מפקח

דולבית 2

New member
מפקח

אנחנו הולכים לסגור עם קבלן מפתח לגבי בנית בית. שאלתי- האם יש צורך לקחת בנוסף לכך גם מפקח בניה? אם כן על איזה בסיס לסגור איתו מבחינת תדירות הביקורים באתר הבניה?מהי עלות של מפקח בניה? בנוסף, האם משהו יכול להמליץ לי על מפקח בניה באיזור פתח-תקווה? המון תודה,

motic9876

New member
חד משמעית - כן.

אני בונה בבנה ביתך עם מפקח. יש המון דברים שצריך לתכנן, המון שיקולים והרבה תיחמוני קבלנים שאחרת לא הייתי מזהה. עלות לפרויקט בין 50 ל80 אלף שח. בד"כ הוא מבקר עד פעמיים ביום, ולפי הצורך - לפחות פעם ביום (אם הקבלן בשטח, מה שלא תמיד קורה....) כמו כן תפקידו לבצע מעקב על לוחות זמנים, והרבה פעמים - פשוט להביא דיווחים מהשטח. בהצלחה.

fireman

New member
2 ביקורים ביום + דיווחים מהשטח

לצעוק מידי פעם על הקבלן, לריב עם הפועלים ולקבל משכורת של 80 א' ש"ח? נעים מאוד, קוראים לי מפקח, אני מוכן לעשות את אותו הדבר גם בחצי מחיר.

זהבה נ

New member
fireman אני בתור אחריך ושלא יהיה לך זמן

אני מוכנה להציע את שירותי בפחות כסף ממך
היות שגם מפקחתזה בא בחשבון... ותאמין לי יש לי יותר ניסיון מכמה מפקחים שריאינתי ...
(בהלצה כמובן)

טלטוש

New member
ועדיין זה חובה - מפקח

לנו אין זמן ואו הניסיון: להגיע כל יום לאתר, לבדוק את הבניה, הבנה בחומרים לצעוק על הפועלים / קבלן להזמין אנשי מקצוע בכל פעם לפי הסדר הנכון. בשביל זה, יש מפקח ובשביל זה, אכן הוא מקבל סכום גבוה. אבל הוא חסך לנו המון עגמת נפש, המון ריבים וחיכוכים עם הקבלן ופועליו. הוא זה שמתמודד עם השוטרים בכל פעם שבאים לבדוק את האישורים של הפועלים.\ והוא זה שמונע התקף לב יומיומי מבעלי.

איריסג

New member
אישית - אני ממש לא רואה צורך

אתמול חתמנו הסכם עם קבלן מפתח - שבונה לנו את הבית - אנחנו רק מספקים חומרי גמר וחומרים "לבנים" - משמע, ריצופים, כלים סניטרים פרקטים, דלתות פנים, ברזל בלגי ונגרות וגופי תאורה. כל החומר השחור והעבודה , ועבודות החשמל וכו' - עליו. החברה גם נותנת לי תקופת בדק על פי חוק - ויש לי כתובת אחת לכל התלונות שלי - אני לא אזרק מבעל מקצוע אחד לשני (יש פיצוצים בטיח - הטייח יגיד שזה בגלל חרא עבודה של קבלן השלד, קבלן השלד יגיד שלקחתי טייח מעפן עם ידיים עקומות....) אני לא מבינה למה , אם מצאתי חברה קבלנית רצינית, מוכרת, שאני סומכת עליה (כי אחרת לא הייתי מלכתחילה לוקחת אותם) אני גם צריכה לשים עליה ם מפקח . לטעמי - מפקח לוקחים כשמחליטים על בניה עצמית - משמע לוקחים כל בעל מקצוע בנפרד, וצריך להביא לכל בעל מקצוע 3-4 הצעות מחיר, ולבחון את המקצועיות שלו, ואחרי שנבחר כל בעל מקצוע - לתזמן את כולם, להעיר את הטייח, לבדוק שהחשמלאי זוכר וכו'. אז ברור לי למה צריך מפקח. אבל אם יש לי אדריכלית שעושה פיקוח עליון וקונסטרוקטור שבודק את היציקות, ומנהל פרוייקט מטעם החברה שתפקידו לנהל ולתזמן את כל הפועלים ובעלי המקצוע וכו' - למה אני צריכה לשלם עוד עשרות אלפי שקלים למפקח? מה בדיוק יש לו לעשות?

