מפת דרום אמריקה

פיצושקה

New member
מפת דרום אמריקה

אולי במקרה יש למישהו קישור למפה של דרום אמריקה שאפשר לראות בה פחות או יותר איפה כל מדינה ממוקמת..

ashmash

New member
דרום אמריקה

מדהים מה שאפשר למצוא תוך שניות בודדות בגוגל. בהצלחה

פיצושקה

New member
קודם כל תודה ועכשיו עוד שאלונת...

אחרי שראיתי את המפה.. מבחינת מזג אויר מאיפה כדאי להתחיל ( בהתחשב בעובדה שאני רוצה לנסוע בנובמבר ולהספיק לקרנבל) אני רוצה לראות את כל הארצות ולא יודעת מאיפה להתחיל.. מה מומלץ?

ashmash

New member
עצה קטנה

טרם הייתי בדרום אמריקה (טרם היא המילה המדוייקת), אבל מניסיון בחבלי ארצות גדולים במקומות שונים בעולם, אני יכול להמליץ לך לרדת מ"כל הארצות" ולהתמקד במספר מצומצם של ארצות, כי לנסוע למקום כדי להגיד הייתי, לסמן וי ולהמשיך הלאה, זה קצת מפספס את הפואנטה (אלא אם כן אתה מעוניין לטייל כדי להציג תמונות ולספ היכן היית). בעניין מזג האוויר, הואיל ומדובר בהמיספירה הדרומית, כך בחשבון שנובמבר זה תחילת הקיץ (דבר שלא כל כך רלבנטי לאזורים המשוונים, אבל יש לו יתרונות דרומה יותר). בכל אופן, אני ממליץ לך לשמוע הרצאה בנושא בלמטייל או ריקושט ולהתחיל כבר עתה להתחסן. בהצלחה.

kogawa

New member
בגואיינה הצורפתית וסורינאם

עדיין לא הייתי, כך ש"כל הארצות" זהוא דבר לא ברור לי אבל: תכנון טיול מתחיל בצירים מרכזיים שתסמני על המפה, ציר פאנאמריקה בחוף המערבי, ציר החוף המזרחי, ציר רוחב ריו/ארקיפה, ציר האמזונס וכו. דבר שני דעי שארגנטינה ודרום צ'ילה הפוכים בעונות מאיתנו, והאזור המשווני תמיד רטוב וחמים, וששדרות הקורדיליארות והאלטיפלאנו (הרי האנדים) גבוהים וקרים, ושבוליביה ופרו גשומים בדצמבר/ינואר, ושצפון צ'ילה הוא היבש בעולם. בדקי איפה את רוצה להיות בקרנבל (נחוג בכל העולם הקטולי ולא רק בברזיל) והאם כצופה בריו או כשותפה בבהייה או אולינדה, ובהתאם לאלוצים אלו ואלוצי כרטיס הטיסה תתחילי לתכנן. והיה ואת טסה ביבשת אין מה לתכנן. אם לא, תכנון לשנה יכול להתחיל מבוינס איירס ודרומה עד ארץ האש בריצה, ומשם טיסה או נסיעת רצח לצפון ברזיל, עליה עד בלאם (בית לחם), או ירידה איטית בחופי הצפון עד דרום ברזיל, איגוואסו, וכאן קצת לא שיגרתי, פראגוואי לאסונסיון ולפילדלפיה, וחזרה לברזיל לפאנטנאל, ומקורומבה לבוליביה, לקוצבמבה ופוטוסי, לסאלאר, להפאז, ג'ונגל כאן או באקוודור מאוחר יותר, טיטיקאקה וקוסקו (עצירה ארוכה לטעינת מצברים באזור קוסקו), ולשם לתכנן להגיע ב-21/6 בפסטיבל האינטא-ראימי מהיפים ביבשת, הגעה לחוף ואפשרות לביקור במדבר אטקמה, נאזקה ומישור החוף ללימה. המשך סיבוב דרך האווארז וצפון פרו לאקוודור ולגלפגוס, קולומביה (באישור הורייך) ונצואלה וטרינידאד, ולאחר סיור בזק מקדים זה היגיע הזמן לטיול אמיתי ביבשת.

gamari

New member
נובמבר וקרנבל

מומלץ להתחיל באזור הדרומי של היבשת שזה אומר צ'ילה וארגנטינה וזה טוב ממספר בחינות. הזמן המוערך כדי למצות את האזור עם טעם טוב זה חודשיים וחצי שזה אומר להגיע לברזיל בינואר ולמצא גם מקום טוב לבלות בו את הקרנבל. סיבה נוספת זה מזג האויר... פטגוניה שזה בדרום היבשת עם הנופים השווים ביותר כדאיים לטיול בתקופת דצמבר ינואר ואולי פברואר שאם תתחיל בסנטיאגו אז תגיע לאזור הדרום אחרי שלושה שבועות.. זה הקיץ שם,, פשוט פחות גשם ויותר חם.. בחורף שלהם הכבישים סגורים בגלל שלג וקרח (תחשוב על נורבגיה או פינלנד בחורף) אגב את צ'ילה ודרום ארגנטינה "עושים ביחד". הגבול הוא רק הקצה הדרומי של רכס האנדים.. אבל המעבר הוא אותו אזור גאוגרפי.. כך בחשבון בילוי תקופתי בערים הגדולות והתיירותיות, חוץ מהטרקים כמובן (בואנוס איירס, סנטיאגו, ברילוצ'ה, סלטה, מנדוסה, קורדובה). ואחרי שתגיע לברזיל כבר תבחר אם תרצה לחתוך לבוליביה דרך הפמפס/פאנטנל או להגיע לצפון הטרופי (שמאד שווה שם) ולהכנס לאמזונס ופשוט לטייל בגויאנה ונצואלה וקולומביה.. שזה אומר ג'ונגלים !! אגב המפלים היפים בעולם נמצאים שם.. ואחרי קולומביה לרדת דרומה לאזור האנדיות (אקוודור, בוליביה,פרו).. כדאי גם ללכת להרצאה אחת של "למטייל" תקבל סקירה מקיפה על מזג האויר ביבשת

