מצבי לחץ

S u B I

New member
מצבי לחץ

היי =] שמתי לב שאני נמצאת באופן מתמיד מוקפת בסוג של דאגות בקשר לכל דבר גם אם הוא מגוכך! למשל הטכנאי מחשבים אמר לי שהוא יצלצל במשך היום אז זה פשוט מטריד אותי עד שזה לא קורה..אני לא מסוגלת לסבול שאני לא יודעת מה קורה עם הכל! ואז יוצא אני לחוצה כל הזמן!!1 [זה מתבטא ברעידות, פרכוסים, חוסר תאבון, ועוד כל מני דברים לא נחמדים...
] זה כ"כ לא צריך להיות ככה...

ענבל כהן חמו

מאמנת אישית בכירה ומדריכת מאמנים מוסמכת
מנהל
את צודקת, זה לא צריך להיות כך

מאחר ואת רוצה בחיים רגועים יותר, כדאי לך לפנות לטיפול. במקרה זה אימון אינו המענה. אני חושבת שטיפול פסיכולוגי קוגניטיבי או טיפול פסיכולוגי אחר יכול לתת מענה לקשיים שאת מעלה. כל הכבוד על כך שאינך משלימה עם הקיים ומוכנה לפעול למען מה שמתאים לך. נסי לקרוא ולשוחח עם אנשי מקצוע כדי לבדוק איזה שיטת טיפול תתאים לך.

../images/Emo45.gif|ממליצה לכל המאמנים העונים כאן לקרוא שוב

את כללי האתיקה של המאמנים. לחשוב בקפידה מיהו האדם המתאים לאימון ומהם גבולות המקצוע שלנו. חג שמח!

דעתי

היי סובי יקרה, אני בהחלט מבינה את העומס הריגשי הזה של לדאוג כל הזמן אבל אני בטוחה שזה בדרך כלשהי משרת אותך כי זה אולי גורם לך את התחושה שאם תדאגי אז המשהו הנורא הזה לא יקרה או להפך-משהו שאת מחכה שיקרה אם תדאגי הוא יתרחש, מה שאני מציעה זה לקחת את השליטה לידים שלך ולא לתת לכל מיני אנשים ותחושות את השליטה עליך כי ככה את מקבלת את בדיוק ההפך ממה שאת רוצה - שליטה מסויימת על חייך. בהצלחה

S u B I

New member
תודה

היי :] אני מנסה לעבוד עם עצמי על סוג של הפרדה בין מה שאני מרגישה למה שאני צרכה לעשות, גם אם אין לי שליטה על משהו והוא מציק לי, אני צרכה למשיך בסדר היום..בגלל שאין לי את ההפרדה הזו ויוצא שהרגשות שלי משתלטים לי על הכל...

בבקשה

היי שוב סובי חביבה כצעד ראשון אני ממליצה שתנסי להפנים את העובדה שאם את דואגת זה לא תורם לשום דבר , כלום לא משתפר או משתנה אם את דואגת , ואם רגשותיך משתלטות עליך זה גורם להיסח הדעת מהדברים החשובים באמת כפי שציינת יפה בעצמך, לכן תקחי כעובדה שזה לא עוזר וזה מיותר בחייך ושאלי את עצמך מה את יכולה לעשות בכדי שתיישמי את העובדה הזו -תירגול מוביל להרגל! בהצלחה

S u B I

New member
בדיוק

תודה D: אני באמת מנסה להרגיל את עצמי לחשוב שהדאגות לא מבילות לכלום והן לא מועילות כלל..לעומת זאת נראה לי שאני צרכה לפרק את מצבים ביומיום כך שאם ברגע נתון טוב לי, אז אין טעם לערב את זה עם דאגות ומתחים ורק להנות מזה =] [היה לי דיי קשה היום באמת "לחיות את הרגע" ולא לתת למחשבות שלי ככה לנדוד...אממ..תרגול מוביל להרגל..
] חג שמח!!

אני דווקא חושבת שאימון יכול מאד לעזור לך.

