מצבה של פיניקס

• פותח הנושא MvP4
  • פורסם בתאריך

MvP4

New member
מצבה של פיניקס

אהלן רציתי לפתוח איזשהו דיון בהתייחס לכתבה בוואלה : http://sports.walla.co.il/?w=/175/1392307 מה אתם חושבים על מקומה של הקבוצה המלהיבה של פיניקס בעשור הנוכחי במבט הסטורי? מה פיניקס צריכה לעשות כדי לפתור את כל הבעיות החברתיות וכתוצאה מכך גם המקצועיות? האם לשחרר את שאק זה הפתרון?

rapgamer4ever

New member
רביץ כתב NBA מצוין

ברוב הגדול של הפעמים אני נהנה לקרוא אותו וגם מסכים איתו, גם הפעם. הבעיה של פיניקס היא קשה. כי כששאקיל טוב אמארה לא טוב ולהפך. נאש לא טוב בערך כל הזמן, בין משחק עומד למשחק ריצה יש הבדל ביכולת שלו של 2 רמות. אני גם חושב שהבעיה הזאת לא ניתנת לפתרון, ולכן המוצא לדעתי הוא באמת טרייד על שאקיל. אני לא חושב שפיניקס עם סיכויים טובים לאליפות אם תעשה עליו טרייד, מצד שני מראש אין לה סיכוי כמעט בכלל. טרייד על קניון מרטין+ג'ייאר סמית' נראה לי סביר- שניהם מתאימים לסגנון הריצה של פיניקס, מרטין פרח כששיחק ליד רכז גדול ולג'ייאר ידית מצוינת מבחוץ. לדנבר זה גם טוב כי שאקיל מתאים לסגנון המשחק שלהם והם אשכרה יוכלו לקחת אליפות, על הנייר לדעתי יהיה להם הכל. אבל מצד שני זאת גם בדיוק בעיה לפיניקס- שהיא יוצרת לעצמה מהטרייד הזה יריבה קשה נוספת. כמובן שלפיניקס יש גם את האופציה לדשדש, לחכות לסוף החוזה של שאקיל ונאש ולבנות מחדש סביב אמארה. כרגע לא צריך להיות לחוצים בטירוף על הדיבורים של סטאט לעתיד כי המצברוח של אמארה עוד ישתנה. אבל לדעתי פיניקס לא תגיע ככה רחוק, תמיד חשבתי שאמארה קצת אוברייטד. הוא לא פרנצ'ייז פלייר שאפשר לקחת אליפות סביבו. את ההיסטוריה נקבע כשזה באמת יגמר אני מניח. אם זה נגמר היום, מדובר בקבוצה מטורפת עם מנהיג עצום שסבלה הרבה מחוסר מזל וקשיחות לב. 2 שנותיה הטובות ביותר של הקבוצה נזרקו- אחת בגלל הפציעה של אמארה והשניה בגלל הטמטום של סטרן וסטו ג'קסון. אני בהחלט רואה את פיניקס כמועמדת עיקרית לאליפות בכל אחת מ-2 השנים האלה אם לא היה קורה מה שקרה. ב-2007 פיניקס היא היחידה שהקשתה על סאן אנטוניו ואם הייתה מקבלת חזרה את משחק הבית ועוברת אותה היה סביר מאוד להניח שהייתה גם לוקחת אליפות. ב-2006 דעתי האישית היא שפיניקס הייתה פייבוריטית גם מול דאלאס וגם מול מיאמי אבל פה זה באמת בספק.

הבעיה היא ששאקיל שווה אליפות נאש+אמארה לא!

בסופו של דבר - לשאקיל יש 4 טבעות ולנאש ואמארה (ודאנטוני) אין. מה שמביא אליפויות זה קבוצה מאוזנת - והסאנס לעולם לא היו כאלה. היה כיף לראות אותם ולעודד אותם, אך זה תמיד נגמר במפח נפש. פיניקס הייתה מועמדת לאליפות ותמיד משהו אחר ניצח אותה - לרוב חוסר היכולת של ד'אנטוני להתמודד עם שינויים ומשברים. פורטר עשה דבר אחד נכון - נתן לשאקיל לנוח בכל פעם שיש משחקים צמודים. מה שנותר לו לבנות זה מעין שעטנז של סגנונות משחק - לתת לנאש לרוץ כשהוא יכול, אבל כשמגיעים למשחק עומד - מרכז הכובד עובר לשאקיל. גם אמארה וגם נאש צריכים ללמוד איך להיות וויד - איך לנצל את העובדה ששאקיל עומד באמצע ומושך אליו שמירה. הבעיה היחידה עם הטרייד עם דנבר הוא כרמלו - האידיוט יצטרך להבין שהגיע עוד בעל בית לקבוצה.