דולבית 2

New member
שם החברה הקבלנית

תודה על תשובתך. האם תוכלי לומר לי מי החברה הקבלנית שאת עובדת איתה?

איריסג

New member
"רוח סתיו" מקדימה

קודם כל - מדובר בחברה ותיקה, שבונה לא מעט באזור השרון, אבל לא רק, שהאדריכלית שלנו עבדה איתם לא מעט בעבר. שנית - כמו שהגדיר פה מישהו ואני נוטה להסכים - יש הבדל (וראינו את זה כשחיפשנו קבלנים, ומפקחים, ואני חלילה לא מכלילה - נפגשנו עם אחלךה אנשים) - יש הבדל מאד ברור בין קבלן / מפקח שצמח מתחום השיפוצים, הפיקוח, שעשה כמה קורסים של משרד העבודה (אם בכלל) - לבין חברה קבלנית, שהעומד בראשה הוא מהנדס מוסמך, שמעסיקה מנהלי פרוייקט רציניים וכו'. וכזו חברה בחרנו. שלישית - מדובר על חברה שקיבלה מאיתנו כמקדמה 5% בלבד - שאר הכסף משולם על פי אבני דרך ברורות - שכל אחת מהן משולמת לאחר סיום שלב הבניה. ושלישית - אם אני אקח (לא משנה באיזה תחום בחיים) בעל מקצוע שמראש אני אחשוב שכל מטרתו בחיים זה לרמות אותי, לגנוב אותי ולעשוק אותי - ומכאן אני אשים עליו שוטרים ומשגיחים - לאן אגיע? אי אפשר לחיות ככה. אנחנו מצאנו קבלן שתחושת הבטן שלנו החד משמעית היא שהוא אדם הגון, כל ההתנהלות שלנו איתו עד לרגע חתימה החוזה רק חיזקה את ההרגשה הזו - ואין לי שום צורך לקחת עליו "מרגלים" או שוטרים. אגב- הדוגמה שנתנו כאן של חפציבה היא בלתי רלוונטית בעליל - חפציבה היתה חברה יזמית, שהיתה גם בעלת הקרקע וגם לקחה בעצמה את קבלני המשנה . הצרות הכי גדולות הן בעיקר של אנשים שהסכימו לוותר על ערבות חוק מכר דירות - שמגיעה להם על פי חוק - כדי לקבל עוד תנור או עוד מיקרוגל... ובכלל - כאשר קונים בחברה יזמית בית - זה אכן סיכון יותר גדול מאשר לבנות בניה עצמית - על שטח שהוא בבעלותי, עם קבלן שמקבל כסף, כמו שאבי 5 טורח ומדגיש (ובצדק) כל פעם מחדש - רק לאחר ביצוע העבודה. כך שגם אם, חס וחלילה, אם הוא פושט רגל - אין לו שום זכויות על הבית שלי או על מה שכבר נבנה - והבעיה היחדיה שלי תהיה למצוא מי שישלים את הבניה - שזה בהחלט הרע במיעוטו.

בינא

Member
במהלך הבניה כבר תביני למה צריך מפקח...

גם אם לוקחים את חברת "סולל בונה" או את" א. דורי" לבנות לך את הבית. על תפקידי המפקח ניתן לקרוא באתר "בית" בפרק 19 העוסק בכך. http://www.geocities.com/b-i-n-a/Advice.htm#EngineerAdvice

avi5199

New member
עם קבלן מפתח לא צריך עוד מפקח.

1. ממילא הוא לא יוכל למנוע את הסיבונים של הקבלן. 2. לקבלן יש אחריות גדולה יותר משל המפקח על התוצאה הסופית. חשוב !!! קחו עורך דין שלכם לחתימת חוזה, ולא לתת שום כסף מראש בלי ערבות בנקאית !