קראתי באלכימאי "מהו השקר הגדול ביותר בעולם? שברגע מסויים בחיינו אנחנו מאבדים שליטה על מה שקורה לנו, ומאז הגורל הוא השולט בחיינו! אם הבנתי נכון זה מה שקורה לך. איבדת את השליטה שהיתה לך ונתת לדאגות ולמתחים להשתלט על חייך. ועד קראתי שם:"האדם אינו צריך לפחד מהבלתי ידוע, כול עוד הוא יכול להשיג את מה שדרוש לו ואת מה שהוא רוצה... אנחנו מפחדים לאבד את מה שיש לנו, בין שזה חיים שלנו ו/או רכוש שלנו. הפחד הזה נמוג כשאנחנו מבינים שתולדות חיינו וההסטוריה של העולם נכתבו באותה יד"..... כשהפחד משתק אותנו.... יש מספר תרגילים שאפשר לעשות על מנת לשחרר אותו. התרגיל הראשון הוא לשבת עם מחברת או דף ולכתב את כל מה שעולה על דעתך. מה ההרגשה שלך מה קורה איתך כל מה שעובר לך בראש. ואם אין לך מה לכתוב תכתבי אין לי מה לכתוב עד שפתאום יהיה לך מה לכתוב. כדאי לכתוב כמה דפים, עד שמרגישים ש"מתרוקנים" והנפש נהיהת שקטה. קוראים לזה "שיחרור אונטולוגי" למדתי את זה בקורס מאמנים שלי ואני מאז משתמשת בזה כל פעם שאני מרגישה שקשה לי.... את לא תאמיני כמה זה משחרר. אם תעשי לעצמך הרגל, במקום להכנס למקום של בהלות ופחדים ודאגות כל בוקר כשאת מתעוררת יש לך מחברת ליד המיטה. ושם את כותבת את כל מה שעובר לך מהראש ליד, אל תקראי את זה עד שלא תפסיקי לכתוב. תני לזה לזרום החוצה. וכל לילה לפני שאת הולכת לישון. אותו הדבר. זה מנקה את כל הדאגות ומוציא אותם החוצה אל הנייר גורם לשקט. את אחר כך יוכלה לקרא מה כתבת ולסמן לך דברים שכדאי לך לעבוד עלהם באימון שלך. דבר נוסף כדאי שיהיה לך תכנון זמן. יומי, שבועי, וחודשי. כדי שתוכלי להיות יותר רגועה ולשלוט יותר בחייך. דבר נוסף שהייתי מסתכלת עליו, זה מה הפחדים והדאגות מאפשרים לך? בהצלחה רבה צלילה ראש מאמנת מומחה 054-6602542

ogold1

New member
התמודדות

שלום לך מאחורי החרדות וחוסר הוודאות נראה שעומדת תבנית חשיבה מוטעית ושלילית שמנהלת אותך. ייתכן שאת "שומעת" תקליטים המנגנים "מוזיקה" לא נעימה בתת המודע שלך. עלייך להביט פנימה ולבדוק מה הקול הפנימי שמנהל אותך. מאחורי הלחץ בנוגע להגעת הטכנאי, ייתכן שעומד המשפט הבא: "כולם מתעלמים ממני, אני לא ראויה ליחס ואפילו הטכנאי שאמור לקבל ממני כסף עבור עבודתו לא מתייחס אליי". או- "רק לאישה חלשה אין שליטה מלאה על המתרחש בחייה" וכו'. המשפט השלילי יוצר רגש שלילי ובעקבותיו כיווץ, רעידות, חוסר תאבון.. ברגע שתלמדי לזהות מה התקליט המתנגן במוחך בעת התקף החרדה / הדאגה, יהיה לך קל יותר לשלוט בו ולשנותו. אני ממליצה לך לקרוא את המאמר שכתבתי על התמודדות עם פרדיגמות שליליות. וכיצד לשנותן. בנוסף, אני מציעה לך לנסות להיזכר אם יש אירוע שלילי או טראומטי מהעבר המקושר אצלך בציפיית שווא לדבר שלבסוף לא התרחש. יש אפשרות שקשר אסוציאטיבי חזק מקושר לאירוע זה ובא לידי ביטוי בחרדה לא מוצדקת בליווי תופעות פיזיות במקרים דומים בהווה. אני מאחלת לך הצלחה רבה בהמשך. אם יש לך שאלות נוספות אשמח לעזור. חג שמח! אורלי גולד.

