"רוח סתיו" מקדימה
קודם כל - מדובר בחברה ותיקה, שבונה לא מעט באזור השרון, אבל לא רק, שהאדריכלית שלנו עבדה איתם לא מעט בעבר. שנית - כמו שהגדיר פה מישהו ואני נוטה להסכים - יש הבדל (וראינו את זה כשחיפשנו קבלנים, ומפקחים, ואני חלילה לא מכלילה - נפגשנו עם אחלךה אנשים) - יש הבדל מאד ברור בין קבלן / מפקח שצמח מתחום השיפוצים, הפיקוח, שעשה כמה קורסים של משרד העבודה (אם בכלל) - לבין חברה קבלנית, שהעומד בראשה הוא מהנדס מוסמך, שמעסיקה מנהלי פרוייקט רציניים וכו'. וכזו חברה בחרנו. שלישית - מדובר על חברה שקיבלה מאיתנו כמקדמה 5% בלבד - שאר הכסף משולם על פי אבני דרך ברורות - שכל אחת מהן משולמת לאחר סיום שלב הבניה. ושלישית - אם אני אקח (לא משנה באיזה תחום בחיים) בעל מקצוע שמראש אני אחשוב שכל מטרתו בחיים זה לרמות אותי, לגנוב אותי ולעשוק אותי - ומכאן אני אשים עליו שוטרים ומשגיחים - לאן אגיע? אי אפשר לחיות ככה. אנחנו מצאנו קבלן שתחושת הבטן שלנו החד משמעית היא שהוא אדם הגון, כל ההתנהלות שלנו איתו עד לרגע חתימה החוזה רק חיזקה את ההרגשה הזו - ואין לי שום צורך לקחת עליו "מרגלים" או שוטרים. אגב- הדוגמה שנתנו כאן של חפציבה היא בלתי רלוונטית בעליל - חפציבה היתה חברה יזמית, שהיתה גם בעלת הקרקע וגם לקחה בעצמה את קבלני המשנה . הצרות הכי גדולות הן בעיקר של אנשים שהסכימו לוותר על ערבות חוק מכר דירות - שמגיעה להם על פי חוק - כדי לקבל עוד תנור או עוד מיקרוגל... ובכלל - כאשר קונים בחברה יזמית בית - זה אכן סיכון יותר גדול מאשר לבנות בניה עצמית - על שטח שהוא בבעלותי, עם קבלן שמקבל כסף, כמו שאבי 5 טורח ומדגיש (ובצדק) כל פעם מחדש - רק לאחר ביצוע העבודה. כך שגם אם, חס וחלילה, אם הוא פושט רגל - אין לו שום זכויות על הבית שלי או על מה שכבר נבנה - והבעיה היחדיה שלי תהיה למצוא מי שישלים את הבניה - שזה בהחלט הרע במיעוטו.