מפקח בנייה

ramiarbiv

New member
מפקח בנייה

מהי עלות מפקח לבניית בית בודד של כ 180 מטר? מה יהיה המחיר ל 2 בתים באותו אתר בנייה (דו משפחתי או בתים צמודים)?

בינא

Member
היה מאוד עוזר אם היית מציין היכן בארץ...?

עלויות הפקוח יהיו זולות יותר אם מפקח עובד על 2 בתים באותו מקום או דו משפחתי, לכל אחד מהבונים. עלויות הפקוח ישתנו גם בהתאמה לדרישות הלקוח, רמת המבנה הנדרשת (רמת הגימורים), ריחוק המבנה לגבי אותו מפקח, אפשרויותיו הכספיות של הלקוח כפי שיובאו בפגישה עם המפקח ועוד. יש הבדל אם מצפים ממפקח רק לבצע פקוח טיב בניה או אם הוא אמור גם למצוא את הקבלנים והספקים, כי אז יש עליו יותר אחריות ומטבע הדברים הוא ישקיע יותר שעות עבודה בפרוייקט.

avi5199

New member
כ 50 אלף שקל

לדעתי זה לא משנה אם זה בית בודד או שניים, תמיד למפקח יש יותר מבית אחד באותו זמן. לא מומלץ להתמקח וללחוץ על המפקח , חשוב שהמפקח יהיה מרוצה מהתשלום שהוא מקבל ממך.

fireman

New member
אני תוהה.....

באמת יש כאן אנשים שמשלמים 50 אלף ש"ח למפקח?

avi5199

New member
למה לא ? זה יוצא כ 5 אחוז מהעלות של הבניה

זה בסביבות 4000 שקל לחודש, בערך כמו להחזיק פועל לתקופת הבניה. ומפקח טוב חוסך לך הרבה זמן וכסף. בזכות המפקח הזה אני למשל נמצא באתר הבניה לא יותר מפעם בשבוע ביום שישי, למשך שעה שעתיים וגם זה רק כדי להתעדכן ולשלם למי שצריך.

fireman

New member
אני חושב

על מה שיכולתי להוסיף לבית ב50 אלף ש"ח. לצורך העניין אבי, אני רואה כאן מחירים שאנשים כותבים על מה שהם הולכים לשלם על הבניה ואני נחרד. זה נראה כאילו אנשים חיים במדינה אחרת או שפשוט קורעים לכם את הצורה (למרות המפקח ולמרות המלווה\יועץ או מה שזה לא יהיה) אני לא יודע איך אתם מגיעים למחירים האלה, בחיי. 300$ למ"ר שלד רק על עבודה?! 80 אלף שקל לטייח? נפלתם על הראש?

avi5199

New member
תן לי שם של טייח שיקח פחות מ 80 אלף.

על טיח לבית של 200 מ" (כולל גדרות וקירות תומכים) וכולל חומרים, ואשמח מאד לקחת אותו. לא מבין מאיפה הסכום של 300$ על עבודת שלד שנקבת ? על עבודת שלד שילמתי 119$למ"ר, (היתה לי הצעה גם ב 95$) נאצתי לבחור בקבלן היקר רק בגלל שהשכן התיר לי כניסה דרך השטח שלו רק בתנאי שאקח את הקבלן שהוא ממליץ עליו, אם היתי מנסה להכנס מצד אחר, זה היה עולה לי יותר כסף כי היתי צריך להרוס ולבנות חזרה מרפסות של שני בתים שחסמו את הדרך , וגם שער וגדר, ולהעתיק כבלי חשמל וטלפון. היום אני אחרי השלד, אבל אם לא היתי לוקח מפקח, לא היתי מסוגל עד היום אפילו לישר את השטח לבניה. קבלן השלד שלקחתי התכוון רק להתחיל את הבניה באוגוסט, ולא היה מוכן להתעסק בכלל בנושא ישור השטח והחציבות והקידוחים. המפקח פשוט אילץ את קבלן השלד להתחיל את הבניה מוקדם יותר בכמה חודשים, ואפילו הביא לו צוות עובדים שהוא מכיר, ואילץ אותו לעבוד איתם ולא עם העובדים שהוא התכוון להביא רק באוגוסט. המפקח גם גילה טעויות באלפי שקלים בחשבוניות ספק החומרים, כך שכבר חסך לי את הכסף ששילמתי לו עד היום. בנוסף תוך כדי בניה קבלן השלד חלה ואושפז, ולא היה מסוגל להגיע בכלל לשטח, וכל הניהול של עבודת השלד בוצעה ע"י המפקח.