S u B I

New member
וואו -.-"

תודה רבה אורלי
ייתכן שזה נובע מזה...אבל אני לא חושבת שאני עד כדי כך פסימית וחסרת ערך עצמי... -.-" נראה לי שזה גם קשור באיך אני אמורה לתכנן את היום שלי. אני משתגעת מבזבוז זמן ולכן חשוב לי לדעת איך אני מתעלת אותו באופן הטוב ביותר ולא "לפספס" מצבים... ממש קשה לי נגיד ללכת לישון בשקט אם אני יודעת שחסר לי לעשות משהו/ לדבר עם משהו/ להודיע משהו/ ובמיוחד שאני לא מוצאת איזה משהו [אפילו סתמי-לא לדבר על מפתחות, ארנק וכאלה כי זה באמת הגיוני..] אני לא אהיה רגועה ולא אוכל למשיך הלאה עד שאני אמצא אותו.. באופן כללי אני חושבת שהכי בא לי להיות נקיה ממחויבות! [זו שלווה?! :| ] נראה לי שאני חושבת יותר מדי ומסתבכת עם עצמי במקום לזרום בפשטות בלי לשבור את הראש יותר מדי...
לילה טוב וחג שמח!!

ogold1

New member
שקט ושלווה

היי יש מספר דרכים להתנקות מעומס מחשבתי. ראשית, אני מציעה לך שיטת "כתיבה אינטואיטיבית". בכל פעם כשאת מרגישה שמחשבות רבות וטורדניות מציפות אותך ומונעות ממך לתפקד ביעילות במשך היום, קחי דף ועט, כתבי בצורה ספונטנית ואינטואיטיבית כל מחשבה שצצה לך בראש באותו הרגע. בלי לנסות לערוך את הדברים ובלי לחשוב ולתכנן מה לכתוב. פשוט כתבי עוד ועוד עד שראשך יתרוקן או עד שידך תכאב (מה שיגיע קודם..) לאחר מכן את תרגישי הקלה ושחרור. זה תרגיל מצוין. אני מציעה לך עוד להחליט כל ערב על מספר מוגדר והגיוני של פעולות שעלייך לבצע למחרת. אל תעמיסי הכל ביום אחד. תחלקי את הפעולות על פני מספר ימים. קחי איתך את רשימת הפעולות לכל מקום ובכל פעם שתבצעי פעולה ספציפית סמני "וי" לידה ותעברי לפעולה הבאה. בנוסף לזה, תרגיל שינוי הפרדיגמות נראה לי יעיל. נשמע מדברייך שקיים תקליט המנגן פרדיגמה מלחיצה כגון- "אני חייבת להיות פעילה. אסור לבזבז זמן" וכו'. גם עם פרדיגמה זו ניתן להתמודד. לנפץ ולשנות לתבנית חשיבה חיובית יותר. אם יש לך שאלות נוספות אמח לעזור. שיהיה חג שמח וכשר!! לילה טוב. אורלי גולד

עלמהארט

New member
אני מציעה להסתכל על העבר

האם היו מצבים שבכל זאת התגברת על החרדות/ חששות והצלחת להסיח את דעתך? מה התרחש בסיטואציה ההיא שבה כן הצלחת להתגבר על ה" חרדה מהאי שליטה"? הסתבלות על מצבים שבהם חווית חויה דומה והתגברת יכולים להיות מפתח הבנה לאיך אפשר להמשיך הלאה. ומפה ליצור תוכנית הבנה ואז תוכנית עבודה על עצמך. בהצלחה

כתבתי לך קצת יותר למטה...

לא יודעת איך כותבים נכון. תקראי שם... אני חושבת שאפשר לעזור לך עם זה. צלילה

למעלה