Yo-man

New member
סנטיאגו - צ'ילה

הקרנבל מתקיים השנה בסוף פברואר, כך שיש מספיק זמן להגיע לסנטיאגו, להתרגל לשפה ולאוירה, להתארגן על רכב (שכור מן הסתם) ולעשות סיבוב של 30 יום (פחות או יותר) עד דרום היבשת וחזרה. אני עשיתי את זה ב-25 ימים, אבל זה כי לא עניין אותי להגיע לאושוואיה (דרום-דרום-דרום ארגנטינה) ולא עצרתי ליותר מידי טרקים בדרך... לנסות לתכנן על קריסמס או סילבסטר בברילוצ'ה או סנטיאגו עצמה. אח"כ לעבור דרך בואנוס איירס (4-5 ימים), אוטובוס לאיגואסו (יומיים לפחות) ומשם או לריו אם אתם ממהרים, או לאי הדבש שנמצא איפשהו בדרך לריו, או להמשיך צפונה עד באייה, ולחפש את "אריאל דה אז'ודה" - המקום לבלות בו לפני הקרנבל, ללמוד את כל הריקודים ולנוח מהריצה עד שם. להמשך תוכניות - תשאלי ואנסה לעזור.

פיצושקה

New member
מה לגבי השכרת רכב?

כדאי להשכיר גי'פ כדי לעשות את ציל'ה ארגנטינה או שעדיף אוטובוסים? גם מבחינה כספית וגם מבחינה בטיחותית?

Yo-man

New member
אממממממם... סוגיה סבוכה

מקובל לשכור טנדר עם עוד 3-4 אנשים. ראיתי חבר'ה ששכרו מיניבוס ל-9, נזהרו קצת יותר בשבילי העפר (בני מאות הק"מ) ונהנו מחיי חברה עשירים. יש לי חבר שעשה את כל הדרך בטרמפים, זו גם אפשרות אבל צריך להיערך למצבים בהן יכול להיות שתשארי לצד הכביש יומיים רצוף. אוטובוסים מאוד יקרים והמרחקים עצומים, לא תגיעי לכל האתרים איתם, אבל הם בטוחים. לדעתי החוויה בטיול הזה הוא לבחור את הקצב, את תחנות העצירה, לחיות את טעויות הניווט ולהתנסות בנהיגה של 13,000 ק"מ בחודש
אין ג'יפים להשכרה, או שמחירם מופרז ולכן אינם מקובלים. המחיר הוא בערך 50-55$ ליום בסוכנויות של תרמילאים, וזה כולל ביטוח. בחברות גדולות יותר זה מתחיל ב-65$ ליום ולא כולל ביטוחים. לא זול, אבל This is how you do it.

השכרת רכב בצ'ילה...

האוטובוסים טובים אבל לא זולים... מה שמביא תא העלות של חודש ברכב וחודש באוטובוסים לשיוויון בערך... לנהגים הישראלים יש נטיה לחשוב שהם נהגים טובים ומהומנים ובגלל זה הם הופכים רכבים על ימין ועל שמאל... (תמצעו לי כביש של מאות קמ בלי כלום בארץ... אם רוחות צד פתאומיות...) הרכב הכי נפוץ ואותו מקובל להשכיר זה הPICUP'S למיניהם (אפשר לשבת מאחור ולהתענג מנוף של 180 מעלות...) מי שמעוניין לשכור רכב... רצוי שיהיה אדם שמרגיש נוח לחיות חודש בתוך כלוב אם אנשים אחרים... (מה שמוביל לעלילות רבות על המתחים והריבים שפורצים...) וכמובן לא מומלץ למי שאוהב לטרק...(זמן שהרכב עומד בצד שווה כסף... וכך הטרקים מתקצרים...) אם שרדת עד כאן... אז הכי כדאי להשכיר בסנטיאגו... בזמני (שלוש שנים...) זה היה לפחות 10$ יותר זול מאשר בפוקון ליום! לאותם רכבים... הכי חשוב זה באת ההשכרה לשים לב לכל שריטה...(שלא תחוייבי על שריטה שהיתה קודם...) להסתקל מלמטה שאין מכות בגחון... (שוב שווה כסף...) צמיגים שיהיה במצב טוב... ושיהיו שניים ספייר! (לעיתים מאות קמ של כלום... של דרכי אפר...). למי שיש זמן יכול גם לרכוש רכב... בערך ב4-5 אלף דולר... ולמכור בסוף... כמובן לקחת בחשבון שזאת חופשת הקיץ שלהם... ובצילה מקובל מאוד לטייל בטרמפים... הכי מעניין זול חווייתי... (הכי הרבה שנתקעתי היה חצי יום בקאראטרה אוסטראל...(כי כל מי שעבר היה מלא...) אם יש שאלות אשמח לענות

למעלה