asiak

New member
מפקח - לדעתי כן

מפקח אמור להיות בעל ידע הנדסי רב (הנדסאי בניין או מהנדס בניין) וכן בעל ידע בתקן הנדרש בבניה ובפרקטיקה של השטח(בא בד"כ עם נסיון של הרבה שנים בענף). קבלנים, עם כל הנסיון שלהם הם לרוב צמחו מלהיות שיפוצניקים או מנהלי עבודה ולכן הידע ההנדסי שלהם לוקה בחסר, למרות שרובם מגפינים המון בטחון עצמי (מחלה של ישראלים בכלל) לא תמיד מה שהם אומרים או חושבים שנשון וצריך לבצע זה באמת כך, מהנסיון שלי אני ממליצה לקחת מפקח כבר משלב התוכניות שיתן חוות דעת מקצועית מההבט של הפרקטיקה למשל, הרבה אדריכלים מתכננים דלת הנפתחת על קיר במרחק של 5 ס"מ מהקיר, מה שבפועל כאשר יבנו בשטח הדלת לא תוכל להיפתח 90 מעלות... מלבד זאת כדאי לערב את המפקח גם בהכנת החוזים על הקבלן/ים ולהיעזר בו על מנת לסגור את כל הפרטים באופן כזה שלא יהיהו חריגים ושתוכלי לעמוד בתקציב. אני לא מאיזור פתח תקווה אבל אם את מעוניינת אני אוכל לבדוק לך המלצות על מפקחים באיזור. בכל מקרה מפקח לא צריך להיות כל יום בשטח מספיק בממוצע 3 פעמים תלוי בהתקדמות הקבלן. את יכולה גם לקחת מפקח ללא קבלן מפתח ולהיעזר בו לתאום וניהול הביצוע של הבית.

זהבה נ

New member
לאחרונה נפגשתי עם מפקחים ואני מאוכזבת מאוד

גם מהדרך בה הציגו את העבודה ואת ההתחייבות שלהם בפרוייקט. נראה לי על פניו שזה כמו שאיש האש תיאר סתם אדם שמבין מעט יותר מכל אחד בנושא שעושה קופה לא רעה בכל הליווי של הפרוייקט. אם הוא מגיע פעמיים ביום זה כבר טוב או יותר נכון מצויין מאחר שאלו שאני ראיתי אמרו לי שהם אלו שמחליטים מתי ואם בכלל להגיע לאתר הבניה...השוק הזה ובאמת שאני מבקשת את סליחתכם על הביטוי היחיד שמתאים לעולם הזה תסלחו לי על כך מראש זה הפך להיות "בית זונות" ממליצה לכם בחום שתסמחו על היכולות שלכם והאינטיליגנציה והאינטואיצה האישית שלכם, לעולם אל תשלמו בטרם קבלתם תמורה, רשמו בבירור כל בקשה שלכם ותמיד שימו לב מה לא רשום ומשתמע לשתי פנים שמהם רק הקבלן יוכל להרויח ותמיד אתם המופסדים מאחר והוא לאחר חתימת ההסכם אתכם יינסה למקסם תמיד את הרווח שלו ולעתים זה בא על חשבון האיכות בעיק אני ממליצה לכם לפני בכלל שאתם נכנסים לפרוייקט הבניה אל תרוצו לעשות את הקורס בבילדינג ובמקום זאת רוצו לקנות וקיראו את 2 ספרי החובה הללו 1 בניה ללא כאבים 2 בית בונים רק פעם אחת כתבה אותם אדריכליתשאת שמה אני לא זוכרת כעת ולמדתי מהם הרבה יותר מכל קורס בבילדינג או מפקח ותראו כמה שתשכילו לאחר הקריאה... אכן בדרך כלל בהסכמים עם קבלן מפתח יש הרבה נסתר על הגלוי, לצערי תמיד נצא מופסדים כי כל מה שלא כתוב משתמע שלא שולם עבורו ולאחר החתימה יהיה לזה מחיר אקסטרא. אבל היום השכיל קבלן שלד אחד להגזים כמו שאיש לפניו לא הצליח והוא רוצה לחשב את המטרים כפול ממה שכתוב בתוכניות, זה לאט לאט גורם לי ללכת לכיוון של לעשות את כל הפרוייקט שלי לבדי ולהיות לבדי המפקחת ואני בטוחה שאחסוך הרבה כסף כי יש לי הצעת מחיר לבנית השלד וגדרות הבטון בסכום של חצי ממה שיצא לקבלן השלד האחרון להציע לי היום. אגב, בדקתי היום בחנות חומרי בניה בשרון מחיר הברזל , הבטון והבלוקים וחוט שזור ועוד כמה דברים שצריך בנוסף לשלד ו2 סטים של ממ"ד מגיע לסכום של 260.000 ש"ח אם נוסיף 15 % מע"מ ועוד בלתי צפוי יוצא 350.000 ש"ח לכל היותר , אז ריבונו של עולם??? מדוע קבלן מבקש יותר משלוש פעמים את הסכום הזה כשהוא נותן לי הצעת מחיר??? של מעל לתשע מאות אלף ש"ח לבניית השלד, מדובר על שלד ללא מרתף קומה וחצי כל בית ללא איטומים וללא עבודות פיתוח וללא חשמלאי לארקת ייסות וללא אינסטלטור לצינורות מרזבים, נראה לי שיש קבלנים מארץ הפלצנים ומחר אספר לכם על הצעות נוספות שאני אמרוה לקבל. מיום ליום אני חושבת שאולי אני יהפוך את הבניה למקצוע נראה לי מאוד שמתאים לי הנושא ואני לומדת רק מניהול המשא ומתן כמו שלא חשבתי ללמוד מעולם. אבל אני כפי הנראה באמת לא דוגמא לאדם הממוצע, מאחר ולכל נושא שאליו אני נכנסת אני קודם לומדת אותו לעומק לומדת אותו עד לכל הפרט הקטנים. לאחר מכן כשאני משוחחת עם הקבלנים הם חושבים אותי לאדריכלית, את השאלה הזו שאלו אותי כמעט כל הקבלנים לאחר שראו את תיק המכרז שחילקתי . כשאני מתעניינת בנושאים של כיצד הם בונים ואוטמים ואיזה סוג טייח הם משתמשים ושיסבירו לי מה הם עושים במצב זה או אחר? באה מייד השאלה מהיכן אני מבינה??? והאם אנ קבלנית או אדריכלית... נו טוב אני יזמת אמנם אבל לא אדריכלית ולא קבלנית אולי בעצם של הבית שלי בינתיים...

