מפרק הירך.

nahmiaszoro

New member
מפרק הירך.

שלום. אני אחרי שבר קשה באצטבולום ועוד כמה מקומות באגן. השאלה שלי היא כזו... החלפת מפרק ירך. כמה פעמים ניתן לעשות את הניתוח הזה? אני יודע שכל פעם זה טוב לכמה שנים... אבל נאמר לי שאחרי הפעם ה 3 זה כבר בלתי אפשרי. לא יודע למה ואם זה נכון. לכמה זמן זה טוב המפרק החדש? שיטת ריצ'רד טובה לכמה זמן? זה שונה מהחלפת מפרק הירך לפי מה שקראתי באינטרנט. מיותר לציין שאני סובל מכאבים חזקים ומגבלות בתנועה של הירך... תודה.

מפרק הירך

שלום, שאלת את שאלת מליון הדולר ברפואת המפרקים. אף אחד לא יודע כמה זמן יחזיק תותב. זה תלוי בהרבה פרמטרים בהם גיל המטופל, מידת הפעילות הגופנית, כאשר ככל שרמת הפעילות עולה כך העומס על התותבות עולה ואורך חייהן בד"כ יורד, סוג התותב שבו משתמשים, טכניקת התקנת התותב, תגובת הגוף לתהליך ועוד פרמטרים שאינם צפויים מראש. באופן עקרוני אם איכות העצם מאפשרת זאת, ניתן להמשיך ולהחליף את התותבות אך מדובר בניתוחים חוזרים עם סיכון מוגבר יותר לזיהום (הבעיה הקשה ביותר לפתרון) ופגיעה בשרירים עצבים וכלי דם באיזור. מסמר ע"ש ריצ'ארד הוא אמצעי לקיבוע שבר צוואר ירך ואינו פתרון במקרים של פגיעה במפרק הירך. עליך להוועץ באורטופד, בעדיפות מנתח מפרקים. מקווה שעזרתי, בברכה,

למעלה