מצאתי!

ofer b

New member
מצאתי!

מאחר שלא ממש עזרתם לי למצוא את זה, עשיתי מאמצים ומצאתי בעצמי. :) קובץ של חוברת "התקנות למניעת התנגשויות בים 1972" בעברית. מקווה שזה נכון\עדכני\עוזר. תודה בכל אופן, עופר

בת ים

New member
לפי הספר שבידי...אלו התקנות

תודה שמצאת אותן עבורנו.

arye9

New member
קודם כל תודה

מעניין איפה מצאתה את זה, האם תוכל לתת קישור? 1. כדאי שתהיה לך חוברת חוקי דרך מעודכנת. 2. הקובץ הוא משנת 72, מאז התקנות עברו כמה שינויים, במבט חטוף ראיתי את התמונה המצורפת תקנה 26 כלי שייט של דייג, וגם התיקון הזה משנת 94 (אולי חזרו ושינו?), מדובר בכלי שייט של דיג שאיפשרו להם להציג סל במקום הסימנים הקבועים.

ofer b

New member
תמיד ידעתי שיש לי את זה

רק לא בבית... כשהייתי בצבא היה לי את זה בספינה. במחשב. הייתי בטוח שכשהשתחררתי העתקתי את זה לדיסקט. בכל אופן, אתמול היתה לי בחינה בימאות והייתי חייב ללמוד חוקי דרך. מה שלימדו אותנו בקורס... המממממ.. לא הלכתי לאותו שיעור :) כרגיל, שאנן. ביום שבת חיפשתי בכל דיסקט אפשרי בבית ולא מצאתי את הקובץ!!! איזה לחץ. אז התקשרתי לחבר שעדיין משרת בצבא שיעשה לי טובה וישלח לי את זה באי מייל. וזה מה שהוא עשה. רק חבל שזה הגיע ביום שני ב11 בלילה... אז תודה רבה לו, ותודה רבה לכם. ושיהיה לכולנו רק טוב! :) עופר

arye9

New member
מקווה שהצלחתה בבחינה

חשדתי שזה מהצבא בלמס
תודה אריה

בת ים

New member
אריה, אצלי תקנה 8 מסתיימת ב"ה"

יכול להיות שהתוספת נמצאת בנספח כלשהו?...החוברת בת 10 שנים בערך.

arye9

New member
כן גם אצלי

אני מקווה שהשחף יקרא את בקשתי ביי אריה

ה ש ח ף

New member
תרגום סעיף 8 ו'

לא ראיתי בשום מקום תרגום רשמי של הסעיף. אני הייתי מתרגם אותו כך: ו. 1. כלי שייט הנדרש, ע"י אחת התקנות, לא לעכב את מעברו או את מעברו הבטוח של כלי שייט אחר, כאשר נדרש על פי נסיבות המקרה, ינקוט בפעולה מוקדמת על מנת להשאיר מרחב ים מספק למעברו הבטוח של הכלי האחר. 2. כלי השייט הנדרש לא לעכב את מעברו או את מעברו הבטוח של כלי שייט אחר לא פטור מחובתו אם ההתקרבות לכלי האחר עד לקיום סכנת התנגשות, וכאשר הוא נוקט בפעולה, הוא חייב להתייחס באופן מוחלט לפעולה העלולה להיות מחוייבת ע"י התקנות בסימן זה. 3. כלי השייט שאת מעברו יש להמנע מלהפריע ישאר מחוייב לפעול בהתאם לתקנות בחלק זה במידה ומתפתחת קירבה יתרה בין שני כלי השייט עד כדי קיומה של סכנת התנגשות. מקווה שמשרד התחבורה יפרסם תרגום רישמי ויפיץ עותקים מעודכנים של התקנות.

arye9

New member
תודה רבה

ברשותך אני אשתמש בתרגום ובתרשים הזרימה באתר. תודה רבה אריה

arye9

New member
מה לכתוב

אם תסכים שאשתמש בתרשים זרימה למי לכתוב קרדיט? לשחף?

