במסגרת חיפוש מידע על תכנית מפרץ החדשנות נתקלתי במפה הזאת
של קווי מתע"ן במורופולין חיפה.
כמו שניתן לראות הרבה קווי BRT חדשים, רכבלים ועוד.
בואו נתחיל עם הכלים האקזוטיים,
שני רכבלים חדשים ממרכזית חוף הכרמל להר.
הרכבל מחוף הכרמל למרכז הכרמל נע לאורך חוף הים במשך שלושה קילומטר
ואז עולה למעלה דרך מכללת גורדון עד מרכז הכרמל, ככה לפחות זה נראה.
אני לא מכיר דבר כזה שרכבל משייט לו שלושה קילומטר בתוואי מישורי אשר כבר קיים בו ציר עירוני,
סך הכל אורך הקו הוא בערך 7 קילומטר,
הרכבל בין מרכזית המפרץ לאוניברסיטת חיפה הוא 4.4 קילומטר ולוקח 19 דקות,
זאת אומרת שלרכבל המדובר יקח בערך 30 דקות לעשות את המסלול, זה יותר איטי מאוטובוס.
קו רכבל שני ממרכזית חוף הכרמל לצומת מוריה-פיק"א דרך בית חולים כרמל, איצטדיון סמי עופר ומת"ם,
קו נחמד אבל אני לא יודע אם הוא מצדיק רכבל.
רק"ל נצרת תוארך עד חוף הכרמל,
לדעתי רעיון מעולה, למעשה יהיה קו פרברי בין קרית אתא לחוף הכרמל.
אני מניח שהרק"ל תהיה מופרדת ממפלס הרחוב וכך תוכל לבצע את התוואי בצורה מהירה מהמטרונית
אך עם יותר תחנות מהרכבת הכבדה,
לרכבת הכבדה יש שתי תחנות בין מרכזית המפרץ לחוף הכרמל, לרק"ל יוכלו להיות בערך שבע תחנות.
לקו זה יש להוסיף את רק"ל עכו-חיפה דרך עוקף קריות, אם כי אין לי מושג מה המטרה בו.
עוד יתווספו הרבה קווי מטרונית, אני מניח שחלקם לא יהיו באוטובוסים מפרקיים אלא באוטובוסים
רגילים וחלק מהקווים זה פשוט מיתוג מחדש ולא באמת BRT.
עוד נקודה לשים לב זאת מרכזית גילעם, היא תחליף את מרכזית קרית אתא אשר בוטלה בתכנונים,
גם מסילת גליל מערבי לא תעבור בקרית אתא אלא תמשיך לאורך כביש 70 עד חיבור למסילת העמק,
מאוד חבל ואני אכתוב על זה ברשומה אחרת.
סביר להניח שהתכנית תשתנה במידה מסויימת עם המשך התכנון של מפרץ החדשנות.
של קווי מתע"ן במורופולין חיפה.
כמו שניתן לראות הרבה קווי BRT חדשים, רכבלים ועוד.
בואו נתחיל עם הכלים האקזוטיים,
שני רכבלים חדשים ממרכזית חוף הכרמל להר.
הרכבל מחוף הכרמל למרכז הכרמל נע לאורך חוף הים במשך שלושה קילומטר
ואז עולה למעלה דרך מכללת גורדון עד מרכז הכרמל, ככה לפחות זה נראה.
אני לא מכיר דבר כזה שרכבל משייט לו שלושה קילומטר בתוואי מישורי אשר כבר קיים בו ציר עירוני,
סך הכל אורך הקו הוא בערך 7 קילומטר,
הרכבל בין מרכזית המפרץ לאוניברסיטת חיפה הוא 4.4 קילומטר ולוקח 19 דקות,
זאת אומרת שלרכבל המדובר יקח בערך 30 דקות לעשות את המסלול, זה יותר איטי מאוטובוס.
קו רכבל שני ממרכזית חוף הכרמל לצומת מוריה-פיק"א דרך בית חולים כרמל, איצטדיון סמי עופר ומת"ם,
קו נחמד אבל אני לא יודע אם הוא מצדיק רכבל.
רק"ל נצרת תוארך עד חוף הכרמל,
לדעתי רעיון מעולה, למעשה יהיה קו פרברי בין קרית אתא לחוף הכרמל.
אני מניח שהרק"ל תהיה מופרדת ממפלס הרחוב וכך תוכל לבצע את התוואי בצורה מהירה מהמטרונית
אך עם יותר תחנות מהרכבת הכבדה,
לרכבת הכבדה יש שתי תחנות בין מרכזית המפרץ לחוף הכרמל, לרק"ל יוכלו להיות בערך שבע תחנות.
לקו זה יש להוסיף את רק"ל עכו-חיפה דרך עוקף קריות, אם כי אין לי מושג מה המטרה בו.
עוד יתווספו הרבה קווי מטרונית, אני מניח שחלקם לא יהיו באוטובוסים מפרקיים אלא באוטובוסים
רגילים וחלק מהקווים זה פשוט מיתוג מחדש ולא באמת BRT.
עוד נקודה לשים לב זאת מרכזית גילעם, היא תחליף את מרכזית קרית אתא אשר בוטלה בתכנונים,
גם מסילת גליל מערבי לא תעבור בקרית אתא אלא תמשיך לאורך כביש 70 עד חיבור למסילת העמק,
מאוד חבל ואני אכתוב על זה ברשומה אחרת.
סביר להניח שהתכנית תשתנה במידה מסויימת עם המשך התכנון של מפרץ החדשנות.