מצא את הסיבוב

TweenerDropShot

New member
מצא את הסיבוב

חשבתי על משחק חדש משני מניעים עיקריים:
קודם כל, הסואסייד הוא משחק מאתגר ואני נהנתי להשתתף בו במס' עונות לסירוגין, אבל ההנחה הסמויה שכל טורניר מנצחת שחקנית מיועדת(סרינה בכל טורניר, שארפובה בטורנירי חימר) הרסה לטעמי את ההימור המחושב במשחק כדי לשמור את השחקניות הזוכות, זה לא באמת נאמן לניתוח מקיף של המשחקים והשחקניות.
בעונה הנוכחית ההגרלות בסבב הנשים ימשכו להיות מורכבות ועמוקות, ועדיין ניתן יהיה למצוא יותר יציבות בצורה ניכרת מעונות קודמת או לפחות זה מה שהמשחק החדש אמור לבדוק.
הסיבה השנייה שגרמה לי להגות את המשחק הזה לבד הייתה כניסיון להקל עלינו כצופים ואולי גם על קוראים חדשים בפורום אם ירצו בנוגע לשאלה איזה שלב בטורניר הכי מעניין אותם ושווה לפנות לו זמן לצפות, מכיוון שקשה לעקוב אחרי כל הטורניר. בנוסף, הייתי רוצה לדעת כדי לסקר את הסיבוב עם הכי הרבה משחקים קריטיים וקובעים באותו טורניר.

מטרת המשחק-

תחילה, חשוב להבין שמטרת המשחק היא לא לזהות מי המנצחת אלא מי מהן האמורות לשיטתכם לנצח בכל סיבוב כשהקושי אמור לעלות בכל שלב.
בתחילת כל טורניר תפתח הודעה עם ההגרלה. עליו צריך לשרשר להודעה את הסיבוב שבחרתם ובו את המשחקים שאתם מייעדים לאותו הסיבוב.
עליכם לקלוע לכמות המשחקים הנדרשת בכל סיבוב לפי מדד היחס 1:4, כלומר רבע מהמשחקים באותו הסיבוב, מהסיבוב השני(או ראשון בטורניר קטן) ועד חצי הגמר:
12/64 - בסיבוב השני תבחרו 6 משחקים מכלל ההגרלה כולל ה-bye בסיבוב הראשון, כלומר בפועל הבחירה תהיה בפחות שחקניות בהתאם לכמות ה-bye.
8/32 - בסיבוב השלישי תבחרו 4 משחקים מכלל הגרלה.
4/16 - בסיבוב הרביעי תבחרו 2 משחקים מכלל ההגרלה.
1/4 - ברבע הגמר תבחרו משחק מרבע אחד.
4/4 - בחצי תבחרו את 4 השחקניות שלדעתכם אמורות להגיע לחצי.

הערה: על פניו הכי קל זה לבחור במשחק אחד ברבע שתבחרו, אבל אתם זוכרים כמה רבעים של שארפובה-סרינה באמת התקיימו בסוף? דווקא המשחקים הכי בטוחים על הנייר לא התקיימו בסוף.

כללים-

יש כמה כללים לא מסובכים במיוחד בבחירת הסיבוב ובהימור המשחקים אבל חשוב לשים לב כדי לבחור בצורה חכמה ולא לעבור עליהם:

1) כל אחד יכול לבחור באיזה סיבוב שהוא הכי בטוח בו, אבל לבדוק שהוא בחר בדיוק לפי מס' המשחקים הנדרשים כרבע מכלל המשחקים.

2) בעת בחירת הסיבוב יש לבדוק שאתם לא בוחרים בדיוק כמו מי שלפניכם שבחר באותו הסיבוב. אסור לכם לבחור את אותם השחקניות הזוכות.
למשל, אם בחרתם באותו הרבע- עליכם לשנות לפחות את אחת השחקניות ככה שלא תהיה כפילות בבחירה. נניח אם סרינה ואזרנקה באותו הרבע ומישהו כבר בחר סרינה-אזרנקה כמשחק שהוא מהמר עליו, מי שבא אחריו יצטרך לשנות את אחת השחקניות.

3) במידה ותהיה פרישות לפני המשחקים של הסיבוב שבחרתם, ניתן לשנות את המשחק המסויים עד לתחילתו.

4) ייתכן שיהיו מס' זוכים לסיבובים שונים, בתרחיש כזה הזוכה הוא בסיבוב הכי מתקדם. שימו לב: לא ייתכן שיהיו שני זוכים בחצי הגמר ולכן יהיה תמיד רק זוכה אחד בחצי הגמר ובטורניר כולו כתוצאה מכך שהוא הסיבוב הכי מתקדם.

אני אנסה לעשות מהדורה נסיונית על טורניר פרמייר בשטוטגרט הקרוב.
אני עוד לא חשבתי אם לעשות שיטת ניקוד, זה אפשרי אבל קודם אני צריך לראות אם יש בכלל היענות למשחק פה בפורום ואם הכללים מובנים לכם.
בכל זאת, מבחינתי הזוכה בסיבוב יסמן לי לסקר את הסיבוב כי זה אומר שהוא קלע כנראה לסיבוב מעניין ביותר.

כשתצא ההגרלה של שטוטגרט אפתח בשבילכם את שרשור התחזיות, בינתיים אתם מוזמנים לשאול שאלות אם פורמט המשחק לא מובן לכם.

TweenerDropShot

New member
יש לי התלבטות

האם בתור התחלה לתת לכולם לבחור על היום הראשון של הטורניר או שכל אחד יבחר סיבוב אחד במהלך הטורניר.

לתת לבחור בכל סיבוב כמו בסואסייד זה לא ממש ישיים, כי כולם יצטרכו לבדוק שהם לא בחרו בדיוק כמו אלה שלפניהם וטכנית קשה לעקוב. אבל אולי בתור התחלה להבנת המשחק אני אפתח לכל הסיבובים.

TweenerDropShot

New member
אז עוד כלל זמני

בגרסא היומית עד שהמשחק יוטמע-
אם החלטתם לבחור בסיבוב מוקדם וטעיתם באחד המשחקים, לא תוכלו לבחור גם בסיבובים הבאים אלא אם כן זכיתם בו.

kingRF

New member
כל הכבוד על היוזמה

למעלה