מצאתי את בן הדוד

iris91

New member
מצאתי את בן הדוד

1.הסיפור: המשפחה חיה בשם בדוי אחרי מלחה" ע II .זה הטעה את הרשויות. לכן הפנו אותי לחפשם בארה"ב.כשהגיע לגיל 18 סיפרו לבנם שהוא יהודי. בגל אנטישמיות שאחרי מלחמת ששת הימים עזב יחד עם קבוצת סטודנטים את פולין. החבר'ה ידעו את שם משפחתו האמיתי. אחרי שפניתי ליד ושם,שגרירויות ישראל, מוזיאונים יהודיים,והפורום הכללי בג'ואישג'ן חזרתי לנקודת המוצא.התכוונתי לפנות ל SIGs אחד אחד. בSIG הראשון ענה לי אדם מוסמך בג'ואישג'ן שאיתר את בן הדוד והתחייב לגבי זהותו. כמה טלפונים לחברים משותפים,כמה מיילים ו...בינגו. אותר. בסקייפ עם בן הדוד ביקשה אימי (בת88) שנכדיו ונכדיה יהיו בקשר כפי שהיה אמור להיות לולא מלה"ע II 2.הלקחים: א.אני פונה לרשתות חברתיות עפ"י טופולוגיה של רשתות.כשאני ממצה תהליך אני מחליפה מודל (ציורים ממחישים בויקיפדיה ושעורים אקדמיים ב youtube) המומחים ברשת הם נקודת המוצא וההכוונה שלי. ב. אני מפיצה את בקשתי למטרות ממוקדות. אני מניחה שהצפת הרשת בשאילתות תזיק לי אם אמשיך לחפש בעתיד.זה לא חסכוני בזמן לטווח הקצר אבל כמו בכל מחקר אני יודעת רק את נקודת המוצא .לפני שנה לא היה בידי המידע שצברתי עד היום. לוא פניתי לSIG אז לא היו מאתרים אותו והמודרטור היה טוען שאין מקום לפנייה חוזרת . 3. תודות: לארנון הרשקוביץ- הצלחתך- הצלחתנו.על המקצועיות, הניהול המופתי של הפורום. על הסבלנות והמסירות. soring שהביא אותי לפורום זה אחרי שהצליח לעזור לי 3 (!) פעמים ברציפות. איש ביצוע מדהים בעל ידע מעמיק אותו הוא שמח לחלוק. לחברי הפורום שתרמו עצות בפורום עצמו ובפניות אישיות. אימי זוכה לשיבה טובה והרבה נחת בזכותכם.תודה

גילוי מאוד מרגש, וכל הכבוד לך על ההתמדה

אני מחזק את אחד הלקחים שלך ומוסיף אחד משלי: 1. פנייה ממוקדת בעיתוי המתאים היא מפתח להצלחה. בקשות עזרה צריכות להיעשות בצורה נבונה, בזמן שנצבר המידע הדרוש ובזמן בו הקהילה המסייעת פנויה לעזרה. הדבר נכון גם כאן בפורום. 2. נדמה לי שבמקרה דנן היית נחושה לפתור את התעלומה, וזוהי החלטה קריטית שעשויה לסייע רבות להצלחת הפיצוח. הנחישות הזו מובילה לחיפושים שיטתיים, מסודרים ושקולים. ותודה, כמובן, על הדיווח. ארנון

שילה1

New member
הרשו לי להודות גם ל melitz

בטובו הרב עזר לי לעזור לאיש קרוב לפתור תעלומה בת 50 שנה!!! יישר כח!

עב

New member
ברכות

אשמח אם תפרטי בקשר לרשתות החברתיות, למרות ההפניה לויקיפדיה ויוטיוב ותחשבי שלפחות אני שייכת ל"כיתה המקדמת" בתחום זה.

iris91

New member
תגובה לעב

א.אני מניחה שיש תלמידים בכיתות מקדמת ש"לוקחים" את שתינו ברשתות חברתיות. ב. לדעתי כדאי להתחיל להתרגל לכתוב מילה/ביטוי בגוגל וללמוד לבד. העולם משתנה בקצב מסחרר.אין לנו ברירה אלא להתמיד בלמידה עצמית כל החיים. ג.לעניננו:בואי ניקח כדוגמא את מפת המטרו בפריז- נושא חם עכשיו בגלל כנס הגנאולוגיה שם ביולי. אם לקחתי את הקו המסומן באדום ולא הגעתי ליעד הרצוי אוכל לקחת קו אחר, או צרוף של קווים. העיקר שאני יודעת לאן אני רוצה להגיע ואם לא הגעתי אחליף תוכנית. כך בשימוש ברשתות החברתיות לצרכי גנאולוגיה. לא פעם הגעתי לנקודות ללא מוצא.חזרתי לתכנון המקורי ושאלתי את עצמי מניין באתי ולאן פניי מועדות.מי שכיתת רגליו למד את הנושא דרך הרגליים.העיקר שהשימוש יהיה מושכל.

ariehprh

New member
ברכות למציאת בן הדוד וכלחי על ההתמדה

למדתי מעט מהדיווח שלך. למזלך יש שיתוף פעולה אצלך (ואצל אחרים) במשפחה, אצלי לצערי הרב הרבה נפשות במשפחתי לא משתפים פעולה.

יש קרוב רחוק במשפחתי המורחבת שיש לו מידע רב וגם עץ משפחה באחת מהאתרים הגנאולוגיים, מלבד להודות שיש בינינו קשר משפחתי, אינו מוכן לשתף במידע וגם לא מוכן לקבל מידע ממני.

קרובת משפחה קרובה בארה"ב נמצאת בקשר מיילים ואפילו טלפונים אתי ועם אחי, אך בנושאי גנאולוגיה אינה מכונה למסור מידע באופן מסודר (היא כמובן מספרת על בר/בת מצווה, תחונות, פטירות בצד שלה כאשר הם מתרחשים אבל זה הכול, אפילו לא היכן קרוב משותף נקבר בארה"ב).

בני דודים בארץ ובני משפחותיהם אפילו לא רוצים בקשר כלשהו.

זה מתסכל, מאכזב, אבל זה מה שיש ואני מנסה לדוג מידע בדרכים עקיפות (יום אחד אולי אפרט יותר).

אריה

למעלה