד בן 5, החוויה הייתה כה חזקה שאין אני יכול לשכוח עד היום, גם אחרי 20 שנים. הילד רצה רק דבר אחד, הוא רצה את אמא שלו, לא היה שם כלום, הכל התרוקן, ורק ילד קטן ומפוחד שרצה להתחבא, ורצה את אמא שלו… ממש לפני שהחניך איבד את הכרתו, ידו של המדריך שחררה אותו…. היה מוזר לראות, איך רגעים ספורים אחרי כן, את האישיות המזויפת וכל החברה שלה: גאווה, שקר, תמונה דמיונית, חציצה, חוזרים ומעלימים את המהות, אותי, את הילד הקטן עם המהות שהפסיקה להתפתח כבר אז בגיל חמש. "אני"ים רבים הציפו אותי באותו רגע, החזקים שבהם דיברו על כך, שללא ספק הייתי מצליח להנשים את הבחור המסכן, ללא ספק. מצטער אם נמצאים מושגים לא מוכרים בפוסט, ניתן לקרוא הבהרות בבלוג שלי.

Mist2

New member
דבר מה מעניין

קודם כל מעניין הוא שמישהו ראה וזוכר את כל מה שהתרחש לפני 20 שנים: הוא ראה כיצד "האישיות" אותה תמונה דמיונית המרכיבה את ה"אני" המזוייף, שמחשיב את עצמו או שלא מחשיב את עצמו, אותו אני עם הדעות, האהבות, הסלידות, הערכים, התכונות ועוד, נעלם. הוא ראה גם את מה שנותר, אותה מהות לא מפותחת בדמות ילד קטן, שגם הוא קורא לעצמו אני. מה שמעניין שמי שראה את כל זה, כלל לא קורא לעצמו אני...

lightflake

New member
אוקיי.. עכשיו אני רואה שכתבת את זה כבר

זה בהחלט חשוב לציון

Mist2

New member
אולי זה לא פחות חשוב

אך בחלקה הגדול, ההודעה המדוברת היא לא יותר מניתוח (כמובן שאני גם כאן לא לגמרי מדייק). לאומתה ההודעה המקורית היא התבוננות, נכון גם התבוננות זו עברה פילטרים, ניתוחים וניסוחים, ובכל זאת, במגבלות הקיימות, לא יכולתי להביאה לכאן בצורה יותר נקייה...

lightflake

New member
וגם הילד הזה הוא דמות מזויפת

פשוט היא ראשונית יותר וקרובה יותר ומאפייניה הטבעיים מזכירים משהו אמיתי אני מאמין שלכל מבוגר יש גם את דמות הילד שהוא היה, עדיין יכולה לצוץ מדי פעם, אבל זה לא אומר שזו דמות אמיתית יותר מהאחרות ולגבי הילד הזה ... הילד הקטן שהיית... אולי, לא היו הדברים מעולם...

Mist2

New member
הילד הזה

אני לא יודע האם ניתן לומר שהוא מזויף, מה שכן - הוא היחיד שיכול לגדול ולהתפתח... (לא מדויק מה שרשמתי, אך במסגרת המגבלות שלי, זה מה שאני יכול להוסיף).

הצופה.

New member
אתה אומר שהמהות יכולה לגדול ולהתפתח

נניח ניקח מהות שעדיין לא התפתחה לדבריך לעומת מהות שכן התפתחה...מה ההבדל בין שניהם----->מה השינוי המהותי שעברה המהות? האם הצופה הזה שציינת שרואה את הדברים , האם הוא לא חלק מהמהות? האם הצופה יכול להתקיים ללא המהות? האם המהות מתבוננת בעצמה?

Mist2

New member
השאלות האלה מופנות אלי?

כפי שעניתי לך ברוב הפעמים, את התשובות תקבל כאשר תוודא בעצמך. מבחינה שכלית, האם זה באמת משנה מה תהיה התשובה?

הצופה.