שורה של הגזמות פרועות

אידיאל כדורסלני? אני לא רואה אף קבוצה שהלכה ובנתה את עצמה כמו פיניקס. פיניקס נחמדה, אבל בלי אף אליפות, אף קבוצה לא רצה לחכות אותם, חוץ מהניקס שבמקרה הם קבוצה של ד'אנטוני. חוץ מזה שיש לא מעט אנשים (חלקם כאן בפורום) שלא אהבו את השיטה, ומעדיפים קבוצות הגנה. "היא תזכר כאחת הקבוצות הגדולות של העשור" - אני בספק רב, סאן אנטוניו, דטרויט, לוס אנג'לס יזכרו יותר. כולן עם אליפות. "וידובר בה עוד רבות" - אולי, כמו שזוכרים את הRUN TMC - קבוצה נחמדה שלא איימה על אף אחד. "יותר מאשר בסקרמנטו של תחילת האלף" - נו זה סקמרנטו. איפה החוכמה כאן? "השיטה שד'אנטוני פיתח ונאש הנהיג וניהל בשלמות התבססה על מהירות, ולא פחות מכך על הנאה" - איזה שיטה. לזרוק מהר? לרוץ? איפה השיטה? על איזה הנאה הוא מדבר? "לא זכורה קבוצה בה היה ברור כל כך שכל שחקן שדורך על הפרקט נהנה מכל רגע" ו"בשנים האחרונות כל שחקן בליגה רצה להגיע לפיניקס" - אה כן, חוץ ממריון, וג'ו ג'ונסון שרק רצו לעזוב, ועוד כמה חברה שלא קיבלו אפילו שניה ברוטציה של ד'אנטוני. גם אני אהבתי את פיניקס, אבל הכותב מגזים בכל קנה מידה. היו קבוצות ששיחקו כדורסל מהיר והתקפי לפני פיניקס. לגבי ההמשך - אני בספק אם קר ימצא את הפראייר שיקח את שאקיל. מה שכן, אמרתי את זה גם על ריילי, והוא מצא, אז אי אפשר לדעת. מה הם צריכים לעשות? יש מציאות חדשה, הדבר הכי טוב שהם יכולים לעשות כרגע זה להתרגל אליה ולהתחיל לשחק בהתאם. אני לא הייתי בונה על אמארה. הוא דיי מעצבן את האוהדים בזמן האחרון, ולדעתי קל יותר להתחיל מאפס. בכל מקרה, מי שלדעתי העזיבה שלו השפיעה יותר מד'אנטוני, הוא קולאנג'לו ג'וניור שעזב לטורנטו. הוא בנה את פיניקס, וקר לדעתי פשוט לא מגיע לרמה שלו. בכל מקרה עכשיו פיניקס משלמים על כל בחירות הדראפט שהם ויתרו עליהם בשנים האחרונות. תאר לך את רודי פרננדז ליד נאש, יכל להיות מאוד מעניין.

rapgamer4ever

New member
לא ממש מסכים איתך

הייתה פה קצת הגזמה, זה נכון, אבל לקחת את הטיעון הזה רחוק מדי. נתחיל מזה שפיניקס היא התגלמות הסמול בול, שדוקא כן היה טרנד בליגה בתקופת השיא של הסאנס. את פיניקס עצמה קבוצות לא חיקו לגמרי כי לאף אחת לא היה רכז מספיק טוב, שזה הבסיס הכי חשוב ובו תלויה ההצלחה או הכשלון של השיטה. למרות שהלייקרס, סאן אנטוניו ודטרויט היו משמעותיות יותר מפיניקס, אני עדיין חושב שפיניקס תחשב לאחת הקבוצות הדומיננטיות בעשור. כי הם היו שפני נסיונות של שיטה חדשה שהיא יפה לעין. פיניקס תזכר כדומיננטית יותר ממיאמי למשל, קבוצה שכן לקחה אליפות. זה לא מסתכם רק בזה ולא נמדד רק בזה- גם יוטה של סטוקטון-מאלון לא לקחה אליפות. "קבוצה נחמדה שלא איימה על אף אחד" זה פשוט לא נכון, חד וחלק. לא מדובר פה ביוטה ולא בגולדן סטייט. פיניקס הגיעה ב-2006 לגמר המערב בלי אמארה, היא בהחלט הייתה מאיימת. ב-2007 רבים מאוהדי ה-NBA מחזיקים בדעה שאם לא ההחלטה המטופשת של סטו ג'קסון, פיניקס הייתה אלופה- לא יוטה ולא קליבלנד היו מנצחות אותה. וב-2008 הרבה הפרשנים הימרו עליה מול הספארס, אגב. גם סקראמנטו של תחילת שנות ה-2000 תפסה מקום נכבד יותר בספר ההיסטוריה מכמה אלופות לאורך השנים. לעקוף אותה זה חוכמה גדולה מאוד. לדאנטוני בהחלט הייתה שיטה. לרוץ אחרי שאתה חוטף סל זה שיטה, לעשות התקפות של 10 שניות זה שיטה, לשחק עם חמישיית שחקנים שהעמדות הטבעיות שלהם זה 1-3 זה בהחלט שיטה. אף קבוצה בהיסטוריה של הליגה לא שיחקה התקפה מהירה כמו של פיניקס.

