מפרק של כף היד...

Blue Potion

New member
מפרק של כף היד...

היי,

אני בת 23, התחלתי ללמוד לא מזמן.
אני לומדת המון שעות ביום, בין 8-12 שעות, וכותבת הרבה.
בזמן האחרון התחיל לכאוב לי נורא המפרק בשורש כף היד.

אציין שאני לומדת על שולחן, כל היד מושענת על השולחן בזמן הכתיבה.
מאז שאני זוכרת את עצמי גם הייתי משתמשת במחשב, ומעולם לא נוצרו לי כאבים כאלה בגלל העכבר.

לא יודעת מה לעשות...
אני לא מאמינה שיש לי דלקת, אבל מה עושים כדי למנוע אותה? או להפחית את הכאב?
כי זה בלתי נסבל ומונע ממני ללמוד...

תודה רבה לכם! המשך יום מקסים

שלל עצות

צילומים, בדיקות דם וקומפרסים של כרוב (איך עושים את זה?).. רק אבחון פסיכיאטרי חסר..

צריך ללכת לאבחון פשוט אצל רופא/פיזיותרפיסט / או מטפל מגע. אם לא מקבלים תשובות מספקות אפשר אפילו לאורטופד. זה נשמע כמו מאמץ יתר על מפרקי כף היד. אין מנוס ממנוחה , שימוש בסד למניעת תנועה מאומצת ומספר מתיחות. זה יכול לקחת זמן -אלו מפרקים קטנים ורגישים ונשמע שהעמסת עליהם הרבה

ינוקא1

New member
נשמע כמו CARPEL TANAL SYNDROM

בכל אופן חוץ מאשר "אבחון" , כדאי להניע את המפרק כמה שיותר כמה דקות בכל פעם : ניעורים של כפות הידיים , מתיחות של היד והאצבעות , סיבובי המפרק , ועוד.

0 אור 0

New member
שמירה על היד

הי,
העצות מעלי נכתבו בלשון תמציתית ולא תמיד מובנת לכן אני לא בטוחה שהן שימושיות, אז אנסה להבהיר.
1. חשוב ביותר להגיע לאבחון ולהבין אם יש בעיה במפרק, ביד, אולי זו דלקת / תסמונת התעלה הקרפלית, אולי נקודת טריגר שהתפתחה בשריר, אולי סתם נפיחות מקומית כתוצאה מעודף מאמץ . אי אפשר לנחש ללא אבחון.
כדאי להגיע לרופא "רגיל" ובמקביל / לאחר מכן למטפל - ואם הרופא רושם תרופות אז כדאי לוודא אתו אם אלו תרופות שאפשר לא לקחת ומיועדות להקל על הכאב למנוע החמרה וכו' (רוב התרופות שרופאים רושמים הן מהסוג הזה ועליהן כדאי לוותר).
המטפל יוכל לעזור לך באמצעים שמתאימים לבעיה שיאבחן - טיפולי מגע, דיקור או עיסוי, שילוב של שמנים, הנחיות לתנועה נכונה וטיפול עצמי.
2. במיידי וללא אבחון יש אמצעים שבהם את יכולה להקל על היד:
הכי חשוב - מניעה:
- עזרים ארגונומיים כמו כרית קטנה שמניחים עליה את היד בזמן כתיבה במחשב
- מנוחה ליד במרווחים קצובים
- בהפסקות של הלימודים ובכלל כמה פעמים ביום: עיסוי עצמי של כף היד ושל כל היד, הפעלה של המפרק בתנועות סיבוב, ניעור היד בתנועות נמרצות, "פסנתר" באצבעות
אמצעים שמקילים וחלקם אף תורמים לריפוי :
- אם יש נפיחות אפשר לעטוף את האיזור הנפוח בעלי כרוב, למשיכת הנוזלים והרגעה
- אמבטיה עם מי מלח
- מריחת השמן ה"סודי" שלי על המפרק או השריר הכואב: שמן זית חם עם כמה טיפות שמן מנטה (שמן יפני או סיני). יש גם תערוובת שמנים יותר אפקטיביות , כמו שמן הסגולה שלנו ואחרות, אבל אותן תצטרכי לרכוש ממטפל.

למעלה