גדליה7

New member
אני סגרתי בית של 210 מ"ר

ועוד 60 מ"ר פרגולות, (אני לא מטייחת את הגדר ההקפית ובטח לא עושה לה שליכט).כולל גם ספי חלון, ביטון של משקופי בנייה וכל שאר התיקונים והסגירות, על 48K טיח ללא החומר של השליכט והפריימר, כן כולל כל השאר 58K עם השליכט והפריימר. וזה טייח שאני מכירה. ראיתי את העבודה שלו והיא מצויינת והוא אמין ומהיר.(הוא מהצפון בכלל). נראה לי שכאן בדרום המחירים פשוט אחרת. ג'

צימעס

New member
המפקח שלנו אמר שפיקוח על יותר מבית אחד

ביחד יוזיל עלויות. אני משערת שגם שלו, אבל גם של כל הקבלנים שנבחר.

ITCHAKG

New member
פיירמן - לא כולם מבינים בתחום

ולרובם גם אין זמן אינסופי לעסוק בבניית ביתם. מפקח שגם מנהל את הבצוע והוא מנוסה ומיומן "חוסך" את שכר טרחתו ++ הן בהתקשרות עם ספקים במחירים נמוכים יותר מאשר הבונה הממוצע היה משיג כולל הכרת כל הטריקים והשטיקים המקצועיים. בנוסף מפקח טוב יקפיד על טיב הבצוע וימנע צרות עתידיות שבחלקן ניתן למדוד כספית ורובן "מותחות את העצבים" ולא ניתנות להערכה כספית.

avi5199

New member
../images/Emo45.gif אני סימתי שלד והמפקח כבר חסך לי יותר כסף

מהשכר שהוא מקבל ממני. גם במציאת בעלי מקצוע טובים וזולים, גם במיקוח עם בעלי המקצוע, גם הוזלת עלויות ע"י מציאת פתרונות זולים, וגם תיקון טעויות בחשבוניות של ספקי חומרים, וגם במניעת טעויות במהלך הבניה. שלא נדבר על הזמן שהוא חוסך לי ולאישתי, בזכותו אנחנו ממשיכים לעבוד כרגיל, ולא החסרנו עד היום דקה מהעבודה בגלל הבניה.

מפקח בנייה לדו משפחתי

האם נראה לכם הגיוני שכר של 6000ש"ח לחודש + מע"מ לעבודת ניהול ופיקוח ? מדובר על בית דו משפחתי 170/290 + 55 מ"ר מרתף. (2 קומות + מרתף). האזור הוא ראש העין. והמפקח אמר לי שזה ייקח 12 חודשים. ז"א - 72000 ש"ח.

avi5199

New member
אל תעשה חוזה לפי חודשים

רק לפי התקדמות בניה, כך יהיה למפקח אינרס לזרז את הבניה. בכל זאת נראה לי שהמחיר סביר .

ITCHAKG

New member
לא ברור האם הסכום הוא לכל

משפחה או סך הכל התשלום. הסכום גם תלוי ברמת השירותים שינתנו (קבלן מפתח, רכישת חומרים, תאום תכנון ונהול מו"מ עם קבלנים) בכל מקרה להפוך את הסכום שיקבע לסכום בלתי ניתן לשינוי וללא תלות במספר החודשים, כי רב הסיכויים שהפרוייקט יקח יותר מ-12 חודשים וכפי שהציע אבי התשלומים יבוצעו לפי סיום של שלבי בצוע.

למעלה