מצא את ההבדלים

• פותח הנושא 0ל0
  • פורסם בתאריך

0ל0

New member
מצא את ההבדלים

שלום לכם, היתי רוצה לדעת ,שמשהו יסביר לי את ההבדלת בין רפואה טבעית \אלטרנטיבית ומשלימה. ובין הומאופטיה קלאסית ומודרנית. מה כל זה אומר בתאוריה ועל פני השטח? סליחה על הבורות
0ל0

0ל0

New member
אה ועוד משהו....

נטרופטיה והומאופטיה....... בחיי שאני כבר מבולבלת.....רק שמשהו יעשה לי סדר בבלגן.

אז בואו ונראה מה יש לנו?

שלום לך, רפואה אלטרנטיבית היא למעשה דרך שונה מהרפואה המערבית המוכרת לנו, כאשר זאת האחרונה מטפלת או בגוף או בנפש, כאשר הדרך היא ע"י דיכוי המחלה כאשר המטרה להשמיד חיידקים / וירוסים ושאר מזיקים ע"י תרופות כימיות אשר אינן יודעות להבדיל בין טוב או רע ובין המערכות השונות של האורגניזם. הרפואה המשלימה / אלטרנטיבית (על כל מגוון שיטות הטיפול השונות) מוכיחה פעם אחר פעם כי יש קשר וחייב להיות קשר בין גוף לנפש, וכאשר מופר האיזון ישנה מחלה. הדרך לטפל במחלה זו היא ע"י התבוננות הוליסטית, הווה אומר התיחסות לאדם כמכלול לדוגמא: כאשר אדם חולה בשפעת והולך לרופא, לאחר פגישה של 10 דקות במקרה הטוב, הוא יוצא עם תרופה להורדת חום, תרופה להקלה על השיעול, אנטיביוטיקה נגד החיידקים, טיפות לאף ועוד.. כאשר אדם זה יגיע למטפל בדרך המשלימה / אלטרנטיבית יתברר לאחר תשאול כי המחלה החלה אולי לאחר תקופה קשה בעבודה או אולי לאחר פרידה מבן או בת זוג או אולי לאחר מוות של קרוב... והטיפול יהיה בהתאם למכלול ולא רק התייחסות לפתלוגיה ממנה הוא סובל. רפואה טיבעית - אין הגדרה מיוחדת, פשוט כל מי שמטפל בחומרים שהם מן הטבע, גם שתיית מיץ תפוזים טבעי, סחוט וטרי זאת רפואה טבעית (היזהרו משרלטנים). לגבי הומאופתיה - עקרונות ההומאופתיה הקלאסית חוק הדמיון : עקרון הריפוי ההומאופתי עובד על-פי חוק "דומה בדומה ירפא" - חומר אשר יכול לגרום להופעת סימפטומים אצל אדם בריא, מסוגל לרפא סימפטומים דומים באדם חולה, כאשר ניתן כתרופה הומאופתית. עקרון המנה היחידה : יש לתת מינון מינמאלי של תרופה הומאופתית על-מנת להשיג השפעה מרבית אשר אינה כרוכה בתופעות לוואי כימיות. עקרון התרופה היחידה : מכיוון שההתיחסות של ההומאופתיה כוללנית (הוליסטית) , ניתנת אך ורק תרופה אחת, שהיא המתאימה ביותר לאדם החולה במצב בו הוא נתון. כאמור : תרופה אחת על-פי המכלול השלם של הסימפטומים. הומאופתים הדבקים בעקרונות אלו מכונים "הומאופתים קלאסיים". הגישה הקלאסית מהווה את היישום הגבוה ביותר של הרפואה ההומאופתית אשר נוסדה ע"י ד"ר סמואל הנמן בסוף המאה ה- 18 . הומאופתיה מודרנית - משתמשים בדילולים נמוכים לרוב כאשר התרופה ניתנת למחלה ולא לאדם, כמו אצל הרופא את יכולה לצאת מהומאופת לא קלאסי עם רשימה של מספר תרופות שונות, כאשר ההומאופת הקלאסי יתן לך רמדי אחת, תרופה אחת אשר תעשה את העבודה בצורה טובה יותר ומהירה יותר. לגבי נטורופתיה - שיטת איבחון, טיפול ומניעת מחלות. הנטורופתיה מאתרת את הסיבות שבבסיס הבעיה ומטפלת בהן ולא רק בתסמינים, מחנכת לבריאות ומניעת מחלות בשיתוף מלא של המטופל בתהליך הריפוי. כלי הטיפול העיקריים הם תזונה, תוספי מזון, מגע, תנועה, פעילות ומנוחה עם התייחסות להיבטים רגשיים ונפשיים. אני יכול להמשיך ולכתוב אך מקווה כי הדברים נכתבו בצורה פשוטה ואם יש לך עוד שאלות אשמח לנסות ולהסביר. בכבוד רב, שלומי זילברמן הומאופתיה קלאסית.