תלוי כמה ארוך הזכרון שלך

כי נראה לי שכשאתה אומר אף קבוצה בהיסטוריה לא שיחקה התקפה מהירה כמו שלא פיניקס נראה לי שאתה מתכוון בערך משנת 2000. אז גולדן סטייט עשתה את זה כבר בתחילת שנות ה90 עם RUN TMC, והיו להם עוד שתי עונות מוצלחות. טים הארדאווי עלה על נאש בלא מעט אספקטים. ואני דיי בטוח שהיו עוד קבוצות. גם אני הימרתי על פיניקס מספר פעמים לאליפות. אבל זה יותר ווישפול טינקינג מהגיון. הייתה, אם, בלי, איך - היא לא. וזה מה שחשוב. עוד 10 שנים אתה תתווכח פה עם מישהו בן 17 שלא יודע מי זו פיניקס, וכל מה שהוא יודע זה שב2007 סאן אנטוניו היו אלופים. לא יעניין אותו כל הסיפור הנחמד שסיפרת פה. על סקרמנטו הוא בכלל לא ישמע. אתה, שראית ואהבת, תזכור תמיד. אין לי ספק. גם אני. אני זוכר דברים משנות ה90 שלא יזיזו לך את קצה האצבע. וגם לא יעניינו אותך במיוחד. ככה זה בספורט. ההיסטוריה מתחילה ביום שהתחלת לצפות בו. אז תשאל את עצמך כמה אנשים שלא ראו את פיניקס ידעו עליה? זה מה שחשוב בספרי ההיסטוריה. לא מי ראה ויזכור.

הכפפה

New member
כתבו עליהם ספר

נאש היה פעמיים MVP. אלה דברים שאי אפשר לזלזל בהם. לקבוצה היתה ריצה יפה (תרתי משמע) במשך כמה שנים, וייתכן מאוד שהיא תהיה ידועה בציבור בתור אחת הקבוצות הטובות ביותר שלא לקחו אליפות. כן, בערך כמו שזוכרים את הסאנס של 93...

rapgamer4ever

New member
זה לא נכון

קודם כל אני לא אומר שפיניקס שיחקה הכי מהר בהיסטוריה כי ראיתי את כל ההיסטוריה, אלא אני אומר את זה פשוט כי אומרים את זה אנשי מקצוע שרואים כבר עשרות שנים. אני לא חושב שפיניקס תעלם לגמרי, כמו שלא כל הלא-אלופות לא נעלמות. אני לא הכרתי באמת את יוטה של סטוקטון ומאלון ושמעתי עליה המון. גם את סקראמנטו לא באמת הכרתי (התחלתי להתעניין טיפה בשנה הגדולה האחרונה שלה) ועדיין זאת לא קבוצה שאני מתעלם ממנה. על סקראמנטו ישמעו עוד עשר שנים, אני משוכנע בכך. גם על פיניקס יש סיכוי לא רע לדעתי.

MvP4

New member
אישית אני חצוי

שמצד אחד שאקיל הוא דמות שאי אפשר שלא לאהוב אבל מצד שני אני כל כך מרגיש רע בשביל נאש שלא לקח אליפות כי לדעתי כל כך מגיע לו והחיבור בין שניהם פשוט לא מתאים. אני מקווה שאיכשהו לתוך הפלייאוף הם כן ימצאו את הדרך להתחבר ואני אתבדה אבל עד עתה זה באמת נראה כאילו הטרייד מצד אחד שיפר את ההגנה שלהם אבל פגע בהתקפה שהקבוצה הייתה רגילה אליה בשנים האחרונות. בוא נגיד ככה: במידה ולא יהיה טרייד , אז אין ברירה, שאקיל לא יכול כבר לרוץ יותר מהר אבל נאש כן יכול ללמוד להסתגל להתקפות איטיות שמתנהלות בפוסט. אין לו ברירה, אם הוא שואף לאליפות . אבל המפתח מס' אחד לדעתי לקבוצה הזאת בשנתיים הקרובות זה אמארה. אם הוא ישתפר יותר בהגנה , יפסיק להיות ממורמר ויקח את העניינים לידיים אז בהחלט אפשר לדבר על חצי גמר מערב+

למעלה