מצבים של "לופים"

Neurosis

New member
מצבים של "לופים"

טוב, זה לא קשור ישירות לחלימה צלולה אבל נראה לי בכ"ז קשור לפורום הזה: קורה לכם לפעמים שסמוך לשלב ההתעוררות אתם נתקעים על Loop מסוים, כלומר חוזרים שוב ושוב לאותה סיטואציה בחלום, או לווריאציות קרובות שלה? פשוט קרה לי די הרבה בזמן האחרון שלכאורה התעוררתי לחלוטין (מחלום לא מודע), והבנתי שזה היה חלום ועכשיו אני במציאות (ע"י בדיקת מציאות), אבל אז חזרתי שוב לאותו חלום ושכחתי מהכל, וחוזר חלילה. אני מנסה לאפיין את המצב הזה, נדמה לי שיש פה איזה דפוס שחוזר כל פעם, זה נשמע לכם מוכר אולי?

MetalSinagouge

New member
אפשר לקרוא לזה התעוררות שווא..

אתה מתעורר, מתארגן. ואז שוב מתעורר (הפעם באמת) לשנייה, נרדם, ואז מתעורר (בחלום) מתארגן וכו' וכו'... אכן, לא נעים.

makron2

New member
לא כל כך הבנתי

"והבנתי שזה היה חלום ועכשיו אני במציאות (ע"י בדיקת מציאות)" - האם התכוונת לכך שלא הצלחת לזהות שאתה חולם למרות שהייתי בחלום דומה? אם אתה חלום מעיין חלום חוזר שמציג אותם סימנים צריך פשוט לבצע בדיקה כול פעם שנמצאים במצבים דומים במציאות .

Neurosis

New member
לא התעוררות שווא (תגובה לשניכם)

אני דיברתי על התעוררות אמיתית שכוללת מחשבה הגיונית, אבל לא משנה - העניין במצב הזה הוא התקיעה בלופ, כלומר שלא משנה כמה כל פעם שאני שוב מתעורר אני בטוח זאני לא אחזור שוב לחלום הזה, ואם כן אני אהיה מודע (מן הסתם), זה בכ"ז קורה ואני חוזר שוב לאותו חלום ובלי מודעות. יכול להיות שלתרגל יותר ביקות מציאות זה הפיתרון...

silverhawk

New member
אם תוכל לשמור על מודעות חלקית לפחות,

חזרה אל נקודת העצירה של חלום קודם יכולה להיות מאוד מעניינת (בהנחה והוא לא היה משמים, כמובן), גם אם לא הופכים את זה לחלום צלול.

Neurosis

New member
מה זה מודעות חלקית?

כלומר, זה או שאתה יודע שאתה חולם או שלא, מה יכול להיות באמצע?

מודעות חלקית זה שיש לך איזו שהיא הבנה

שאתה חולם, אבל לדוגמה אתה בטוח שהדמויות בחלום הן אמיתיות ולא חלק מהחלום. או שנדמה לך שאתה חולם, אבל אתה לא בטוח בזה ב 100%. ויש עוד מצבים דומים.

Neurosis

New member
זה די מוזר מה שאתה מתאר

אם עולה בי תהייה כלשהי לגבי האפשרות שאני חולם, אני מיד עושה בדיקת מציאות. הבעיה שלי היא עצם העלאת האפשרות הנ"ל. שאלה לכולם - האם הסיטואציה הזאת של "מודעות חלקית" קורת לכם לפעמים?

makron2

New member
שאלה קשה.

חלקנו משתמשים בהגדרות קצת שונות,אפשר להגדיר את זה כצלילות ברמה נמוכה(מודעות חלקית). כמו שציינו לפניי ברמות הנמוכות של הצלילות,יש גם מצב שאולי אפשר לקרוא לו תת - צלילות,מצב שרק חושדים בו שחולמים ולא מתנהגים בהתאם(ממשיכים להניח שזו מציאות וזורמים עם החלום). יש גם רמות צלילות לאחר זהוי העובדה שחולמים,כמו מצבים שבהם נסחפים שוב אל החלום והצלילות דועכת עד נעלמת לחלוטין. אי אפשר בדיוק למדוד את המצבים האלה עם חלומומטר,אבל בגדול מדובר על שינויים ברמת המודעות בחלום.

Neurosis

New member
תודה על התגובות

בהחלט הוסיף לי מידע בתחום ההזוי הזה :)

silverhawk

New member
הביטוי היה לא ממש ברור

(וטכנית גם לא מתאים), אני מתנצל. עם זאת, הביטוי 'מודעות חלקית', כפי שmakron2 ציין נכונה, מתאר בד"כ מצב אותו אנו נוהגים לכנות כצלילות נמוכה או כמודעות נמוכה (בהתאם לסיטואציה). הדבר יכול להתבטא בחוסר בטחון שאתה אכן חולם או באפרוריות של הסובב אותך (ורבות מוביל להתעוררות מהירה). הדרך לפתור זאת היא באמצעות בדיקות מציאות והשיטות להגברת הצלילות. בכל מקרה, במקרה של חלום חוזר מיידי שכזה, הייתי ממליץ לך לנסות את שיטת הMILD כדי לשפר את הסיכוי להבין שאתה חולם. עם זאת, במידה וזה חלום מעניין, יכול להיות נחמד גם פשוט לחזור אליו ולהמשיך הלאה. :)

למעלה