מצאתי חמוס

whomich

New member
מצאתי חמוס

אז ככה, נתחיל בזה שאני גרה בברצלונה ובלילה חזרתי עם ידיד שלי הביתה והיינו בטוחים שאנחנו רואים חולדה ענקית אבל שהתקרבנו גיליתי שזה חמוס קטן, אז לאט לאט התקרבנו אליו (לא ידענו אם הוא נושך/מבויית) והוא נתן להרים אותו. עכשיו הוא דיי קטן (ראיתי חמוסים מבוגרם בעבר) אז הוא בטח בן פחות מחצי שנה. לבינתיים הוא סגור בחדר אמבטיה ושמנו לו קערה עם מים ונתנו לו פסטרמה (הדבר היחיד שמצאנו לתת לו בשעה כזו). לידיד שלי אין רצון לגדל אותו ואני גרה עם שותפים אז לא נראה לי שנוכל לגדל אותו, אבל בינתיים עד שנמצא לו בית אפשר המלצות במה להאכיל? איך לסדר את החדר אמבטיה שיהיה לו נוח? אם כדאי לקחת אותו לוטרינר? איך אני יודעת אם זה זכר או נקבה? בהנחה שאני ארצה לגדל אותו, כלוב בחדר מגורים זה כבר מסריח מידי או שיש מישהו ממכם שמיקם את הכלוב בחדר מגורים? מישהו יודע איך אומרים חמוס בספרדית? האם ניתן לטוס עם החמוס (כשאני טסה לביקורים בארץ- בהנחה שאני אגדל אותו) סליחה על כל השאלות פשוט לא ציפיתי למצוא ברחוב והוא נפל עליי בלי הכנה... מיכל

מעייניT

New member
שלום!

בנתיים כדי להאכיל אותו את יכולה לקנות חבילה קטנה של אוכל לגורי חתולים אם את רוצה שחדר האמבטייה יהיה מותאם לו פשוט שלא יהיו דברים שהוא יוכל לבלוע ולהחנק מהם על הרצפה תחסמי כל מיני חריצים למינהם וזה הכל לא נראה לי שצריך לקחת אותו לוטרינר אבל כמובן אם תרצי להשאיר אותו תצטרכי לחסן אותו האשכים שלו ירדו? אם כן תדעי שזה זכר ואם לא אני כבר לא יודעת הרבה זמן הכלוב של החמוס שלי היה בחדר אבל מלפני כמה חודשים החמוס שלי כבר משוחרר שם לי זה לא מפריע אבל זה תלוי בך... ואם את רוצה פחות ריח אז תנקי קקי כל יום ותכבסי את המצע שלו מידי פעם לטוס במטוס? לא נראה לי שיש בעיה עוד מעט יענו לך ביותר ייסודיות ממני ואני בטוחה שיכתבו לך מלא... בכל מקרה בהצלחה!

Sweet Fantasy

New member
שלום מיכל (שם יפה ../images/Emo3.gif)

תשובות - 1. אוכל איכותי לגורי חתולים, יש לך בשאלות נפוצות (שורה כחולה למעלה) תשובות לשאלות בינהן איך לזהות אוכל איכותי (לפי כמות השומן והחלבונים) 2. כמו שמעיין כתבה, להרחיק דברים חדים\שבירים, לסתום חורים (ביוב, מאחורי ארונות וכו'..) חמוס זאת חיה נורא סקרנית וצריך לחשוב צעד אחד לפניהם, הם יכולים למצוא דרך להגיע לאיזה דבר באמבטיה שאת לא חשבתם שהם יכולים בכלל למצוא, לכן כדאי מראש להחביא ולהרחיק. 3. רצוי לקחת אותו לבדיקה וטרינרית לראות שהכל בסדר, גם אם את לא מתכוונת לטפל בו באופן קבוע, לא חייבת בנתיים חיסונים, רק בדיקה כללית, ובמידה ותחליטי שאת רוצה להשאיר אותו צריך לחסן ולסרס\לעקר. 4. לזכר יש "צ'ופצ'יק" לקראת אמצע הבטן, שזה איבר המין שלו, ואילו האשכים מצויים ליד פי הטבעת, אצל נקבה איבר המין ליד פי הטבעת, עוד דרך היא לראות לפי הצרכים, נקבה תעשה קקי ופיפי על אותה נקודה, וזכר יעשה קקי מאחור ופיפי מקדימה בהבדלים של כמה ס"מ. 5. יש המון שמגדלים בחדרי מגורים ובחדרים פרטיים, כדי לשמור על ניקיון רצוי לבצע עיקור או סירוס כמו כן חשוב לנקות את המצעים של החמוס (מגבת או סמרטוטים ישנים) לפחות פעם בשבוע, ואת החול לנקות פעם ביום לפחות ולהחליף פעם בשבוע (תלוי בסוג החול) 6. sorry לא.. 7. אני מניחה שניתן להטיס את החמוס, תצטרכי לברר את זה, אני חושבת שדרושים חיסונים תקפים כמו לכלב וחתול (כלבת) ואז ניתן להטיס את החמוס, אבל זה דורש בירור. בהצלחה

skarlet ohara

New member
חמוס בספרדית= URON

או שזה URRON, רבים, מן הסתם, URRONES. וברוכה הבאה וכל הכבוד לך על הפתיחות לאמץ חמוס, גם אם זה רק למעט זמן :) תמשיכי לעדכן...

למעלה