מפרק כתף "משוחרר"

Taloosh26

New member
מפרק כתף "משוחרר"

שלום, אני בחורה בת 34 - רב חיי הייתי בכושר טוב והייתי בהרבה סוגי ספורט למעט שחיה. לפני כמעט שנה למדתי לשחות חתירה. אחרי הקורס התחלתי להרגיש בעייתיות בכתף אחת במיוחד כשעשיתי תנועות כמו הסטת וילון, פתיחת חלון, כל דבר שדורש פריסת היד ישר קדימה או למעלה. אחרי תקופה של חודש שלא שחיתי, חזרתי לשחות והתקדמתי יפה אך, לטעמי, לא מהר מדי או באובססיביות. תוך זמן קצר התחלתי להרגיש את תחילתה של אותה בעיה בכתף השניה. התייעצתי עם כמה אורטופדים - עשיתי אולטרא סאונד, נמצא שיש דלקות והסתיידות בכתפיים. עפ"י הפניית רופא הלכתי לפיזיותרפיה - שם עשו לי פירוק של ההסתיידות באולטרא-סאונד, וחימומים עם זרם חשמלי. בינתיים אני לא רואה שיפור במצב. לקחתי פעמיים אטופן לתקופה של 10 ימים כל פעם ולמרות שיש שיפור קל, המצב מחמיר שוב אחרי סיום התרופה. אני נמנעת משחיה כבר כמעט חצי שנה, וכן מכל סוג של ספורט או משקולות שעלולים להחמיר את המצב, אבל מרגישה שהמצב הופך להיות קבוע וזה מנטרל לי הרבה דברים בחיים, ומוציא אותי מעולם הכושר/ספורט. אני לא מצליחה להוריד חולצות בנוחות, לפעמים אפילו אחרי שאני מקבלת חיבוק חזק, אני מרגישה שהכתף יוצאת לי מהמקום. שתי הכתפיים שלי פגועות אבל בכל אחת סימפטומים אחרים: כתף ימין - מרגישה כאילו היא יוצאת מהמקום בקלילות, ותנועות סיבוביות נותנות תחושה שמשהו זז ומסתובב סביב משהו אחר במפרק. כתף שמאל - כואבת מאד כשהיא מיושרת כלפי מעלה, וכשנוצר עומס קל על הכתף (תיק גב קל במשקל) אני מרגישה מן עייפות בכל האיזור בין הכתף למרפק. האם יש פתרון למצב הזה? האם אוכל לשחות שוב ולחזור לשגרה נורמלית? האם יש טיפול מומלץ שהוא יותר אגרסיבי מפיזיותרפיה אך ללא ניתוח? תודה רבה על ההתייחסות, כתפיים מבואסות

כתפיים

שלום טל, קשה לומר מהי הבעיה ללא בדיקה גופנית בתור התחלה וייתכן שבדיקות הדמייה חוזרות. המלצתי אלייך היא לפנות לבדיקה אצל אורטופד מומחה כתף. בברכה,

למעלה