מצבו של הדולר

Old Girl

New member
מצבו של הדולר

סליחה אם אני פותחת נושא שנדון יתר על המידה (אני חוששת מכך), אבל הייתי רוצה לשאול את מומחי הפורום - מה תחזיותיכם לגבי מצבו של הדולר בטווח קצר - בינוני (מספר חודשים)? אנחנו מרוויחים את רוב כספנו בדולרים, והירידה בערכו של הדולר במהלך השנה האחרונה גורמת לנו ייאוש קשה. הפסדנו עשרות אלפי שקלים ואנחנו כמובן ממשיכים להפסיד. האם יש למישהו תחזית/ הערכה לגבי בלימת הירידה בערך הדולר? מתי, האם בכלל?

omer forex

New member
דולר שקל

http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/Viewmsg.asp?forum=1648&msgid=110960102 קישור לסקירה של דולר שקל. ככלל ההערכות לשנה הקרובה נעות בין 4-4.20 ש"ח לדולר, אבל הערכות לחוד ומציאות לחוד. אם אני צריך לייצר הערכה משלי היא תנוע בין 3.80-4.10 אבל.... תקראי את הסקירה ותקבלי החלטות בעצמך ככלל ירידת הדולר פוגעת ביצואנים ובאלה שמשתכרים בדולרים, אבל את זה את כבר יודעת לצערי....

caza forex

New member
ניתוח פנדומנטלי

הדולר-שקל ידידנו הקרוב, למרבה הצער, אינו מהמטבעות המשוכללים ביותר שיש ומכיוון שכך, הניתוח הטכני בצמד זה אינו אמין ומהימן כמו בשאר הצמדים המובילים שנחשבים לצמדים מאוד משוכללים. ע"פ הגדרה, מוצר משוכלל הוא מוצר שרמת הסחירות בו גבוהה מאוד ויחס השחקנים הקטנים הסוחרים בו לעומת הגופים והמוסדות הפיננסיים נוטה באופן משמעותי לטובת השחקנים הקטנים. אינדיקאציה טובה לרמת השכלול של מוצר פיננסי מסוים ניתן לקבל מעלות המוצר, או במילים אחרות, מגובה המרווח שבין מחיר הקניה למחיר המכירה. כך לדוגמא, היורו-דולר והדולר-יין נחשבים לצמדים הסחירים ביותר ולכן גם לצמדים המשוכללים ביותר מה שהופך אותם גם לצמדים הזולים ביותר (המרווח בצמדים הללו נע סביב 3 נקודות). פתיחת עסקה של 100,000 באחד מהצמדים הללו תעלה כ-30 דולר. לעומת זאת, גובה המרווח בדולר-שקל נע סביב 40/50 נקודות, ולכן עבור עסקה של 100,000 דולר/שקל עלות פתיחת העסקה תעלה 10*40 = 400 שקלים = 108 דולר. על פי כל האמור לעיל, את הצמד דולר/שקל עדיף לנתח מבחינה כלכלית/ פונדמנטלית ולא בשיטה הטכנית. נציין כי הסנטימנט השלילי של הדולר בעולם נותן את אותותיו גם אל מול המטבע המקומי. הצפי להורדת ריבית אגרסיבית בארה"ב מחד ועליית ריבית בישראל מאידך מספקים תמיכה משמעותית לשקל. נוסיף על כך את נתוני המאקרו החזקים של ישראל, וביניהם שיעורי הצמיחה הגבוהים והמשך זרימת ההשקעות הזרות, הרי שייתכן מאוד והשקל ימשיך במגמת התחזקותו כנגד השטר הירוק לפחות בטווח הקצר. היום בשעה 18:30 תפרסם הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה את מדד המחירים לצרכן לחודש דצמבר שצפוי לעלות ב-0.5%, שיעור הגידול הגבוה ביותר מזה 12 שנים. במידה ואכן נקבל נתונים חזקים מכיוון האינפלציה הרי שהסבירות שבנק ישראל יעלה את הריבית תעלה באופן משמעותי, וזאת מכיוון שעליית ריבית אמורה למנוע התפרצות של לחצים אינפלציוניים. עם זאת, לאור המצב הרגיש בעולם, ובפרט ההערכה שכלכלת ארה"ב נכנסה למיתון או לפחות בדרך לשם, בנק ישראל צפוי להותיר את הריבית על כנה בפגישה שתתקיים בעוד שבועיים.

בקיצור הלכת סחור סחור ולא אמרת דבר

גם בתור מי שמבין מה שכתבת ובא לפתוח או לא לפתוח פוזיציה בצמד, לא עזרת לי הרבה. נכון שקשה לנתח טכנית מטבע שהוא פחות סחיר אבל מי שמצוי בשוק יכול להרשות לעצמו לתת גבולות גזרה. או לחילופין פשוט להודות שמדובר במערב פרוע ואין לך שמץ של מושג. אז אני אקח את האחריות ואומר שלדעתי החל מהרמה הנוכחית של 3.7 אפשר לקחת פוזיציות לונג בצמד. עצירת הפסד ב 3.68 לקיחת רווח ב 3.75. נעקוב..

Old Girl

New member
תודה רבה על הסקירה, קראתי

אז מה - אם היה לך סכום גדול בדולרים, שאתה לא צריך כרגע למחיה - לא היית מוכר אותו עכשיו, נכון?

caza forex

New member
כנראה שלא...

במידה ושנת 2008 אכן תהיה שנת מיתון עולמי, קרוב לוודאי שנמשיך לראות את הדולר נחלש בעולם, כמו גם אל מול השקל. מניתוח כלכלי-היסטורי אנו יודעים כי במהלך מאה השנים האחרונות הכלכלה העולמית בכלל והאמריקאית בפרט חוותה כשישה מיתונים רציניים החל מהראשון ב-1929 ועד לאחרון בשנת 2000. הניתוח סטטיסטי של ששת המיתונים אנו מגלים כי מיתון ממוצע נמשך כשנה עד שנה וחצי. מכאן, שמבחינה כלכלית עלינו לצפות לפריחה מחודשת בשווקים הפיננסים עם סיום תקופת המיתון או במילים אחרות, התאוששות הדולר באופן משמעותי. לכן, אם בכוונתי להחזיק את הכסף לטווח ארוך קרי, מספר שנים, עליי לשאול את עצמי האם ברצוני לספוג את כל תקופת המיתון הממשמשת ובאה או לחילופין, האם אני מעדיף לצאת בשלב הנוכחי כאשר קולות המיתון מתחילים להדהד ברקע ולשקול כניסה מחודשת לאחריו (סיום תקופת מיתון מייצגת גם את סיומו של מחזור כלכלי ותחילתו של אחד חדש). אכן, לא מעט נתונים יש לשקלל בהחלטה מן הסוג הזה, וצריך לזכור שכל החלטה שתתקבל טומנת בחובה מידה של סיכון...כולי תקווה שעזרתי ולו במעט, שיהיה בהצלחה..

Old Girl

New member
תודה על הפרשנות.

בכל אופן, עדיין לא החלטנו... אבל גם לא עשינו שום דבר. שוב תודה לכולם.

למעלה