0ל0

New member
../images/Emo51.gifמודה לך מכל הלב

ממש תודה רבה לך על הסבלנות וההשקעה בדבריך . עכשיו הכל פחות או יותר ברור. רק שאני אבין נכון : אם כך נטרופתיה עוסקת גם בגוף וגם בנפש ובעיית הגוף קשורה בבסיסה לבעיה מסוימת בנפש מבחינה מנטלית או רגשית אשר מהווה את שורש הבעיה. לעומת הומאופטיה העוסקת בגוף בלבד עם תרופה ספציפית אחת
אני אומרת זאת לא רק על בסיס מה שכתבת אלא גם על רקע אישי שלי שעד עכשיו לא ממש היה ברור לי . וכל השיאצו,רפלקסולוגיה דיקור וכדומה משתייכים לרפואה האלטרנטיבית,לא? ואם בא לך להמשיך לכתוב ,אז אני אשמח לקרא! שוב תודה ועכשיו גם לילה \בוקר טוב 0ל0

גוף ונפש

לילה טוב, כל תחומי הרפואה האלטרנטיבית וההומאופתיה בפרט מתייחסת ומטפלת בגוף ובנפש ביחד רק כאשר ההומאפתיה מטפלת ע"י רמדי הומאופתית. התרופות ההומאופתיות התרופות ההומאופתיות עשויות מחומרים אשר נמהלו באופן סדרתי פעמים רבות. התרופה ההומאופתית מותאמת באופן אישי לכל מטופל, ומכאן הצורך להתייעץ עם הומאופת לפני השימוש בתרופות אלו. - התרופות ההומאופתיות מיוצרות מעולם החי, הצומח ומימנרלים. - הן טובות לטיפול ברוב המחלות, כולל בזמן ההריון ואצל תינוקות וקשישים. - התרופות ההומאופתיות אינן ממכרות. - רצוי לרכוש את התרופות בבתי המרקחת העובדים ע"פ עקרונות הרוקחות ההומאופתית. - תמיד כדי להתייעץ עם הומאופת מוסמך לגבי התרופה המתאימה ביותר בשבילך. והנטורופתיה עוסקת לרוב בתזונה ובתוספי מזון. כך גם השיאצו, הרפלקסולוגיה וכו´ המטרה היא לטפל בגוף ובנפש ביחד אך כ אחד בשיטה שונה. מקווה כי הדברים יותר מובנים. אני עדיין כאן שלומי.

נטורופתיה = רפואה משלימה רב תחומית

רוב הנטורופתים בארץ עוסקים בעיקר בתזונה לסוגיה + רפלקסולוגיה ו/או עיסוי + פרחי באך ו/או שמנים. אבל... יש נטורופתים שהתמחו גם בהומיאופתיה או ברפואה סינית, יש נטורופתים שהרחיבו את הבסיס לטכניקות טיפול נוספות.... למעשה, הנטורופת הוא כמו רופא הכפר של פעם - ידו בכל. הנטורופת, כמי שמכיר הרבה שיטות ריפוי, יכול ביתר קלות לכוון אדם לטיפוול שמתאים לו. הרפלקסולוג ינסה לפתור כל דבר ברפלקסולוגיה - אלא אם אסור לטפל או שהוא לא יודע או שבמוצהר, יש לשלב למשל, תזונה. ההומיאופת, תמיד יחפש רמדי מתאימה. הוא לא ייתן למטופל עיסוי, וגם לא יענה על הצורך של המטופל בתשומת לב מיוחדת, אם כי ישקלל את הצורך הזה לצורך התאמת רמדי. המטפל הסיני, במסגרת הרפואה הסינית, יש לו מספר כלים והוא ישלב ביניהם: דיקור, תזונה, צמחי מרפא ושיאצו. הוא לא ייתן פרחי באך ולא יעשה תהליכי מודעות. אני אישית, כנטורופתית, מנצלת את כישוריי כמורה ליוגה ומשתמשת בתרגילים לצורך טיפול. אני מתרכזת במודעות עצמית ובתהליכי שינוי (הפאן הנפשי-רגשי יותר של האדם), מתמקדת בעבודה על דפוסי חשיבה / התנהגות / דיבור ודפוסים רגשיים, ובמציאת הדרך לשנותם. תחום התמחות אחר הוא גוף בתנועה בכלל, וגב בפרט. אני משתמשת בכל הכלים שניתנו לי עד כה לסייע בנ"ל. במקרים מעטים, תזונה היא העניין, ברוב המקרים, אני נווגעת בה במינימום שלדעתי הכרחי. אני בשום פנים ואופן לא נותנת לאנשים דיאטות להרזיה למשל... אם יש צורך ברפלקסולוגיה, אני מעדיפה לתת את העבודה לרפלקסולוג. למעשה, כל נטורופת מגדיר את ההתמחות שלו בתחומי העיסוק שמעניינים אותו. אני מקווה שהצלחתי להרחיב את ההבנה של מהי נטורופתיה. בברכה, נאוה

0ל0

New member
תודה גם לך נאווה../images/Emo13.gif

אני מקווה שרק אזכור הכל ולא אתבלבל שוב...

למעלה