מפש אלבום פרוג

CosmikDebris

New member
מפש אלבום פרוג

עם קונספט של סייבר פאנק, משהו סטייל אקירה כזה. רק שיהיה טוב ועם הקונספט הזה. יש המלצות? תודה מראש

CosmikDebris

New member
אין יצור כזה?

ואני הייתי בטוח שעם כל הפרוגרים המטרופים שקיימים, לפחות להקה אחת עשתה איזה אלבום עם סיפור שמתרחש בעולם שכזה. (הקפצה במסווה של אכזבה)

borges

New member
יש כזה דבר

האלבום השני של להקת U Totem האמריקאית מבוסס על סיפור סייבר-פאנקי משהו, ואיכותי לטעמי (כמו גם המוסיקה). אפשר לקרוא את הסיפור כאן. NP: Arnold Schoenberg - Verklarte Nacht

עמית ע

New member
אם זה ה-NP שלך...

...לא פלא שאתה אוהב את השני של יו-טוטם (שנברג, מי שלא יודע, הוא מלחין קלאסי מדור המייסדים של שיטת ההלחנה הסריאלית). גריבסבי חיבר שם לחנים דיסוננטיים לחלוטין. אותי האלבום הזה שבר (והיום הוא מפאר את ספריית הדיסקים של מישהו אחר). אלבום קשה מאד למי שלא מורגל בהאזנה למוסיקה סריאלית, וגם לכמה שכן. מה שנכון, הטכסטים שם בהחלט מעניינים.

הוא מפאר את הספריה שלי

ואפילו אני מתקשה איתו
אלבום טוב מאוד, אבל קשה מאוד לשמיעה, אחת לחצי שנה נחה עלי המוזה המתאימה לשמוע אותו... בקשר לעלילה שלו, עוד לא החלטתי אם אני מתחבר אליה או לא, היא קצת... מוזרה
And now for something completely different- NP- Mr Toad - Trench Art (New mix)

HelterSkelter1

New member
הגדרה באבילונית ../images/Emo13.gif

Cybepunk סייברפאנק (בעולם המחשבים והתקשורת) כינוי לאנשים החיים בשוליה של חברה מתקדמת (הנשלטת ע"י המדיה והטכנולוגיה) נלחמים במערכת וגוברים עליה. הקיצר, לכו תבינו

RamiSun

New member
אז קווינסרייך די בעינין הזה לא?

Rage for order אם אני לא טועה הוא על הנושא הזה...

borges

New member
יוּ, טוטם!

האלבום השני יותר טוב ואחיד מהראשון לטעמי כאלבום, הכתיבה בו יותר מגובשת (אולי תרמה לכך העבודה שגריגסבי הוא המלחין הבלעדי). לעומת זאת השיאים של האלבום הראשון (One nail draws another, Vagabond's home) מרגשים אותי יותר מאלה של Strange Attractors אך גם הנפילות כואבות מאוד... אלבום קשה לעיכול אך מתגמל האזנות חוזרות ולכן לדעתי מומלץ, גם העלילה מעניינת ותורמת לאווירה. בכל מקרה, גם דייב קרמן וגם כריס קאטלר מעדיפים אותו
NP: The Ex - Mudbid Shivers

צודק לגבי החוסר אחידות

בדיוק אתמול אני ואסף דיברנו על זה... יכול להיות שדווקא בגלל החוסר אחידות הזה יותר קל לי לשמוע את הדיסק הראשון, ולקפץ בין הטראקים הטובים (3 במספר, אם אני זוכר נכון, אבל איזה שלושה
) מאשר לשמוע את הדיסק השני מתחילתו עד סופו (כי זו הדרך היחידה לשמוע אותו...). דווקא בגלל שהוא אחיד, כמיקשה אחת הוא הרבה יותר קשה לשמיעה. מה שבטוח, גריגסבי לא מרחם על המאזין מבחינת האינטנסיביות של החומר. גם בתקליטים של טוטמיסט גילד, ההאזנה מאוד קשה וDEMANDING, אבל באופן מפתיע, למרות שגריגסבי כתב את כל החומר, הסגנון הרבה יותר אקלקטי ולא אחיד. (לא שזה מקל על השמיעה, כל מקום שגריגסבי נמצא בו מבשר רעות
)

borges

New member
../images/Emo32.gif ליל הוד של שנברג

ליל הוד היא דווקא יצירה טונאלית ו"יפה" עד מאוד, שמסכמת אולי במושלמותה את התקופה הרומנטית המאוחרת בגרמניה... זמן קצר לאחר כתיבתה שנברג הבין שהסגנון בעצם מוצה ויצא לפתח את השיטה הא-טונאלית, וההמשך ידוע (גם לג'יימס גריגסבי). NP: The Ex - Mudbid Shivers פאנק דיסוננטי (לא סייבר)

למעלה