מפרט וכתב כמויות

מצב
הנושא נעול.

bakobby

New member
מפרט וכתב כמויות

מפרט וכתב כמויות
שלום לחברי הפורום הנכבדים. אני אדריכל צעיר וכרגע מבצע תכנון ועצוב פנים לבית מסויים (פעם ראשונה). הגעתי לשלב בו אני צריך לכתוב את המפרט וכתב הכמיות. האם יש מישהו שיכול לעזור לי עם דוגמא כיצד לכתוב ולהתנסח. תודה מראש קובי.

gerson1

New member
הכי טוב שיש תנסה להשיג חוברת של דקל

מפרט וכתב כמויות
שלום לחברי הפורום הנכבדים. אני אדריכל צעיר וכרגע מבצע תכנון ועצוב פנים לבית מסויים (פעם ראשונה). הגעתי לשלב בו אני צריך לכתוב את המפרט וכתב הכמיות. האם יש מישהו שיכול לעזור לי עם דוגמא כיצד לכתוב ולהתנסח. תודה מראש קובי.
ו/או תכניות של פרויקט הדומה לפרויקט שאתה מכין. בברכה גרשון

bakobby

New member
חוברת של דקל?

ו/או תכניות של פרויקט הדומה לפרויקט שאתה מכין. בברכה גרשון
חוברת של דקל?
תודה גרשון, אבל אינני יודע מהיא החוברת של דקל. כיצד אני משיג אותה ואיפה?

מפרט טכני וכתב כמויות

מפרט וכתב כמויות
מפרט טכני וכתב כמויות
בנוסף שמה שנכתב, הנה דוגמה של פרוייקט קטן [ממכלול של עבודה גדולה] ממשרדי. דף ראשון כולל הצגת הפרוייקט והערות כלליות. כמובן שלכל פרוייקט הדגשים משלו והניסוח בהתאם. כמובן שהכל בהתאמה לתכניות הרלוונטיות.

המשך.

מפרט טכני וכתב כמויות
בנוסף שמה שנכתב, הנה דוגמה של פרוייקט קטן [ממכלול של עבודה גדולה] ממשרדי. דף ראשון כולל הצגת הפרוייקט והערות כלליות. כמובן שלכל פרוייקט הדגשים משלו והניסוח בהתאם. כמובן שהכל בהתאמה לתכניות הרלוונטיות.
המשך.
פרוט העבודות נעשה לפי המקצועות השונים. במקרה של עבודות קטנות במקום כדאי לעיתים לתת את העבודה כמכלול לתימחור במקום לתת כמויות לחישוב. [למרות שהכמות כתובה] בד"כ הכמויות כוללות את החישוב המדוייק +10%. זה מקל מאד על סטיות קלות בחישוב ומהוות מקדם בטחון. בעמוד האחרון תהיה רשימה של כל הסעיפים עם הסיכום הכולל [סה"כ עבודות בשקלים] ומקום להערות של קבלן. ועוד טיפ: חישובי קבלנים צריך לבדוק פרטנית. יש קבלנים שבכוונה "שוכחים" לתמחר סעיף בכדי לצאת יותר זולים בשורה תחתונה [טעות, יענו] או טועים בסיכום- באותו היגיון.

מצב
הנושא נעול.
למעלה