New member
תראה ידידנו lightflake העלה אפשרות בעייתית

שייתכן שמה שאתה חושב שנחשף זה עוד סתם אישיות מזוייפת שמישום מה החלטת שמדובר במהות לא בוגרת "אני לא יודע האם ניתן לומר שהוא מזויף, מה שכן - הוא היחיד שיכול לגדול ולהתפתח... (לא מדויק מה שרשמתי, אך במסגרת המגבלות שלי, זה מה שאני יכול להוסיף)." אתה משתמש בטיעון שישנם מגבלות ...הטיעון הזה הוא טיעון דתי אוינו מספק עובדות ולא מצדיק הליכה בדרך כזו שמותירה בערפל את המהות שלה בתואנה של מגבלות שיכליות ומצד שני היא אומרת לא מדברים על מה שלא מבינים...מכיוון שהבנה זה תלוי כמה מרכזים שכוללים את המרכז השיכלי אזי הבנה כוללת סוג של חוויה וגם סוג של לוגיקה תיקח בחשבון שיכול להיות אפשרות בה ניתן לתאר בקלותת את כל הדברים האלו שאתה חושב שהם לא שיכלים ולא ניתנים לתיאור וואולי יש מישהו שכן יכול פתאום לתאר ולהסביר את מה שנראה לך...החיים עצמם הוכיחו כי הרבה דברים שנראו כבילתי אפשריים יום אחד הפכו לדברים פשוטים מאוד (כך את האייפון לדוגמא) אולי פעם לא היה ניתן לתאר את המחשבה הזו וזה היה משהו "לא שיכלי?" האייפון הגיע בגלל שאלות ותשובות ולכן התשובה על השאלה שלך היא שהתשובה חשובה גם אם היא לא בדיוק נכונה ועצם הניסיון לענות קשור במאמץ עצמי והחיכוך הזה עם השאלות, זה כמו למרק את העדשה יום אחד אתה מצליח לראות מבעדה המצחיק לפחות אטותי שאתה מדבר על משהוא שלא ניתן לתיאור אבל אתה בהחלט יודע שהוא לא מפותח (בטח אתה גם לא יכול להסביר למה כי ישנן מגבלות) אבל אתה יודע בוודאות שאפשר לפתח אותו גם לא תוכל להסביר זאת כי גם פה ישנן מגבלות לפי דעתי חפשת דרך לספר שיש לך חגורה שחורה ושאתה המדריך מווינגייט ויש לך שני אליפויות (האם לדעתך זה חושף את המהות שלך?)

הצופה.

New member
האם כשכתבתי את דעתי על הודעתך

האם אז הרגשת שהמהות שלך נחשפה? או אולי משהוא אחר? דעתי אינה עומדת בפני עצמה היא רק עוד רעיון שעלה בי וכבר אז זה לא נתן לך כוח להתייחס להודעה השאלה כמה רעיונות בחיים שלך מעוורים אותך למציאות ואולי הידע שלך שמורכב עליך כמסנן רעיונות מעוור אותך מלראות דברים אחרים זה בכלל לא משנה מה תענה או לא זו הבועה בה אתה נמצא כל אחד יש את הבועה שלו מזלם של אחדים להבחין בכך שהם מדברים מיתוך בועה וישנה אפשרות אחרת

Mist2

New member

רק דבר אחד, לתשומת ליבך - המהות לא נחספת כאשר היא פוגשת בשליליות והבלות, טוב ברוב המקרים לפחות.

Mist2

New member
אם היא לא נחשפת בפגישת עם הבלות ושליליות

אז זה בטח קורה כאשר היא פוגשת בדברים הפוכים... צורת ״חשיבה״ ממש מועילה :)... אני לא יודע מה קורה למהות בפגישתה עם חיוביות, כיוון שלרוב אין דבר כזה רגש חיובי, כלומר הכלי קיים, פשוט לא משתמשים בו. חוכמה לא חושפת את המהות. אבל בינינו, אני דיברתי על מצבי לחץ, כך שאני לא מבין למה אתה מפנה את השאלות האלה אלי...? (בתקווה שתקח לתשומת ליבך).

הצופה.

New member
האם ישנה תגובה אחרת , שהייתה גורמת לך

לומר שהמהות מפותחת? ואם כן מה היא?

למעלה