avi5199

New member
מסכים איתך למרות שלי היה מפקח מעולה

בכל זאת הית צריך להשתמש באינסטנקטים שלי ובעיקר של אישתי כדי למנוע פה ושם טעויות ופשולים. בכל זאת המפקח עשה לי חיי הרבה יותר קלים, הסתפקתי בביקור אחת לשבוע באתר המפקח דאג לכל ,מנע הרבה פשלות, תיקן טעויות בחשבוניות של ספק החומרים, והביא לי בעלי מקצוע זולים וטובים.. נב. עבדתי בלי קבלן מפתח , רק עם קבלני משנה, ואת החומרים רכשתי דרך ספק חומרים בעזרת המפקח.

מסכימה עם בינא, קצת נסחפת, לא?

לנו יש מפקח שכבר כעת ברור לי שבזכותו תשמר השפיות שלנו בשנה הקרובה, וזה אומר שיש שני צדיקים בסדום ואם איתרנו שניים אז קרוב לוודאי שיש עוד כאלה. (אגב, המפקח שלי באמת צדיק, עם פיאות וציציות וזקן עד הפופיק, מפקח יהודי כשר בארץ ישראל...) אני מניחה שכמו בכל תחום יש גם בתחום הזה אנשים שונים ברמות שונות עם מוסר עבודה שונה וכו'.

vinikdav

New member
קבלן מפתח

בעבודה מול קבלן מפתח מתקים ניגוד אינטרסים משווע .הקבלן רוצה לקבל כסף הרבה וכמה שיותר מהר.לכן הוא יבצע קיצורי דרר יחסוך בחומרים במידח האפשר. ויעבוד עם בעלי מיקצוע ירודים.בוני הבית צריכים להבין ששום קבלן קטן או גדול לא מסוגל לתת לכם אחריות רצינית לאיכות הבניה.לצערי 50%מהקבלנים יפשטו רגל בעתיד.למי יפנו ברי המזל של חפציבה שקיבלו את דירתם לליקוי רטיבות בחורף האחרון.לא זכיתי לראות מעולם קבלן שפירק מרפסת מרוצפת של כ-50מר לבצע תיקון איטום.איכות תתקבל רק עם הושגה בזמן אמת.בונה בית מהשרון התקשר לפני כחודש וסיפר לי על התנהלות מול קבלן מפתח העבודה הסתימה ובחורף האחרון כל הבית קיבל רטיבות. במרתף. מרפסות גגות אמבטיות הקבלן לא עונה לטלפונים.שתהיה לכם שבת אופטימית......

דולבית 2

New member
תודה לכל המגיבים

לאחר שקילה מחודשת החלטנו לקחת גם מפקח ולעשות רוויזיה בכל ההצעות עד כה. תודה רבה לכל המגיבים.

למעלה