מפתח כבאים

fireman

New member
מפתח כבאים

אחד הדברים היותר מצחיקים שאפשר להתקל בהם או יותר נכון, לא להתקל בהם בכל מעלית יש את האופציה הזו שנקראת מפתח כבאים או פיקוד כיבוי אש שבו המעלית עולה ויורדת בהתאם לרצונו של הכבאי שנמצא במעלית ללא כל תלות בלחצנים החיצוניים, נניח שיש שריפה בבניין בקומה 18 הכבאים נכנסים למעלית, מסובבים מפתח ועולים 18 קומות מבלי לעצור בדרך לכל לחיצה של דייר שסביר להניח אפילו לא יודע מה קורה 12 קומות מעליו באותה הצורה הכנסת המפתח ללחצן הפיקוד בלובי מאפשר קריאה למעלית באופן מיידי בלי לחכות שהיא תעצור בכמה וכמה קומות בדרך. 6 שנים התנדבתי בכיבוי אש, אני עובד בכיבוי אש כמעט שנה ועד היום לא ראיתי את המפתח הזה, אצל אף כבאי, באף תחנה.... מה הרעיון? קישוט?

ILfirefighter

New member
מפתח מעליות

אמור להיות בכל ארגז כלים של רכב סער סטנדרטי. הוא נראה בערך ככה

אצלי סוג שונה...

ב"ה לא עם ראש כמו מפתח צינורות, אלא מפתח עם שיניים קטצ'יק.

almog102

New member
מפתח כבאים

לידיעתכם לא מדובר במפתח כזה לפתיחת הדלתות .אלה במפתח רגיל אשר אמור להמצא מאחורי פנל פלסטיק במקוף המעלית או ליד הלחצן.או בקופסת ניפוץ. תפקידו כאמור להשתלט על המעלית.המפתח לא אמור להמצא אצל הכבאים כל מעלית והמפתח שמתאים לה

דנסמן

New member
אתה מעלה נקודה כואבת..

מה שאתה מתאר הנו מפתח מעליות המצוי בתוך פנל המעלית קופסת ניפוץ מפלסטיק קשיח שנמצאת בד"כ לצידי המעלית. השימוש במעלית נעשה אך ורק בשעת חירום. אחריות וועד הבית וחברת המעליות לוודא כי אכן מצוי כזה מפתח. המפתח מאפשר שליטה מלאה במעלית בזמן שריפה. בתורת הלחימה באש במבנים גבוהים פרק מעליות מפורט קצת יותר על המפתח ועל שליטה במעליות. המפתח שמיש ביותר במצב שבו המעליות באזעקת אש יורדות ללובי ונפתחות במקרים אחרים זקוקים לשני מפתחות אחת כדי לקרוא למעלית ולשניה כדי לפקד עליה, לצערי הכבאים בארץ לא מיומנים מספיק (וחבל) בשימוש בפיקוד מעליות. הסיבה שאין לכל כבאי מפתח כזה היא בגלל שקיימים מספר סוגי מנעולים ואי אפשר להחזיק את כל הסוגים. הנחת העבודה כי על יד כל מעלית נמצא המפתח שלה. המפתח שנמצא בציור הנו מפתח לפתיחת המעלית בחירום ולא קשור לפיקוד מעליות (אם כל הצער שבדבר)

fireman

New member
זה אחד הדברים היותר מוזרים

שיצא לי להתקל בהם, מה שאותי מעניין זה איפה דרישות התקן בנושא הזה? הרי כל המעליות במדינת ישראל מחוייבות בבדיקה חצי שנתית ומקבלות תווי תקן מחמירים כולל תקן ישראלי, מדוע לא יכול להכלל סעיף שמחייב שבכל המעליות יהיה אותו מפתח לפיקוד כבאים, מפתח מאסטר אחד שישלוט בכל המעליות ומכאן לכל כבאי יהיה מפתח אחד או בכל רכב כיבוי או מה שזה לא יהיה אין כאן בעיה של מיומנות אלא היעדר המפתח.

כי כל חפר ישראלי יחזיק מפתח בכיס...

ב"ה כמו שיש "שלט" אונברסלי שמתאים לחניונים וכו' ודרכו אתה "מתפלח" או כל מיני חלטורות שהישראלים אלופים בזה. גם כאן אני מבטיח לך יהיו חפרים עם מפתחות בכיס. קח לדוגמא: ואהיה הכי קיצוני שרק אפשר, אך במדינה שלנו הכל יכול להיות. גנבים שמעמיסים בית במעלית. עם מפתח הוא יורד לחניון מעמיס ת'אוטו ועף משם. קרמינלים יש גם בלי מפתח.

fireman

New member
זה לא צריך לעניין אותי שכל חאפר

יחזיק מפתח או עשרה מפתחות כאלה בכיס. אותי מעניין שלכבאי שמגיע לשריפה יהיה את המפתח הזה....מה קורה מעבר...לא ממש מעניין\רלוונטי

למעלה