מפתח קסטה

רוד 3

New member
מפתח קסטה

השבוע נסיתי לעשות טיפול בנאבה האחורית על פי המאמרים הטכנים המופרסמים בגרופי ובהרים פרקתי את השחרור המהיר, את כל הברגים והאטמים והדסקיות הנלוות, ואז נתקעתי לא הצלחתי להוציא את הגולות מהצד של הקסטה , הבנתי שחסר לי מפתח לקסטה הקסטה שלי היא של שימנו CASSETTE Shimano HG-50 LX, 9-speed, 11x34t הנאבה האחורית היא REAR HUB Shimano M-525 Disc, 32 hole, loose ball bearings, alloy Q/R לדעתכם האם מפתח הקסטה הנ"ל המופרסם בשופ הרים מתאים לקסטה כזאת ואיך זה שבמאמרים הטכניים המפורסמים בגרופי ובהרים אין איזכור לפעולת הפתיחה עם מפתח קסטה הנ"ל האם ישנה קסטה או נאבה שלא מצריכה פעולה כזאת ?

nintense

New member
הסבר על טיפול בנאבה...

לא כולל גם פירוק הגלגל מהאופניים... נו באמת, ברור שצריך לפרק קסטה. בנוסף למפתח בתמונה (שמשמש גם לסגירה), יש צורך בכלי נוסף שמונע מהקסטה להסתובב כשפותחים אותה, יש שני סוגים: מוט עם שרשרת - פארק טול (יש גם בחצי מחיר מיצרנים סינים) ויש את של פדרוס שעובד על עקרון של פינים ולדעתי הרבה יותר יעיל ומהיר לשימוש, לא ידוע לי על חיקויים זולים. ד"א... גולות חדשות כבר קנית ? בהצלחה

רוד 3

New member
גולות חדשות לא קניתי

בנאבה בוצעה טיפול אצל מכנואופן בתחילת השנה ובו הוחלפו כל הגולות הרעיון הוא לעשות טיפול אחזקה מונעת דרך אגב גולות איפה אפשר לקנות? חנות אופנים מוכרות גולות?? יש לך תמונה של הכלי של פדרוס

IcePack

New member
פרטים על הטיפול

למטה לינקים לסוגי הטיפולים המבוקשים. הכלי הוא chain whip ומצורף לינק לאחד של Park tools

nintense

New member
אני מאמין שברוב חנויות האופניים יש.

גולות ואם לא תמצא, כל חנות מיסבים מחזיקה, אלו שבאיכות המקורית עולות גרושים.

למעלה