מצא את ההבדלים.

מצא את ההבדלים.

חשבתי על שרשור נחמד. כל אחד ירשום על הארץ שלו,את ההבדלים בין הארץ שהוא גר בה לבין ישראל. אנשים נוף תרבות בילויים תחביבים חגים מאכל לאומי חטיף חינוך ובעצם כל מה שבא לכם. אני אתן דוגמא. נגיד.. תחביבים-אז האמריקאים אוהבים לשחק\לצפות בפוטבול.. לעומת הישראלים שאצלהם הספורט הזה בכלל לא מפותח,ואצלהם כדורגל זה הדבר. קיצר,אם הבנתם,אז אתם מוזמנים להגיב:) [מה לא עושים שמשעמם?]

daphnadk

New member
אני ראשונה

אנשים-האיטלקים מאוד לא עצמאיים ומפותחים ריגשית ותמימים לעומת ישאלים שרובנו מאוד עצמאיים!-ודי לא תמימים נוף-מילנו עיר גדולה והכל ...סיגנון ארופאי שכזה אין ביניינים ממש גבוהים או קוטז'ים שטוחים שמתפרסים של שטח ענק - בישראל בנוי בצורה יותר מודרנית תרבות-אנשים יכול להיות טיפה יותר מתורבתים אבל לא ממש אני דווקא לא התרשמתי ביותר (חוץ מהבצפר שלי ששם ההורים שלהם מעירים להם אם הם מחזיקים את הסכום בצורה לא נכונה) בילויים- אנשים בגיל שלי עדיין לא יוצאים פה ממש ממש לבלות כניראה בארץ יש מלא מועדונים ומקומות לאנשים שעדיין אין להם 17\18 (אני בת 14 וחצי) אבל בטח שירה (השנייה שגרה מפה במילנו) יודעת הרבה יותר ממני בנושא תחביבים-אנשים פה ניראה לי די חזק בקטע של כדורגל אבל זה גם בארץ חגים-יש להם הרבה קדושים וכל מיני אבל אין להם הרבה חופשות בארץ יש חופשות קצרות יותר אבל יותר חופשות מאכל לאומי- איטליה :פסטה ספגטי פיצה וכל דבר עם בצק והרבה בצק בארץ:אני מניחה שהמאכלים הלאומיים הם חומוס פיתה פלאפל שווארמה וכו חטיף-לא ניסיתי הרבה פה אבל יש להם עוגיות ממש טעימות בארץ:אני מכירה את כל החטיפים והכל אז זה לא חוכמה חינוך:אני בבצפר בריטי אז קצת קשה לדעת על החינוך האיטלקי אז אני לא ישווה ובעצם כל מה שבא לכם. חפרתי?

shusha17

New member
הבדלים

טוב שלי יהיה טיפה דומה לזה של דפנה, אנחנו שתינו גרות באיטליה.. אנשים- האנשים נחמדים, אבל קשה להם לקבל אנשים שלא מבינים/מדברים איטלקית.. ואין כמעט אנשים שמדברים אנגלית, אז קשה לתקשר. נוף- מילאנו היא עיר נחמדה, עם הרבה חנויות, אבל מאוד מזוהמת.. בארץ הבתים יותר מודרנים ויש פחות זיהום. תרבות- טיפה יותר מתורבתים מהארץ, למרות שהם נוהגים הרבה יותר גרוע, וממש אין להם סבלנות. בילויים- מועדונים מעולים.. הרבה בתי קולנוע. ממש דומה לארץ. תחביבים- אוהבים כדורגל ולצאת לבלות.. דומה לארץ. חגים- יש פה חופשות יותר ארוכות מהארץ.. כריסטמס ופסחא, וחוץ מזה יש כל מיני חגים לכבוד קדושים. מאכל לאומי- פיצה/פסטה חטיף- אין פה משהו מיוחד.. בארץ אני מאוד אוהבת במבה והכל :) חינוך- אני יודעת שבבתי ספר האיטלקים לא לומדים בכלל, אבל אני לומדת בבית ספר בריטי אז אני לא יודעת יותר מידי.

shusha17

New member
כמו שזה נשמע,

המורות לא משתלטות על התלמידים והם לא לומדים בכלל.. יש המון אנשים שצריכים לעשות אותה כיתה כמה פעמים.

shusha17

New member
אמ זה תלוי.