ה ש ח ף

New member
עדכונים נוספים

תקנה 3 סעיף ח', צריך להיות ביחס "ביחס לעומק המים המצוי ורוחב תעלת הניתוב" תקנה 8 נוסף סעיף ו' המתאר את פעולתו של כלי שייט הנדרש להמנע מלעכב את מעברו או מעברו הבטוח של כלי שייט אחר. תקנה 26 (כפי שכבר נכתב), יש למחוק את המילים "כלי שייט שאורכו פחות מ- 20 מטר רשאי, במקום צורה זו להציג סל." בתת סעיף ב' ו ג' נספח 4, אותות מצוקה, יש להוסיף סעיף ט"ו - משואת מכ"ם (SARRT) כפי המוגדר באמנת GMDSS קיימים עדכונים נוספים שהם בעיקרם טכניים ומדברים על מיקום מדוייק של אורות הניווט, צבע הרקע שלהם ומרחקי ההפרדה ביניהם.

arye9

New member
בקשה קטנה משחף ומכולם

התחלתי להכניס לאתר את חוקי הדרך בעברית כולל הסברים. דרך אגב מצאתי עוד תוספות שאינן נמצאות בקובץ ששלח לנו עופר. היות והחוברת העברית שלי היא די ישנה, אני משתמש בנוסח האנגלי של החוקים, והבקשה היא אם אפשר יהיה לשלוח לי את הנוסח בעברית של תקנה 8 סעיף "ו". ובקשה נוספת, היות ולא הספקתי לעשות הגהה על הקובץ, העלתי אותו לשרת אבל לא קישרתי אותו לאתר, אם מישהו יכנס אליו וימצא שגיאות אם יוכל לידע אותי. הקישור הוא כאן תודה אריה

ה ש ח ף

New member
תקנות למניעת התנגשות

למרות שאין לנו סמכות לשנות סדר של אמנה בינלאומית, אבל אני חושב שתקנות פינוי הדרך לא מסודרות נכון וכתוצאה מכך רוב האנשים לא מכירים את דרגות העדיפות ביניהם. לפני כמה שנים, בשיעור שהעברתי בנושא, ניסיתי לצייר זאת כתרשים זרימה שעיקרו מתואר כאן. שימו לב: כל זמן שלא ראינו את כלי השייט השני בעין אנחנו לא כלי שייט הרואים זה את זה כמוגדר בתקנה 3, ולכן מחוייבים לנהוג לפי תקנה 19. אפשר להרחיב את התרשים כלפי מעלה לפי תקנות סימן 1 (בכל מצב ראות: תצפית, מהירות בטוחה, סכנת התנגשות...) וכלפי מטה לפי תוכן תקנות הפינוי ובתוספת פעולת כלי החייב לפנות דרך, ופעולת כלי החייב לשמור... והנה בחינה לסיכום: באיזה מקרים חייבת (!) מפרשית לפנות דרך לכלי שייט ממוכן (לא מוגבל בשום צורה שהיא). (רמז: קיימים שלושה מקרים כאלה)

arye9

New member
מפרשית תפנה לממוכן

1. עקיפה - 13 א 2. ראות מוגבלת - 19 3. תעלה צרה - 9 ב ובמיוחד בהתחשב ב 8 ו 1 4. מערכים להפרדת התעבורה - 10 י ובמיוחד בהתחשב ב 8 ו 1

ה ש ח ף

New member
נכון רק חלקית

עקיפה - נכון. ראות מוגבלת - נכון. אבל לפי 8ו'1 בתעלה צרה ובמערך הפרדה המפרשית צריכה להמנע מלעכב, ולפי 8ו'2 אם מתפתחת סכנת התנגשות היא מחוייבת לתקנה שאומרת לה לשמור על קורס ומהירות. אז עדיין חסר לנו עוד סעיף. אתה בהחלט יכול להשתמש בתרשים, עם הזמן אולי אשלח גם את ההרחבות שלו. ואני מעדיף להשאר תחת הכינוי שלי - השחף.

arye9

New member
17 ב

שפעולתו של זה האחרון בלבד לא תצליח למנוע התנגשות וכו' ----- נראה לי ש תקנה 8 מחייבת להתיחס לתעלות ומערכי הפרדה, אבל רק נראה לי: 8 ו 1 A vessel which, by any of these Rules, is required not to impede the passage or safe passage of another vessel shall עד כאן תעלות ומערכי הפרדה וכאן המ מחייבים לפנות when required by the circumstances of the case, take early action to allow sufficient sea room for the safe passage of the other vessel.

arye9

New member
מה דעתך על תקנה 8?

אני אנסה לברר את זה רשמית

למעלה