מצאו למי להטפל

איילת1974

New member
מצאו למי להטפל

שלום חברים; כפי שרובכם בוודאי יודעים אני מנהלת פורום חופש, שעוסק בכפייה דתית. היום היה לי מקרה לא נעים שקשור בכפייה כזאת. כולכם מוזמנים להכנס לכאן ולקרוא על המקרה.

Anne4

New member
ביום שישי זה קורה לי כל הזמן

היות ואני עושה קניות במרכז העיר (אני גרה בירושלים), וכיוון שלרוב אני במכנסיים, מיד רואים שאני חילונית, ועל כל צעד ושעל נדבקים אלי לגבי נרות או סתם אומרים לי - למה אין לי כיסוי ראש! אז בזמן האחרון למדתי פשוט להתעלם מהן, והן לא נדבקות אלי. אבל היום, פתאום באמצע מעבר החציה פנתה אלי מישהי. בתחילה לא הבנתי מה היא רוצה ממני, ואז היא הושיטה לי את הנרות, פשוט נדתי בראש וזהו. בזה זה נגמר. אני חושבת שהיא קצת נעלבה, אבל זאת כבר לא הבעיה שלי. על כל פנים, אני מנסה להיות מנומסת ועניינית ולא אנטיפטית. בסה"כ כוונתן טובה, ולכן איני רוצה לפגוע בהן.

רעיון יצירתי...

תלכי למקום שמוכר צלבים קטנים כאלה ששמים על שרשרת (יש הרבה בירושלים וביפו), וקני לך שניים שלושה כאלה. בכל פעם שתבוא אלייך נודניקית עם פאה ותציע נרות, הוציאי מן התיק צלב כזה, ותגישי לה אותו. היא תתאדה תוך שניה וחצי, תוך שהיא מפזרת ביטויים באידיש שעדיף שלא תביני, אבל מה זה כבר לעומת הטראומה שעשית לה?!

איילת1974

New member
מישהו (nosferatu) בפורום שלי הציע..

לקחת את הנרות ולומר להם: "תודה רבה באמת באתי לקניון לקנות נרות בשביל טקס בכת השטן שלי...

אנדרי ז

New member
מה לעשות, הם רגילים שכולם אומרים כן

ולמי שדיבר פה על עלבונות - העלבת מיסיונר היא מבחינתי "מצווה".

nirdagan

New member
בצעירותי גרתי בעיר הקודש

והיו שם רוכלים של חב"ד ששאלו את העוברים ושבים אם הם הניחו תפילין היום. רוב האנשים שלא רצו להניח שיקרו במצח נחושה שהם הניחו, אבל אני תמיד אמרתי שלהם שלא הינחתי ואני לא רוצה להניח עכשיו כי אני מאמין שזה בעל משמעות כלשהי.

yo c

New member
שידול בכביש

מכירים את כל התמהונים המתנפלים על רכבכם ברמזור עם חומר תועבה מסוגים שונים? אמנון מצחיק - מקבץ פניני לשון של המ מג מגמגם מאומן - ד"ש של הרבי מלובביץ´ שהגיע מעולם המתים ועוד כל מיני..... בהתחלה חשבתי על כל מיני תגובות פליליות ופועגניות,,, אבל מצאתי משהו חיובי ויצירתי: אני תמיד מחזיק ברכב או בתיק חומר של שינוי,או איזה פלייר על שבת או גיוס או קונטרסט של דעת אמת , או הזמנה להרצאה... וכשהנודניק נותן לי את החומר שלו אני דוחף לו ליד את החומר שלנו וסוגר מיד את החלון..... חשוב ביותר לראות אחר כך את פרצופו של המקבל כשהוא מזהה מה נתתי לו,, חוויה מומלצת.

למעלה