גם אני שמעתי על זה.. מניסיוני לא כולם חתיכים

eynav16

New member
ננסה

אני כותבת משהו אחד בערך מכל דבר.. אבל בטח יש עוד.. אנשים-אנשים פה מאוד נחמדים ומנומסים...למשל בארץ אם מישהו היה עוצר באמצע הכביש להוריד בנדם או לאסוף מישהו היו כבר צפירות, צעקות ובלאגן ופה הם עושים את זה חופשי ואף אחד לא יצפצף...לפעמים זה מעצבן אבל הבדל 1... נוף-תלוי איפה...הם לא יודעים מזה כל הנגב בארץ ובארץ אנשים לא יודעים מזה הירוק והים בברזיל... מדהייייים הכל ירוק, נוסעים שעות בתוך הרים ירוקים...אבל שהם רואים תמונות מהנגב הם גם מתלהבים.. בילויים-מה שניקרא בית קפה בארץ לצאת לבילוי פה זה בירה, סיגריות ובשר...אין פה דבר כזה בית קפה... ומסיבות גם ניראה לי... תחביבים-המון כדורגל ובכלל המון המון ספורט... מאכל לאומי-אוךךךךך יש פה כל כך הרבה...אני לא יודעת מה הלאומי שלהם אבל יש המון...פאו דה קגו אחד הדברים הטעימים פה...וזה הכי טעים במדינה שלי כאילו מדינות אחרות זה כבר שונה לגמרה... לא יודעת מה עוד...אני גרועה בזה

אין בית קפה? בכלל בכלל?!

חחחחחחחחחחחחחחח לא הייתי מסתדרת שם.. טוב שאני לא חורשת על ארומה\קופי בין כל היום

eynav16

New member
יאוו אייסארומה...איך אני מתגעגעת

אייסקפה ברד...הייתי מכורה לזה.. איך שנחתתי בארץ שבאמצע החורף הלכתי לקנות אייסקפה ברד ענק ובשדה תעופה... אין כזה דבר לצאת לבית קפה...יש מקום אחד שניקרא קפיטריה אבל אני לעולם לא הייתי שם אז אין לי מושג... בקיצור אין כזה דדבר פה חח

AnnabeI Lee

New member
Coffee Bean זו כזו תופעה

יש סניפים בלוס אנג'לס בנוודה באריזונה... ובישראל. וזהו.

eynav16

New member
חחחחחחחחחחחחחחח הייתי חייבת לכתוב

זה לא פעם ראשונה שאני נתקלת בזה...וגם אצלינו תמיד עושים את זה שיושבים כל החבר'ה וזה... יש קיוסק(קיוסק לבירה) מתחת לבית שלי אנשים יושבים בפנים ופשוט בא להם מוזיקה אז מפעילים את המוזיקה מהאוטו בפוול ווליום... לכל אוטו שני פה יש רמקולים וכזה שאפשר לשים מוזיקה חזקה כזאת...עזבו
ניקרעתי כי לא הבנו מאיפה המוזיקה...

Im So Excited

New member
נחמד..אז ככה-

אנשים-מתורבתים,אנשים נעימים וחכמים. נוף-וואו,המון ירוק,אגמים,הרים,והרבה יופי מסביב. מי שהיה בשוויץ בטוח יודע כמה זו ארץ יפה עם נופים מדהימים. תרבות-יש פה כל מיני אירועים,קרנבלים ופסטיבלים. יש את הפסטיבל ג'אז שזה פסטיבל ממש שמח,וקרנבל פאסנאכט. ועוד.. בילויים-כמובן שפאבים,בשפע,והמון מסעדות יוקרתיות ובתי קפה. וכמובן מועדונים. וקניונים ובתי קולנוע. ולא חסר מה לעשות פה. תחביבים:סקי,הוקי,כדורגל גם. חינוך-החינוך פה מעולה,באמת,ברמה גבוהה. והבתי ספר מושקעים והכל פה מתקדם. וכמובן שיש את הבתי חולים,שהם ברמת מעולה. ועוד משהו לציין האיכות חיים פה הכי טובה שיש,ורמת החיים גם. הרחובות נקיות. והכל פה נקי.. ואם מסתובבים ברחוב,אפשר לראות מלא אנשי ענסקים עם חליפות..ומכוניות יקרות.. וזו ארץ עשירה.

אל תהיי שלילית!!!

באמת חבל לבוא בגישה שלילית ולחשוב מראש שהכל יהיה חרא,ולא תסדרי והכל. תביני,זה תלוי בך,וברצון שלך להשתלב. יכול להיות שיהיה לך הכי טוב בעולם,אם תרצי,אבל גם יכול להיות ההיפך. אז שוב,תבואי בגישה טובה,ויהיה טוב.

למעלה